Grattis Eiffeltornet!


Idag vill jag passa på att gratulera Eiffeltornet som fyller 122 år! Herre gud! 122 år! Lika stor, ståtlig och stabil som alltid TROTS åldern! Det är annat mot mig det. Liten, ranglig och o-stabil MED åldern! Fast nu när jag tänker efter så fladdrade och gungade Eiffeltornet lite grann när vi var där i somras, jojomensan, det gjorde den allt. Sååå så stabil är den inte. Och nej, jag åkte inte upp i Eiffeltornet. Nej, nej jag beskådade mästerverket från backen, höjdrädd som jag är. Och det var inte fy skam det heller. Absolut inte!
Bland det mäktigaste jag sett...underifrån!


Semesterbilder från Paris - augusti 2010


Hopp, hopp HURRA för Eiffeltornet idag!


Mina alldeles egna Disney-figurer


Givetvis besökte vi Euro-Disney när vi var i Paris! Vi var faktiskt i 9 länder på 2 veckor! De ni! Danmark, Tyskland, Schweiz, Österrike, Italien, Frankrike, Spanien, Holland, Belgien! Där har ni dom, länderna vi besökte sommaren 2010.
Och i år blir'e något liknande...fast på 3 veckor. Så vem vet...vi kanske klämmer in fler länder :)
Men om våran fantastiska resa som vi gjorde sommaren 2010 kommer jag att berätta om lite längre fram...en annan gång...men ganska snart.

Och vet ni vad..?? Snart, väldigt snart, så är det premiär på våran nya arena här i Kalmar! Guldfågeln Arena! Den 11:e april tar KFF emot Djurgården! Och gissa vem som ska gå dit..?? Gissa vem som har biljetter..?? Jajamensan...la familia! Vi! Alla 7!


Familjens biljetter!


Guldfågeln Arena! Måste vara den finaste i Sverige!
(Bilden har jag lånat från KFF)


Men den mäktigaste arenan jag någonsin har varit på är...Camp Nou i Barcelona! Oj, oj, oj säger jag bara! Den besökte vi också på våran Europa-turné i somras! San Siro i Milano som vi också besökte var inte fy skam den heller, men Camp Nou slår allt!
PS! Jag har suttit i Zlatan Ibrahimovic omklädningsstol både i Barcelona (på Camp Nou) och i Milano (på San Siro) Och i David Beckhams stol i Milano (på San Siro)! Och jag har träffat Zlatan, Pep, Bojan, Maxwell och många fler fotbollsspelare...på riktigt! Oj, nu skriver jag om resan igen...jag skulle ju vänta med det! Så...hm...jag återkommer om våran fantastiska Europa-turné-semester lite längre fram...en annan gång...men ganska snart! Givetvis med bildbevis!

Mer fotboll!
Idag har mina sötaste söner spelat en träningsmatch på Fredriksskans. KFF-01 mot KFF-00. Första matchen blev en förlust med 4-0. Men i den andra matchen blev det en vinst med 2-1. Och det ska tilläggas att KFF-01 lånade två 02:or, min William och Gustav! Så det ser riktigt bra ut för KFF-01:or som ska spela i Bullerby Cup i sommar. Dom ska även ha med sig ett par 02:or för att fylla upp laget! Och givetvis ska vi ta hem Bullerby Cup pokalen till Kalmar! Fattas bara annat ;)


Edward nummer 11 för KFF-01!


William och Gustav i röda mössor, glada efter att ha gjort mål!


Efter matchen kom det fram en man från Malmö till Pernilla och frågade henne vem nummer 7 i laget var? (Pernilla är en av tränarna i KFF-01)
-William, svarade Pernilla.
-Du, han är riktigt duktig, RIKTIGT duktig! Honom måste ni ha ordentlig koll på, utveckla honom ännu mer, den killen har kapacitet. Han kommer att gå långt! Med rätt träning kan han bli hur bra som helst!
Pernilla ville inte säga att det var hennes bror.
Mannen går fram till William (Pernilla smyger efter) och frågar William hur gammal han är?
- 8 år, svarar William...och ser lite blyg ut.
- Du är jätteduktig! Det finns ingen, inte ens i Malmö som är 8 år och är så duktig som du! Du är ju den nya Messi! Vilken spelförståelse du har! Du kommer att gå långt!
- Tack, svarar William, fortfarande lite blyg men med ett leende på läpparna.
Sedan vänder sig mannen till Pernilla och säger...
- Tro mig, den grabben är riktigt bra! Jag har jag sett mycket, men den grabben är i särklass!
Sedan vänder han sig mot William igen...
- Fortsätt att träna grabben...var det William du hette..??
- Mmm..William nickar.
- Bra, det namnet ska jag lägga på minnet! Han rufsade William på huvudet!
Jag såg att Pernilla och William stod och pratade med någon, men jag fortsatte hemåt och tänkte inte på det. Trodde det var någon förälder som småpratade med dom. Utanför Fredriksskans kom Willes pappa fram och sa:
- William är din grabb va..??
- Jajamensan det är han, svarade jag.
- Ja ni är lika! Och oj, oj oj va han är duktig! Kanon ju! Vilken fotbollskille, han var ju bäst idag! Och så snabb han är!
- Jaaa, han är ju inte bara lik mig till utseendet svarade jag och skrattade.
Han skrattade han med!
Det kommer bli en riktigt fin fotbollssäsong i år! Det kommer att gå riktigt bra i Bullerby Cup i år tänkte jag och sträckte på mig och vandrade dom 100 metrarna hem från Fredriksskans.

