FEST och melodiFESTival...


...döttrarna på 30-års fest i Vetlanda med mormor och morfar, sönerna hemma hos sin pappa och jag hemma med min magsjuka sambo. Roligt värre...eller inte. Patrik la halva sin lördag i soffan och den andra halvan i toalettstolen. Och jag, jaaa jag tyckte synd om honom...fast jag tyckte synd om mig själv...mest. Kände mig lite ledsen att jag inte kunde gå på min kusins 30-års fest, för det hade varit kul, superkul, det vet jag. Mina små söta flickor uppdaterade mig under kvällen om hur skoj dom hade det...kul för er då..!! Tänk inte på mig, nej, nej, tänk inte på eran stackars uttråkade, soffliggande mamma med en kräksjuk sambo, nej, nej för allt i världen, gör inte det...eller JOOO...tänk på MIG!
Pernilla och Patricia färdigfixade innan 30-års festen i Vetlanda! Fina! Söta! Snygga! 

Felicia och min mamma var också tillfixade och kanonfina! Söta! Snygga!

Jag undrar varför jag inte fick någon bild på min pappa..?? Vart var han..?? Han kanske inte fastnade på någon bild, men troligtvis höll han sig borta från brudarna. Mmm, så var det nog. inte lätt att va ensam kille bland ett gäng irrande festfixande höns...öööh, jag menar givetvis...tjejer.
Tack Gode Gud för mobiltelefoner...eller jag kanske ska tacka Apple för iPhone, för Gud har nog ingenting med mobiltelefonerna att göra...tack Apple! För jag hade liksom kontakt hela kvällen, kändes nästan som om jag också var på party emellanåt...in my dream så att säga...eller in my phone.
MMS hälsning från mitt kusin-barn Liam och min sötis-kusinis som åt oliver åt mig också!

Höll telefonkontakt med mina söner också...under melodifestivalen. Den låten var INTE bra...klick! Den var jättebra...klick! Vilken tycker du var bäst..??..Okey...klick! Och så höll vi på, ända tills festivalen var slut. Och vi tyckte likadant...öööh...nästan i alla fall. Tre-i-topp lika, fast med olika placeringar. Jag tyckte Jöback var bäst! Snyggast! Coolast! Läckrast! Och grabbarna tyckte krull-håret var bäst! Ni menar Neo..?? Han med krulligt hår mamma, mörkt krulligt. Jaaa, Neo! Inte vet vi, men han med krulligt hår, nummer tre! Ahh! Neo! Och visst va Neo bra, men Jöback var bäst. Och Anna var bra, men Jöback var bäst!
Och värst var Py Bäckman! Fast hon lyckades med sitt uppdrag...att se ut som Elton John och låta som Di Leva...och det både såg och lät...fördjävligt!  

(båda ovanstående bilder har jag lånat från expressen.se och fotografen är Sven Lindwall)

Fast jag avslutade lördagen starkt...och högt! Med en vinst! Barcelonas vinst! Min vinst! Skrek mig nästan hes i slutet på matchen...för det var mål...Zlatan gjorde mål...och domaren dömde fel...jag såg...jag vet...jag har rätt! Tror faktiskt att jag skulle passa som assisterande tränare till Barcelona. Jomenvisst...jag och Pep Guardiola hade varit ett kanonbra tränarteam!

Fick hem mina döttrar idag, även om det bara var för en kort liten stund innan dom var tvungna att dra vidare till Kalmar...skola imorgon! Och jag vill inte...och jag hoppas inte...att Pernilla blir smittad av Patrik. För hon ska opereras på fredag, näsoperationen, och då får hon inte vara sjuk! Men Patrik var bättre idag, mycket bättre. Tror att det var mammas stek som fick honom på bättringsväg! Och tack mamma och pappa för att ni körde hem flickorna idag, så att jag slapp att ge mig ut på vägarna och bilda långa köer efter mig! Och tack för att barnen har fått vara hos er nästan hela sportlovet, dom har haft det kanonbra! Skickar dom till påsk..hihihi ;)

Min dator, mitt äpple, min dröm, kommer på onsdag enligt den nya leveransrapporten. 
Längtar till onsdag.

Nu ska jag ta natten i handen och besöka drömmen!
Tjinge-linge-ling!

Vinterkräksjuka...