Hemma berättade Pernilla om Malmö-mannen som pratade med henne och William. Jag måste bara säga att jag känner mig så varm om hjärtat, William har skapat sig ett namn med respekt inom fotbollen...redan! Och han älskar det!
Jag tänker på alla dom gångerna jag har fått smyga in i sovrummet och ta av honom hans fotbollsskor som han promt skulle sova med, och lirka ut fotbollen som han låg och kramade som en liten nalle!
Jaa, William visste tidigt vad han ville...William vet fortfarande vad han vill. Och jag är övertygad om att han kommer att lyckas!
Ni får ta det som "skryt" om ni vill, men jag "skryter" inte. Jag är stolt, stolt och glad. Stolt som mamma och glad som mamma! För William skull!

Tjinge-linge-ling! Snart snart drar fotbollen igång på allvar!

Krämig kasslersås!


Idag blev det jasminris och kasslersås till middag! Och inte vilken kasslersås som helst, utan en riktigt god och krämig. Och schyst som jag är delar jag med mig av receptet...

3-4 personer
Smör
10 cm purjolök, strimlad
1 röd paprika, tärnad
300 g kassler, skuren i strimlor
1 ask philadelphia, lök o paprika
1 burk créme fraiche
1/2 dl mjölk
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk senap
Soja, några droppar
Svartpeppar, grovmalen

Gör så här
Fräs purjolök och paprika lätt i smör i en kastrull eller en vid stekpanna. Tillsätt philadelphia osten och créme fraiche. Rör så såsen blir slät. Späd med mjölk. Tillsätt kassler, buljong, senap och soja. Smaksätt med svartpeppar. Låt puttra i 10 minuter.
Servera med kokt broccoli och ris eller pasta.
Bon appetite!

Tjinge-linge-ling!
PS! Det är inte bra att gå en rask promenad samtidigt som man sms'ar! Vet inte vem det var mest synd om...häcken (obs! inte min som sitter där bak) eller mitt ansikte och mina händer :O


Studio Best After!


Jag frågade William om han trodde på påskharen?
Och han skrattade när han svarade...näää, och jag tror inte på Tomten heller mamma. Jag är 8 år!
Jaha du, men då kanske du inte får något påskägg i år.
Det får jag visst det, för jag har ju inte sagt att jag inte tror på påskägg!

Idag har jag besökt Izabela på Studio Best After och fått mina naglar fixade. Hon är så otroligt bra min nagelskulptör. Den absolut bästa! Jag får inte bara mina naglar så otroligt fina, jag får även kanonfina magmuskler...av allt skratt.
Här, på Studio Best After känner man sig varmt välkommen. Och under tiden jag sitter med Izabela droppar det in kunder som ska göra andra behandlingar, typ massage eller fotbad. De stannar till hos Izabela och mig och berättar små roliga incidenter dom har varit med om. Man känner sig som "en i familjen" hos Izabela.
Jag rekommenderar henne varmt till er alla.
Kolla gärna in på hennes hemsida för mer information:
Studio Best After!
Studio Best After på Strömgatan 7 i Kalmar

Nästa vecka, på måndag, dagen innan min STORA dag, ska jag tillbaka till Izabela och få mina naglar skulpterade. Det ska bli spännande, för jag vet inte själv vad hon kommer att hitta på för överraskning på mina naglar. Men jag vet med all säkerhet att jag kommer att bli nöjd! Kolla in dessa vackra naglar som hon har skulpterat. Visst är dom fina? Visst är hon duktig?
Made by Izabela at Studio Best After


Izabela lägger på akryl på mina naglar i fransk manikyr.


Rent, enkelt och snyggt! I just love it! Tack för idag Izabela!

Det "tisslas" och "tasslas" riktigt mycket här hemma nu! Och jag är nyfiken....jättenyfiken! Jag vill veta! Nu! Men icke, inte ens William läcker ut någon information om vad som väntar mig om en vecka. För idag är det exakt en vecka kvar i mitt liv på 30-strecket. Den 5:e april går jag in på 40-strecket. Jag lämnar 30-års decenniet med en skvätt sorg. Att gå in i 40-års perioden känns lite tungt...jag kommer aldrig mer att kallas för 30-åringen! Nooop, nu blir'e 40-åringen...herre gu' va gammalt det till och med känns att skriva. 40 år! 40 år! 40 år! Näää, det hjälper inte att skriva det fler gånger, det känns ändå gammalt. Men visst, man är inte äldre än vad man känner sig som det så vackert brukar heta. Så jag är fortfarande hm...ska vi säga 33...jaa, 33 år låter bra ;)
Och nu helt plötsligt känner jag att det ska bli kul att fira min 40-årsdag som en 33-åring, jajamensan det ska bli kul...nu känns det jättebra igen...verkligen!