...eller magsjuka. Det är det Patrik har, något av det. Vet inte vad skillnaden är, men likheten är ändå densamma, att det kommer ut "grejer" från två håll...usch och fy! Stackars Patrik! Så jag fick sätta mig i bilen och köra, alldeles ensam, till Pauliström...i detta väder...snöblandat regn och slaskigt på vägen. Jag hatar att köra i slaskväder. Fick köra jättesakta...så sakta att det bildades en riktigt FIN och STOR bilkö bakom mig...pinsamt värre. Och jag blev omkörd, gång på gång...ännu pinsammare. Och när dom dessutom såg att det inte var någon pensionär bakom ratten blev det sååå piiiinsamt. Som tur var skulle inte HELA bilkön till Pauliström...ja i alla fall inte dom stackarna som fortfarande var bakom mig när jag körde av mot Pauliström...skönt...riktigt skönt, för då kunde jag hålla mina 30km/h utan att känna mig stressad...typ.

Hämtade William hos mamma och pappa, döttrarna ville följa med mormor och morfar på 30-års kalas i Vetlanda. Skulle också ha varit där ikväll, på 30-års kalas...men det sket sig, bokstavligt talat. Mamma bjöd på...öööh...handsprit...så fort jag kom innanför dörren. Sånt man INTE dricker, utan gnuggar händerna i. Tack för den välkomst-drinken Mutti. Som om det skulle hjälpa mot eventuell magsjuka.
William hade haft det bra hos mormor och morfar, så bra att han stack och gömde sig, i hopp om att jag inte skulle hitta honom och åka hem igen...men jag hittade min lille kille...bakom pianot i det "gröna" rummet. 
Mormor och William vann i poker och det firade William med frukt och smält choklad! 

Pernilla visade mig lite av gårdagens shopping, som bl.a resulterade i två kanonläckra linnen. William tyckte det sög att gå runt i klädaffärer, vilken tur att mormor hittade honom under skylten och tog med honom till leksaksaffären, så att William också kunde shoppa.

När vi åkte hem från Pauliström, William och jag, blev vi omkörda av...öööh...några...få...bilar. Och William undrade varför dom kunde köra så fort. Liiite smått spänd och nervös som jag var bakom ratten, svarade jag ...för att dom inte är kloka. Efter ett tag och ytterligare några förbi-swischade bilar säger William...idag du mamma, är det många som inte är kloka...hahaha...William!
Sedan frågade William mig hur fort jag körde. Jaa...öööh...typ 30-40km/h. Jaha-jaa mamma, men det står faktiskt att man ska köra 70km/h på den gula skylten. Jaha-jaa besserwisser...den skylten hann jag faktiskt inte se! 
William pärlade ett hjärta till mig hos mormor och morfar!


Igår fick Edward följa med sin kompis Daniel med familj till Leos lekland i Växjö. Och dom hade haft super roligt. Tack snälla Malin för att ni tog med er min son, och tack för bilderna!
Daniel och Edward blandade egna slush-puppi-drinkar och fick energi så det rök om däcken ;)
 

Fick med mig en saftig och god stek från mamma som hon hade tillagat. Så jag behövde bara göra en potatisgratäng och lite sallad till dagens middag. Och Patrik fick i sig lite mat. Mammas stek kanske botar Patriks magsjuka, vem vet..?? Hoppas kan man ju alltid göra.

Ingen fest ikväll, men lite melodifestival får det allt ta och bli. Och fotboll förstås. Barcelona och Zlatan får avsluta våran lördagskväll.

Tjinge-linge-ling!



Tja morsan...


...hahaha...kolla in videoklippet jag fick på min mobil alldeles nyss från William. Han sitter fortfarande hos mormor och morfar och har det finemang!
Min lille gangster-kille! Min lille hip-hop-kille!


Tjinge-linge-ling!

Och så har Pernilla...