Tjinge-linge-ling från en fortfarande 30 + :are!
PS!! Nu har jag varit rökfri i 22 veckor och 1 dag! De ni! :)

Piercing och kändis!


Jahajaa, i dag har döttrarna fått piercing. Mmm, tro det eller ej, men jag tycker det är helt okey och riktigt snyggt, i en viss begränsning förstås. Felicia har nu äntligen (enligt henne själv, för hjälp vad hon har tjatat) fått sin piercing i naveln. Nu är hon som resten av det kvinnliga könet i familjen...navelpiercad.
Jajamensan, jag, Pernilla, Patricia och Felicia kommer att blänka ikapp om magen i sommar. Den knallrosahårfärgade tjejen på Dynamit i Kalmar är grym på piercing. Rekomenderar henne varmt!
Pernilla och Patricia som redan har navelpiercing piercade sig i näsan! Snyggt! Och skulle jag vara hälften så gammal som jag är, skulle jag också ha gjort det. Men nu är det som det är, jag är dubbelt för gammal för en piercing i näsan, det är bara att inse fakta...fööör gammal...suck!
Men visst blev det snyggt på dom som har näsa för't! ;)
Vi tog en fika på underbara, goda Holmgrens! Och idag stod det ett "fordon" snyggt parkerat utanför, och mina tankar for genast till pensionärsjävlar...Men till min besvikelse...eller kanske lättnad...så var det bara snälla tanter och farbröder där. Inga pensionärsjävlar så långt ögat kunde nå...och mina ögon når långt...sååå långt som till en räksmörgås och en kopp kaffe  ;)
Avslutade min tripp på stan med en underbar ansiktsbehandling på Hudateljén. (Tack för i dag Cecilia, vi ses snart igen.)
Ja just det, jag lovade ju en kändis i min rubrik. När Pernilla och jag tog oss en promenad, så här på kvällningen, träffade vi...håll i er...Jane Timglas! Jajamensan! Och nu undrar ni...vem är det..??
Öh..hm..ska erkänna, jag visste inte heller, men jag visste att jag hade sett henne någonstans, jag kunde bara inte placera henne. Men det är ju då man har användning av sina döttrar, för det där med kändisskap, det kan dom minsann. Så Pernilla berättade för mig att det är ju hon, hon som var med i tv-programmet "mammas pojkar" hon med dom stora brösten, hon som föll för Bobby, han som hela tiden sa...slutta mamma! Jaha HON!
Och nu är det så att Jane Timglas är från Kalmar och hennes föräldrar bor i vårt hyreshus, i trappuppgången bredvid! De ni!

Nu tackar jag för uppmärksamheten och säger Tjinge-linge-ling!

Vilken snygging!


I lördags frågade Pernilla mig om jag ville följa med henne och shoppa. Och, vad ska jag säga...SJÄLVKLART!
Hon ville ha lite hjälp med sin outfit till kvällen.
Detta blev resultatet...
Visst blev hon super-snygg..??
Leopard-jumpsuit köpt på Bik Bok, trenchcoat köpt på Bik Bok. De läckra kilklackskorna (Kenza) är köpta på Arnolds...i Kalmar!

Tjinge-linge-ling :)

Bloggen uppdateras inom kort...


Jag håller som bäst på att uppdatera och "bygga om" min blogg. Så ursäkta om det ser lite konstigt ut ibland, men snart... är det färdigt.... Så håll utkik...:)

Hälsningar
Suzana

En helt underbar midsommarhelg!


En långhelg med mycket skratt, mat, dryck, tävlingar...och vinster...till mig! Japps, jag och Patrik vann midsommaraftonens tävling! Jaaa...hm...vi vann inte alla deltävlingar, men när man slog ihop alla deltävlingar så slutade vi på en första plats! Tjoohoo för oss! Och...hm...tjoohoo för de övriga deltagarna, för nu slapp dom en tjurig "Sussie" på självaste midsommarafton! Dessutom vann vi tjejer natt-tävlingen, vem vill bli miljonär! Så killarna är skyldiga oss...3 och en halv miljon! Undra vad jag ska göra med den vinsten, när jag har inkasserat den..?? Köpa mig ett hus i Spanien, typ i Barcelona...eller ett i Italien, typ i Milano. Jaa, jag har ju  miljoner alternativ på hur jag ska sätta sprätt på miljoner...det gäller bara att få in dom...hihi...sååå Kenneth (Syster-Ysters man, ansvarig för natt-tävlingen) jag vill ha min vinst NU! Fast om jag ska vara ärlig så var Marianne bäst i vårt tjejlag! Hon ägde! Hon är så allmänbildad! Herre gu' hon är en livs levande uppslagsbok! Jag lovar! Åh, jag vill också vara som Marianne, smart och allmänbildad! Jag vill också kunna "konstiga" saker som ingen (typ ingen) har hört talas om! Svarsalternativen på 3 miljonersfrågan (jag kommer inte ihåg frågan, bara svaren) var: Hugo Ball, Hugo Cool, Hugo Tuff, Hugo Salt...och Marianne och William (min William)...

...svaret är Hugo Ball!

Jaha! Men öh, är ni säkra..?? Jag menar det handlar om 3 miljoner!

Ja absolut, vi är säkra!

Fast, hm...jag tycker att Salt låter bättre.

Jadu, det kanske det gör, men det är Ball.

Öh, hm, okey då, jag ger mig! Vi satsar på Ball!

Och tjoohoo..det var rätt! Jag kanske måste tillägga att detta bara var på låtsas, ett TV spel, så killarna är bara skyldiga oss 3 och en halv miljon på låtsas...ville bara tala om det så ingen tror att jag är miljonär på riktigt! Och...hm...ska erkänna, låtsasvärlden är alldeles, alldeles underbar! Jämt! Men nu tillbaks till verkligheten, vilket också är underbart...oftast!

 

Massa, massa bilder från många, många dagar (öh, tre dagar är många dagar va..??)

 

 

 

 



 





 







Vi har hunnit med en massa annat också, typ packat och cyklat och givetvis fotboll. Både på TV och på fotbollsplan! Och i skrivande stund så har både Italien och England gjort sitt i detta VM! Skit också! Så nu håller jag på Spanien, fast jag tror att Argentina tar hem guldet i år! Men i helgen tror jag att mina killar tillsammans med HFK's pojklag tar hem guldet i Akzo Nobel Cupen som spelas i Gamleby på lördag!

Och givetvis måste jag ha med fotbollsbilder!

Eller hur...jag menar en lång-blogg utan fotbollsbilder är..hm..inte min blogg ;)

 

 

 

 

 

Edward och William har cyklat på sina nya cyklar varje dag, runt, runt, runt, fram och tillbaks, hit och dit! Bra motion. Härligt med sommar och sol! :)

 

 

 

Och så bara måste jag hålla tacktal!

 

Tack så jättemycket Mamii och Papii för den goda maten, drycken, tårtan, kaffet, smasket och allt! Det var fantastiskt gott och jättetrevligt!

 

Tack så jättemycket Syster-Yster och Kenneth för dom otroligt roliga och kluriga lekarna som ni anordnade! Det var superkul (inte bara för att jag vann...eller..öh...kanske just därför...hihi)

 

Tack så jättemycket Marianne och Marcus för fotbollskorten som ni köpte och gav till Felicia, Edward och William. Dom var superglada och nu börjar albumen fyllas på ordentligt!

 

Och..öh...tack då Patrik för att jag fick köra hem på midsommarafton...ett jättetack! Nästa år är det din (o-) tur att köra hem, fast det skulle inte förvåna mig om du anordnar midsommarfesten hemma hos oss, så att du slipper köra ;)

 

Och tack så jättemycket Weronica, Micke och Rasmus för att Edward hade hur trevligt som helst hemma hos er idag (trots att England förlorade) Ni är underbara vänner!

 

Jaha, si så där...nu tror jag att jag har "knutit" ihop midsommarhelgen! Så nu tar jag natten i handen och beger mig till drömmen, för där...ja där väntar låtsasvärlden och miljonerna ;)

 

Tjinge-linge-ling...det är härligt med RIKTIGA vän

 


Studentmottagning..


..och bröllop! Hej och hå vilken lördag! En helt fantastisk lördag!

Pernilla hade sin studentmottagning för släkt och vänner hemma i Hultsfred. Sin andra studentmottagning. Två studentmottagningar, för en duktig tjej! Jajamensan! Och på en STOR bröllopsdag dessutom. Så min prinsessa firade sin student på en annan (kron-) prinsessas bröllopsdag.

 

Lördag den 19:e juni 2010

 

En cool bild på en cool kille, min Wille! Och jaaa, vad ska jag säga...hm...han är överallt ;)

 

 

Min äldsta dotter Pernilla och jag!                Min äldsta son Edward och jag!

 

 

Sötaste Emilia (min brors dotter)                     Sötaste Felicia (min dotter)

 

 

Dessa två sötnosar är tvillingar! Julia och Manuela (min brors döttrar)

 

 

Kusinbus i soffan...oj...hur hamnade soffan i köket..??

 

 

Tack alla för en helt fantastisk lördagskväll/natt! Tack för alla skratt! Gu' så kul vi hade!

 

 

What's up man..??..                             Christopher kramar om sin flickvän ;)

 

 

Goa Marianne visar lite "danssteg" för Tanya och mig! Och..hm..jag tror att vi har fattat galoppen

 

 

Min store-coole-lillebror ;)

 

 

Söndag den 20:e juni 2010

 

Ja idag har vi ju då slappat och slöat framför TV:n. Fotboll, fotboll, fotboll! Och mitt älskade Italien spelade bara oavgjort mot Nya Zeeland! 1-1! Usch va dåligt!

Felicia spelade fotbollsmatch idag! Hennes sista fotbollsmatch för HFK. Nu tar HFK-F97 uppehåll i fotbollen och efter uppehållet spelar Felicia för IFK Kalmar, precis som hennes storasyster Pernilla! Det ser vi fram emot! Snart blir det Dam/Tjej-fotboll på Gröndal och Herr/Kill-fotboll på Fredriksskans! Häftigt! Härligt! Och heeeeelt underbart!