...gått från 18 år till 19 år...bara så där, pang!..bom!
Igår firade min mamma och pappa henne med blommor, paket och CHEESECAKE! Var dom tvungna att ringa och delge mig den onödiga informationen. Dom kunde ha uteslutit den...cheesecake-informationen alltså. Mutti, spara en STOR bit till mig...snääääälla!
Paketet från mormor och morfar innehöll...(till Pernillas stora förtjusning)...pengar...mycket pengar! Och idag ska tjejerna åka till Vetlanda med morfar och shoppa loss, farligt! Jooop, faktiskt! Kommer ihåg när jag var i...ööööh...mina bästa år och åkte med pappa på shoppingrundor. Bästa shopping-kompisen man kan önska sig, för han kunde inte säga nej! Det var tider det! Och nu ska mina tonårsdöttrar åka med honom och shoppa! Och han kan fortfarande inte säga nej. Och dom är tre tjejer...trippelt upp liksom. Tur att pappa har en STOR bil och en STOR plånbok!
Stor blombukett och fett kuvert!

Och jag blev uppdaterad igår via mms, om vad som hände hos bästaste mormor och morfar.
Bubbelbad. Alla älskar bubbelbad, stora som små.

Givetvis blev det spel för barnen också, både Buzz och poker. Till Williams stora förtjusning vann han och morfar poker...som vanligt...och dom retade de övriga spelarna...som vanligt.

Och här hemma på Remstigen var det tyst...är det tyst...för tyst. Nästan lite öde. Nästan lite tråkigt. Jag hade planerat att göra så mycket när jag nu hade lite BF, men det sket sig. Gjorde ingenting alls. Inte nått. Kom inte iväg till bokrean, orkade inte. Spelade inte Super Mario, orkade inte. Lagade inte mat, orkade inte. Så det blev istället en riktigt slappar-dag, behövligt.
Hämt-mat från kina (ja, resturangen alltså). Gott och typ nyttigt..(??)


Men idag ska jag försöka komma iväg till Vimmerby och bokrean. Ta mig en fika på Café Epok, och strosa runt i Astrid Lindgrens fina...öööh...jaaa, i alla fall...ganska fina stad. Om jag orkar är bäst att tillägga!

PS! Min dator kommer INTE idag...suck...leveransförsening...från Kina (ja, landet Kina alltså).

Tjinge-linge-ling!

Eftermiddag i snö...


...massvis med snö. Vägen som Gud glömde (Hultsfred-Pauliström) var plogad. Skönt! Det gick att köra mer än 30km/h och resan tog BARA 30 min! Fast det var fint att bara glida fram, allt var så vitt, bländande vitt i och för sig, solen visade sin bästa sida...och det var jag glad för. Jajamensan, solen fick mitt humör på topp. Framme hos mamma och pappa tog vi fram stjärtlapparna och pulkorna och begav oss till mega-backen. Min barndomsbacke. Bästaste, störstaste, häftigaste backen...öööh...NOT! För det första gick det knappt att ta sig fram till backen. Drunknade i snön...inte ordagrant, men nästan. Och jag som satt och SKRÖT i bilen om backen. Jag som fick mina barns ögon att tindra av förväntan...shiiiit! För det andra gick inte att åka. Backen var igensnöad...jaaa, hör och häpna!!...IGENSNÖAD! Man skönk ner 10 meter under snön (nu kanske jag överdrev liiite, men man skönk ner) och stjärtlappen ville inte röra på sig, inte en millimeter! Fast i snön, med sura barn! Hmmm..bara att pulsa tillbaka snövägen hem till mamma och pappa med "inte allt för bra humör" barn. Tur att mamma hade fixat taco!

William och Edward vet hur man tar sig fram i snön! Alla sätt är bra, jajamensan.

Felicia och William sätter sina spår på vägen så att Edward och Patricia lättare kan ta sig fram

Mina kusinbarn Melvin och Sienna var också snopna över att pulkaåkningen inte gick att genomföra

Faik och William spelade lite PSP och tjejligan Felicia, Elvisa och Elma spelade Buzz!

Min mamma har alltid glass i frysen, oavsett väder och årstid. Och jag fattar inte...hennes frys måste vara som pojken med guldbyxorna. Man tar och tar...men det fylls alltid på...utan att man vet eller ser när. Det bara finns där, glassen i frysen. Året om, dygnet runt. Vill också ha en sådan frys!
Faik mummsar på glass, gotteli-gott-gott :)

Efter lite myspys med en massa barn tog jag med dom ner till min farbor och faster, deras döttrar var där, barnens mammor! Och min faster bjöd på världens godaste kladdkaka!! Åååh, jag vet...jag bara äter och äter och äter! Men gott är det...att äta alltså! När jag kom hem till mamma och pappa, mätt och belåten, var det dags för...öööh...TÅRTA! Och det tackar man ju inte nej till...jaaa, inte jag i alla fall! Pernilla fyller 19 år idag, min söta dotter! Så vi firade henne med tårta och paket hemma hos mamma och pappa igår, lite da'n före da'n!