 

William försökte gömma sig för alla knotten vid Hagadals fotbollsplan...

 

 

...det gick inget vidare så han försökte gömma sig under paraplyt, men när inte heller det fungerade kröp han ihop hos storasystern Pernilla. Och hon tycktes hålla knotten borta :)

 

 

Edward kollar in sin nya fina 7 växlade Crescent-cykel...

 

 

...och William testar sin nya 3 växlade Crescent-cykel!

 

 

Kompisarna Edward och Rasmus! Och Rasmus är superglad, han fick en DC-keps av Edward :)

 

 

Om jag har fattat allting med väderrapporten rätt...jaaa då ska det bli riktigt fint, varmt och soligt väder flera dagar fram över...hm...vi får hoppas att jag fattat rätt :)

 

Tjinge-linge-ling...jag vill ha sommar och sol och en stor blöt pool!

Nu har vi skrivit kontrakt...


...på våran nya fina lägenhet. Flytt om bara tre veckor!! Hur nu vi ska hinna med det..?? Men det får bara gå, lite sömn, mycket jobb! Lägenheten är såååå fin! Såååå lyxig! Den ligger bara ett stenkast (och då kan jag inte kasta sten så långt) från Fredriksskans, ett stenkast från Högskolan, ett stenkast från Baronen, ett stenkast från Kvasten, ett stenkast från Friskis och Svettis, ett stenkast (ett liiite längre stenkast) från stationen...jaaa ni fattar va..?? Supercentralt! Kanonläge! Lyxigt!

 

 

Det blev familjemiddag på restaurang också. Fyra kök. Jag valde lax! Hur gott som helst!

 

 

Min absoluta favoritaffär i Kalmar! Noa Noa!

 

 

Tjoo-hoo, tuffade till Patrik lite igår med nya DC-skor och en ny DC-t-shirt!

(Öh, frissan fixade han själv...ville bara "liksom" tillägga det...hihihi)

 

 

Och visst är skorna och t-shirten snygga! Så nu har alla mina tre grabbar DC-outfit! Coolt!

 

 

Nu har jag inte tid att skriva mer, tyvärr! Älskar att skriva, men plikten kallar. Vi ska ha en studentmottagning för Pernilla hemma i Hultsfred. Mycket trevlig kväll med släkt och vänner väntas, samt god mat, dryck och givetvis tårta.

 

Tjinge-linge-ling...visst är livet härligt..??


...Pernilla har tagit studenten


Pernilla har tagit stuuudee-eenten...hurra vad hon är bra!

I måndags kväll åkte hela familjen ner till Kalmar för att bosätta oss i en studentlägenhet! Jajamensan...sju personer i en liten studentlägenhet, men finns det hjärterum så finns det stjärterum. Vi ville vara med från morgon till kväll på Pernillas STORA dag. Hennes studentdag! Och jaaa, jag vet...mitt Italien spelade match när vi satt i bilen så det fick bli fotboll via radio. Herre gu' säger jag bara!! Hur klarade sig fotbollsfolket utan TV förr..?? Jag vill ju se målen, se spelarna och få min EGNA uppfattning om någon eventuell offside! Nää, fotboll och radio hör inte ihop i min värld, nej, nej, nej...absolut inte.

Vi blåste upp en mega stor madrass som Pernilla och Edward skulle sova i, Patricia sov hos Oscar. Patrik tog beslag på soffan, Felicia låg högst upp i våningssängen och jag och William delade på nederdelen. Och det gick ju hur bra som helst...öh...not. Shit vad William sparkade och snurrade...och Pernilla pratade i sömnen...och Patrik svarar henne (om han svarade i sömnen eller inte vet jag faktiskt inte). Tio över fyra på morgonkvisten, en och en halv timme innan vi skulle gå upp, började Pernilla blarra igen...fast nu med Edward. Så jag sa till Edward att inte låtsas om henne, hon pratar bara lite i sömnen. Men Pernilla fortsatte att prata och Edward också...lite så där tyst och viskandes ni vet. Så jag gick upp...och...hahaha...luften hade åkt ut ur madrassen...oj,oj,oj...dom låg på en "platt" madrass...hahaha...jag kunde verkligen inte låta bli att skratta. Det slutade med att Pernilla fick lägga sig på ena sidan av soffan, Patrik låg på den andra och Edward fick kliva upp till Felicia. Vi låg typ som packade sardiner...typ alltså. Men det gick, jajamensan, vi var inte alls trötta när klockan ringde halv sex, nej, nej, nej...absolut inte...öh!

 

Tisdag den 15:e juni 2010

 

Pernilla har tagit studenten...

 

Puss på dig min stora dotter!                   Och grattis till din student Pernilla!

 

 

Alla mina fina barn! Patricia, Felicia, Edward och William grattade sin storasyster Pernilla på hennes student! En stolt Patrik (bonuspappa) grattade givetvis Pernilla. Och Patrik, jag såg allt en och annan glädjetår i ögonvrån på dig med :)

 

 

Mormor, morfar och Gabriel grattar Pernilla på hennes stora dag. Min bästaste faster och farbror kom också till Kalmar för att fira Pernilla på hennes stora dag!

 

 

Min bror Alexander, min syster Merima och hennes son Gabriel grattade Pernilla!

 

 

Jan-Inge och Yvonne (Patriks föräldrar) grattade Pernilla! Och hej och hå vad blommor hon fick!

 

 

Annie, Amanda, Pernilla och Moa! Ett härligt tjejgäng! Ett snyggt tjejgäng!

 

 

Och Pernilla blev intervjuvad av tidningen Barometern. Häftigt! Av alla studenter blev hon utvald!

 

 

Bilder och text från tidningen finns på Barometern.se

 

 

Jubel, skrik och sång! Amanda, Pernilla och Tessan!

 

 

Skål! Pernilla uppe på SP07H's lastbilsflak!

 

 

Hurra vad dom är bra...hurra vad dom är bra..för dom har tagit studenten, för dom har tagit studenten, för dom har tagit studee-ee-nten, hurra vad dom är bra!

 

 

En lastbil kommer lastad...Med vad då..??..Med ett glatt gäng studenter!

 

 

SP07H's härliga studenter!

 

 

Och så skulle man visst ta sig NER från flaket på ett fint vis (utan att visa halva rumpan vill säga)! Och det gick ju galant Pernilla :)

 

 

Studentprinsessorna Pernilla och Tessan!

 

 

Papii fick bära på Pernillas alla blommor.

 

 

Och så hade vi en liten mottagning i Pernillas studentlägenhet. Och vilken god mat Mamii och Papii hade gjort! Super-duper-gott!! Tack så jättemycket Mamii och Papii!

 

 

Marängtårta med jordgubbar till kaffet!    Massvis med fina blommor i hela lägenheten!

 

 

Pernilla fick massvis med fina presenter! Tack till er ALLA!

 

 

Smaskigt med studenttårta!

 

 

William var helt slut, han somnade i morfars famn. Ballonger och flaggor hade Patricia fixat!

 

 

En studentnalle med ett fint t-shirt tryck på :)

 

 

En morgonbild, Pernilla och Tessan på väg till champagne-frukost....

En kvällsbild, Pernilla på väg till studentfesten!

 

Ett STORT TACK till er alla som var med och firade min dotter Pernilla på hennes student! Och Pernilla tackar också, via mig, för alla fina presenter och blommor som hon fick!

På lördag har vi studentfest igen, för Pernilla. Jaaa, ska man fira så ska man fira ordentligt!

Och ja just det, på fredag förmiddag åker jag och Patrik och småttingarna ner till Kalmar igen, Patricia slutar skolan. Så på fredag äter hela familjen god mat på en fin restaurang! Skönt att slippa laga mat och ta hand om disk. Och på eftermiddagen åker hela familjen hem för att umgås hela helgen lång tillsammans med släkt och vänner!



Onsdag den 16:e juni 2010

Idag har jag varit helt slut. Det tar på krafterna att fira studenter, jajamensan det gör det.

Patrik jobbade eftermiddag, Pernilla och Patricia är kvar i Kalmar, Felicia, Edward och William är hos Mamii och Papii! Så det kändes liksom lite tomt, eller jaaa...mycket tomt faktiskt och framför allt tyst...jättetyst! Så tyst att jag slumrade till i soffan...och vaknade flera timmar senare av att en fluga irriterade mig. Och vilken tur att flugan väckte mig, för annars hade jag försovit mig (på eftermiddagen..!!..hur pinsamt som helst) till mötet med Svensk Fastighetsförmedling. Och som tack för hjälpen öppnade jag altandörren och släppte ut flugan.

Halv sju skrev jag och Patrik på husförsäljningens pappret! Så om en månad flyttar vi ut från huset och bort från Hultsfred! Och om en månad och tre dagar åker vi på semester! HELA FAMILJEN!

Ja som ni förstår, vi har ju liiite att göra. I korta drag ska vi på en månad...packa, flytta, packa, resa!



Men nu ska jag ta en resa till sängen och besöka drömlandet!

 



Tjinge-linge-ling...mot nya måååål!


På tisdag tar min dotter studenten!


På tisdag tar Pernilla studenten! Och på tisdag kommer jag att vara en stolt och glad mamma. Det är jag alltid i och för sig, men på tisdag kommer jag att vara liiiite, liiite extra stolt! Jajamensan det kommer jag att vara! Och jag kommer säkerligen att fälla en och annan glädjetår! Jomenvisst det kommer jag! Tänk vad fort tiden går...Pernilla föds och bara...swich...pang...bom....och hon tar studenten. 19 år går fort...alldeles för fort! Så ta vara på tiden, för tiden kan vi inte stoppa...den bara rullar på, vare sig vi vill eller inte och oftas vill jag inte...att tiden rullar så fort! Jag vill kunna stoppa den, precis som man kan göra på ett stoppur...klick...tiden stannar...och jag njuter av stunden!

 

Min lilla Pernilla...                                  ...och min stora Pernilla

 

 

William gjorde en fin teckning till mig idag! Och ser ni, det är han i blått som gör mål!