Och vad fick hon av oss..??..jooop...självklart fick hon skor ;)
Adidas-skor som hon hade önskat sig! Riktigt coola och häftiga. Så nu vill Pernilla inte ha mer snö. Hon vill ha sommar och sol, så att hon kan använda sina nya coola skor!


Nu ska jag ta mig en tur till Vimmerby och besöka bokrean! Och imorgon kommer min dator! Som jag har längtat efter mitt äpple...min Mac-Book!

Tjinge-linge-ling!


 


 

En resa till Kalmar...


...i värsta snöovädret. En resa som i "normala" fall tar 1 timme och 45 minuter, tog 2 och en halv timme från Hultsfred. Fast i detta väder är det bäst att skynda långsamt. Så det gjorde vi. Och för en gångs skull så åkte vi i god tid. Jajamensan...hör och häpna...i god tid. Patrik skulle vara på ett möte klockan ett och vi var framme i Kalmar halv ett...en STOR applåd för oss...klappeli, klappeli klapp!
Så här såg det ut på vägen ner till Kalmar...


...och medans Patrik var på möte, tog jag och grabbarna en fika.
Edward valde prinsessbakelse och sunkis och William valde kladdkaka, grädde och sunkis.

...jag valde capuccino och...SEMLA :)

Efter fikat gick vi en runda på IKEA, till killarnas stora förtjusning...NOT...dom gillar INTE att gå på IKEA...än så länge, men jag ska vänja dom, tänja dom, muta dom...tills dom älskar IKEA ;)
Edward och William vilade, och vilade, och vilade...överallt!
Nu kommer "tanten" som jobbar här William, och hon kommer att fråga om du är en bäbis, för gungstolar är bara till för bäbisar..(lite hot, för att få honom att gå vidare)...Va..??..var..??..var är hon..??..Bakom hörnet, så se så...skynda dig William...och det fungerade, mitt lilla oskyldiga hot, för William skyndade efter mig...genom HELA IKEA :)


Men det bästaste av det bästa sparade jag till sist, typ som en efterätt, som pricken över i:et...skobutiken...till ALLAS förtjusning...öööh...nu ljög jag en skvätt...till MIN förtjusning, endast MIN förtjusning...men so what...jag menar, jag var ju med killarna på Media Markt, typ killaffär. Fast jag ÄLSKAR att gå på Media Markt, men det behöver ju inte dom (familjemedlemmar av det manliga könet) veta, nej dom kan allt tro att det är en killaffär, för då får jag gå i skoaffärer (tjejaffär) för rättvisans skull ni vet ;)

Rea, rea, rea...överallt...på allt...eller, skor kanske inte är allt...men nästan allt.
Hittade inte ett enda par skor...som var fula...som jag inte skulle vilja ha...nooop, jag skulle kunna köpt upp alla skor i storlek 37...och i storlek 38, med en extrasula ni vet...och kanske till och med i storlek 36, för det går ju säkert att klämma in tårna ;)
Vårnyhet, glittrigt, guldigt, silvrigt, allti i ett...och ett par kornblåa pumps på rean...i storlek 37.


Snart så bär det av till mamma och pappa i Pauliström. Ska bara packa ihop lite grejer som Edward och Wílliam ska ha med sig, dom ska sova över där. Pernilla, Patricia och Felicia är redan där. Så alla mina små kycklingar ska vara hos mormor och morfar ett par dagar.
Pernilla fyller 19 år i morgon, så vi ska fira henne ikväll, hos mamma och pappa. Mutti (som jag kallar mina mamma) ska fixa mitt-i-veckan-taco och sedan blir det tårta och kaffe...jaaa, och givetvis massa paket till min lilla-stora dotter. Men innan maten ska jag försöka lura med pappa till pulkabacken och köra ett pularace...ta en sportlovstävling i den branta Pauliströmsbacken. Och jag ska vinna...så är det bara...jag måste vinna!

Ha en fin och solig vinterdag!
Tjinge-linge-ling!

Munkar, munkar, munkar...