Det är mycket fotboll nu...VM, IFK Kalmar (Pernilla), HFK (Felicia, Edward o William)

Pernilla spelade match idag och IFK Kalmar (B) vann med 5-0, Pernilla gjorde ett mål på frispark!

Felicia spelade match idag och HFK (F-97) förlorade med 4-3, Felicia gjorde ett mål!

 

 

Men vad har du i munnen William..??..Ja inte är det tänder inte ;)

 

 

Hahahahaha...det växer mögel-hår under armarna på Oscar :)

(...öh...bäst att tillägga...det är grön hårfärg som Patricia har sprayat på honom)

 

 

Åh, kommer ni ihåg dom här coola tälten man hade när man var liten..?? Mamii och Papii har kvar ett, och ser ni...det är inte vilket tält som helst...noop, det är ett Lambi-tält!

Hm, om jag skulle låna det och dra ner till parken och tälta där under Hultsfreds-festivalen..??

 

 

I morgon kväll åker jag och Felicia ner till Kalmar! Vi ska förbereda Pernillas student-mottagning. Den kommer att ske i hennes och Patricias lilla lägenhet på tisdag, men finns det hjärterum, finns det stjärterum...jajamensan så är det. Och vi har både och i den lilla lyan! Felicia och jag ska blåsa ballonger, duka, plocka blommor...ja och så ska vi fixa lite andra hemlisar också! Maten och tårtan slipper jag göra...fööör...jag har världens bästa föräldrar, dom fixar mat och tårta till Pernillas student! Tack Mamii och Papii, ni är bäst, vet inte hur jag hade klarat av och hunnit med allt själv!

 

Och så här, lite avslutningsvis, bjuder jag på en video! Dom otroligt duktiga skolbarnen på Råsebäcksskolan i Hultsfred sjunger Idas sommarvisa i kyrkan på skolavslutningen. Det är både 1:orna och 2:orna som sjunger, med andra ord, både Edward och William och deras klass.

Lyssna och njut på en underbar sommarlåt, framfört av underbara och duktiga små barn!

 

Edward står längst bak till vänster (längst fram står en flicka i orange klänning och vit kofta, bakom henne står Tim i röd tröja och bakom honom lite till vänster står Edward) och William står längst fram trea (när alla barnen syns) från höger i svart kavaj :)

 

Tjinge-linge-ling...njut av varje sekund!


Tre dagar i lite text och mycket bilder!


Oj, oj, oj...har verkligen INTE hunnit blogga på..ööh..två-tre dagar! Har haft mer än fullt upp! Det har varit skolavslutningar, möten, kolla upp nytt boende, klippning, sista-minuten-klädinköp...och fruktansvärt lite sömn. Och det är liksom inte slut än...nej, nej...ingen vila ingen ro...på ett bra tag. Student för dotter nummer ett på tisdag och sista skolavslutning för dotter nummer två på fredag. Sedan...ja sedan blir det flytt...och därefter en EFTERLÄNGTAD semester med mycket vila och mycket ro...skulle jag tro...eller jaaa, hoppas på ;)

Så här kommer en "liten" sammanfattning av dagarna tre...

 

ONSDAG 9:e juni

 

 

Woohoo...massa gottigt i Godishuset (Vetlanda)...

 

Felicia hittade skolavslutningskläder i Vetlanda, ja inte på Godishuset förstås, där hittade hon en massa andra söta saker...

 

...och tjoohoo...titta va jag hittade!! Billiga cigaretter, en limpa cigg kostar bara 100 spänn...billigare än i Turkiet till och med...och godare dessutom. Jajamensan...jag kämpar på...med chokladcigaretter. Gott...eller...öh...billigt i alla fall ;)

 

TORSDAG 10:e juni

 

Familjen samlad utanför Hultsfreds kyrka för att titta på Felicias skolavslutning...

 

Och vi sköter oss inne i kyrkan, jajamensan det gör vi...eller hur Pernilla och William..??

 

Min sötaste Felicia                              Felicia, Sandra och Bea

 

 

Pernilla och Felicia

 

William vann på bingolotto i skolan, och jaaa, han valde ju GIVETVIS det STÖRSTA priset som fanns...nämligen en stol! Och han är superstolt över sitt pris :)

 

FREDAG den 11:e juni

 

William slutar ettan!                               Och Edward slutar tvåan!

 

Bästaste vännerna Weronica (Rasmus mamma) och Cilla (Wictors mamma)

 

Och titta vad fint vi sköter oss i skolan...

 

...ja till och med jag sitter...öh...stilla...inga myror i brallan här inte...hm...nästan inga i alla fall

 

Williams klass sjunger framme i kyrkan        Edwards klass sjunger också framme i kyrkan

 

Barnen på Råsebäcksskolan bjöd på mer sång och massa god fika som dom själva hade bakat

 

Bästaste kompisarna Edward, Rasmus och Wictor kramas hårt...så hårt att dom nästan ramlar ihop

 

Fröken Anna, Edward och fröken Camilla

 

Kramkalas och...                                       ....fotbollsspel

 

Kompisen Isak och William!