...friterade munkar. Det är grejer det. Gottiga grejer...jomenvisst! Onyttiga..??..jomenvisst! Fettiga..??...jomenvisst! Med andra ord riktigt goda. Fast om man satsar på att bli en trådsmal modell till sommaren ska man nog strunta i att ens titta på munkarna...jag tror bestämt att man går upp i vikt av att bara snegla på dom. Och jag drömmer inte om att vara trådsmal...noop. Jag vill njuta av det goda livet har att bjuda på...typ munkar. Jaaa, inte livs levande munkar förstås, fast vem vet, dom kanske också är riktigt mumsiga, har inte testat, fast jag lovar, om jag stöter på en livs levande munk, ska jag smaka på honom...mumsa lite...I promise.
Det är mammas "gamla" recept på munkar som jag använder! Tack mamma för att du delar med dig av allt det goda! Du är bäst!


Och när munkarna har droppat av sig på hushållspapper (Lambi förstås) så pudrar jag på lite florsocker blandat med vaniljsocker och serverar dom på mina fina Gröna-Anna tallrikar, för då smakar dom extra gott! Skojsar bara, dom smakar gott på vilken tallrik som helst, till och med på papperstallrikar...jajamensan, jag lovar!


Tillsist är det dags för testpanelen, den så kritiska testpanelen, den så försiktiga testpanelen, att bedöma mina munkar. Och barn är den bästa testpanelen i världen, dom säger precis som det är...mina gör det...ööööh...än så länge i alla fall. Dom brukar säga typ...det är gott, det är mindre gott, det är jättegott, det är äckligt, det är skiiitäckligt, det är bläää.
Så vilket omdöme skulle jag få av testpanelen..??..

...jooop, det blev...kan jag få en till..??..av både Edward och William, vilket med andra ord betyder...jättegott!! Och självklart kan ni få så många ni vill, mina små älsklingar! Bästaste testpanelen på jorden...öööh...idag i alla fall.

Ikväll ska vi se en tecknad film, eller är den animinerad..??..jaja, skit samma, fattar inte skillnaden ändå. Och så ska vi beställa pizza.
Just det, imorgon åker vi till Kalmar och på onsdag åker Edward och William till mormor och morfar där mina döttrar befinner sig just nu. Hon är inte dålig min mamma, jaaaa inte min pappa heller. Dom är inne på sin andra vecka med huset fullt av barn, från 4 år och upp till 19 år. Jaaa, all heder till dom, som orkar, vill och kan umgås med sina barnbarn. Och på mina barnfria dagar ska jag minsann träna på Super Mario-spelet så att jag inte suuuuger som William tycker att jag gör...mmmm, det ska jag minsann ta och göra, träna på Nintendo och bli Super-Mamma ;)

Ha en skön måndag och passa gärna på, nu när det är så in i norden mycket snö, att kasta snöbollar, bara ni inte kastar på mig :)

Tjinge-linge-ling!

Sköna söndag...


...jaa, eller rättare sagt goda söndag! Fixade lite god söndagsmiddag till mig och Patrik, med tända ljus och smarrig efterrätt. Njöt av en barnfri eftermiddag med att...just precis...äta.

Lammkotletter, rödvinssås, rotpytt och bacon-sparris...Chokladpudding, grädde och ananas.


Snygg-William var bjuden på kalas hos Isak...och han tog med sig ett brett leende ;)


Edward blev firad av mormor och morfar i fredags och paketet innehöll ett stort badlakan...
 
...och så fick han även pengar av mormor och morfar och av alla kusiner, en rik liten kille nu.
För pengarna ska han köpa, till min STORA förtjusning, Wii-konsol. Sååå Super Mario, here I come...öööh...jaaa, eller hmmm...here comes Edward...och...öööh...jag..??
 
Mormor och morfar bjöd på massa sötsaker, saltsaker, dippsaker och nyttiga saker...fruktbitar, som man doppar i...ööööh...finns det nyttig choklad..??..Frukt doppat i choklad måste vara nyttig choklad, jomenvisst så måste det vara...det bestämmer vi...nu känner jag mig jättenyttig.


Usch vad mycket snö det har kommit! Och missförstå mig inte nu, jag gillar snö...i lagom mängd. Och nu är det definitivt inte någon lagom mängd...nu är det bara sååå fööör mycket, fast trots att det är för mycket av det vita så är det ändå ganska vackert...på något underligt kallt sätt.