 

TJOOO-HOOO!!! SOMMARLOV!!! William, Rasmus, Wictor och Edward jublar!

 

Edward och (flickvännen) Sara

 

Edward och Sara...                        ...och glöm inte mig.....Wictor...hihihi

 

Pernilla och fröken Birgitta Sander 2001...   ...Pernilla och fröken Birgitta Sander 2010

Pernilla träffade sin bästaste lärare, Birgitta Sander. Ett riktigt kärt återseende!

 

 

Igår var vi och tittade på en lägenhet, centralt i Kalmar och den är kanonfin. Så det lutar åt att vi skriver på kontrakt för lägenheten i mitten på nästa vecka! För snart, ja ganska snart...KALMAR HERE WE COME! Och vi hoppas på att Kalmar är redo för oss...för vi är redo för Kalmar!

Ett nytt kapitel i våra liv kommer snart att skrivas, och det ser vi...hela familjen..fram emot!

 

Jaha...nu ska jag återgå till vinden...måste rensa! Men bara en stund, för snart är det VM på TV och det får man ju INTE missa. Så hela familjen kommer att sitta i soffan hela lördagen (det regnar och blåser ute ändå, så vi behöver inte ha dåligt samvete...fast det hade vi inte haft ändå) och det kommer att bli liv i lådan (både på TV och i soffan) för vi hejar (konstigt nog) aldrig på samma lag.

Jag håller för övrigt på Italien, Patrik håller på England, Pernilla håller på Argentina, Patricia håller på England, Felicia håller på Spanien, Edward håller på England och William håller på Spanien. Och ska man gå efter detta så är rösterna i vår familj störst på England...men jag vet...jag skriker högst...och den som skriker högst, hörs, och den som hörs, kommer längst, och den som kommer längst vinner...alltså vinner jag och mitt Italien...så det så! Ha! Så på måndag tar jag på mig min Italienska matchtröja...och hejar...och vråla...skriker mig till en vinst ;)

Tjinge-linge-ling...och på återseende!


OJ! Jag kommer att förlora...


...tävlingen! Och det gillar jag inte. Måste skärpa mig! Måste skärpa mig rejält! Jag bara MÅSTE vinna! För vinner jag inte så förlorar jag, och jag hatar att förlora...bokstavligt talat! Hm, ni kanske undrar vad det är för tävling jag har gett mig in på och...ööh...vet inte om jag vill berätta...men okey då, okey då...jag berättar...

Patrik och jag har en tävling! Patrik ska sluta snusa...och jag...hm...ska sluta röka (jag vet, jag vet, fyyy på mig som röker, inte bra, inte bra alls. Jag skäms, men alla har vi våra laster..tyvärr).

Och det går ju bra, det går ju RIKTIGT BRA....för Patrik. Han har inte snusat på en vecka!!! En hel vecka!!! Och...öööh...jag...hm...har inte rökt...såååå mycket. Men jag röker! Shit! Fasiken va han är bra! Men jag måste vara bättre, jag bara måste. För den som vinner tävlingen bestämmer en grej som förloraren ska göra och en grej som vinnaren ska göra. Typ, om jag vinner så ser priset ut så här...förloraren (Patrik då) får hoppas bungyjump  (mohahaha) och vinnaren (jag) får åka på en spa-weekend. Men herre gu...det ser ut som om jag får hoppa bungyjump och Patrik får åka och se på en fotbollsmatch (valfri) med allt vad det innebär. Jag kommer att DÖ om jag måste hoppa bungyjump! Jag lovar, jag kommer dö av skräck! Men å andra sidan så kommer jag att dö av cigaretterna också. Så om jag förlorar så dör jag på ett eller annat tråkigt vis. Så jag måste vinna. Jag måste leva! Jag bara måste. Så alla ni där ute, håll tummarna hårt, riktigt hårt...för mig;)

PS! Vinner vi båda två, jaaa då blir det en spa- och fotbolls-weekend och ett hälsosammare liv!

 

 

Edward, jag och bonusbarnet Wicke kollade på Williams fotbollsträning igår..

 

 

...jaa, vi var där HELA familjen faktiskt! Felicia, Pernilla och Patricia

 

 

William där han trivs som bäst...på fotbollsplanen!

 

 

Edward och Wicke körde lite fotboll på iPhone och busade i gräset, givetvis med en fotboll

 

 

William gör sin sista läxa innan sommarlovet, och titta så fint han skriver bokstaven Åå

 

 

Och här har vi Pernilla, som tar studenten om precis en vecka...dax att bli vuxen nu Pernilla ;)

 

 

Och min lilla "skrutta" Felicia slutar sexan i morgon.

 

 

Patricia slutar nästa fredag, så hon har fortfarande läxor ;)

 

 

Och..hm..det regnar fortfarande i Hultsfred, så min tvätt lär ju aldrig bli torr...och åh nej, jag tänker inte ta in tvätten innan den är torr, absolut inte. Så se så...hit med sol...NU!

 

Tjinge-linge-ling...nu åker vi till Vetlanda! Felicia ska shoppa loss på stan, och jag ska shoppa loss i Godishuset, jag tror att dom har chokladcigaretter där ;)






RSS 2.0