Jag ser verkligen framemot veckan som kommer...mycket spännande saker står på schemat...och då syftar jag inte på snöskottning ;)

Tjinge-linge-ling!

En heldag med fotboll...


...jomenvisst, fotboll hela dagen lång. Efter frukosten begav vi oss till sporthallen i Hagadal, där grabbarna Edward, William och deras kusin Gabriel, som är på besök hos oss, skulle träna fotboll. En träning som började klockan 11 och höll på till 13. Och den sista timmen var det match, 01:orna mot 02:orna. Och det blev en riktigt spännande match där vi föräldrar fick se otroligt duktiga killar och tjejer fajtas om bollen. Matchen slutade 7-7...puuust, tur för mig som har en kille i varje lag...och båda killarna fick göra mål...dubbel tur för mig...dubbelt puuust. Och dessutom gjorde kusin Gabriel som är lika gammal som Edward och spelade med 01:orna ett mål...trippel puuust för mig...för jag fick glada, stolta och totalt utmattade killar med mig hem. Och jag var också utmattad, jobbigt att heja på TVÅ lag liksom...krävande...hihihi...så jag orkade inte fixa middag...nej jag gjorde faktiskt inte det. Men jag har en bästis...Sibylla...hon fixade maten till oss, mot betalning i och för sig...suck...fast det var det värt. Hamburgare med alla tänkbara tillbehör. Det avnjöts i soffan till matchen Everton-Manchester United.
Meeeen Manchester United förlorade...skiiit...piss...usch...deprimerande. Men Kalmar FF vann mot AIK...härligt, härligt. Snart tar vi...öööh, jag menar...snart tar Kalmar FF tillbaka guldet som dom var så schyssta och lånade ut till AIK förra året ;)

William (Music) vill in och spela på dirr...NU...hallå Linda (en av tränarna) NU vill jag in!


Min lille Wille...min Barca-kille...full fart...och Rasmus (Man U-fan) springer ut på plan!


Edward (Man U-kläder nr 9) och Gabriel (Barca-kläder nr 14) värmer upp innan match!


Lite myspys i soffan efter ett hårt träningspass...och jag passade på att baka gifflar idag!



Snart vankas det mer fotboll...Barcelona klockan åtta...tillsammans med en stor skål ostbågar och massa smågodis...ja så kommer vi att avrunda våran fotbollslördag...en lördag när den är som bäst...med mycket fotboll...Tack Gode Gud för TV:n!...Tack Gode Gud för fotbollen!

I love you, Ich libe dich...Zlatan Ibrahimovic!!

Tjinge-linge-ling!!


Snart fyller Pernilla...


...19 år!! Min älsta dotter!! Min stora flicka!! Nitton år!! Herre gud vad fort det har gått, dom nitton åren. Vilken härlig ålder!! Kommer så väl ihåg när jag var nitton år, livet lekte. Jag bodde i Jönköping, i en egen lägenhet, mitt i stan. Lärling på salong Leander, bästaste salongen i Jönköping, då, nu och för alltid...faktiskt. Och innan min nittonårsdag gick över till tjugoårsdag var jag gravid...med Pernilla. Livet slutade att leka, livet fick ett annat perspektiv, ett annat innehåll, ett ansvar, ett annat liv i ett ungt liv. Idag skulle jag verkligen INTE rekommendera någon att skaffa barn tidigt, jag skulle istället rekommendera...lev livet, res, se er om, jobba, skaffa erfarenhet, lär er av misstagen och sen, när ni har levt ut till 100%...lev ut 10% till. Därefter, när ni är runt trettio, kan ni slå er till ro med er livskamrat och skaffa barn, hus, hund och Volvo.
Det är inte det att jag ångrar någonting i mitt liv, men en ungdom får man aldrig mer tillbaka, den växer sakta men säkert bort, så ta vara på den och lev med den, det är mitt råd...och hej och hå va vis och förståndig jag känner mig...bara så där...helt plötsligt :)

Pernilla har skickat lite "jag önskar mig" bilder...och som vanligt, precis som sin mamma, är intresset stort för skor, det kan man aldrig få för mycket av. Så vem vet..??..jo jag, men det tänker jag inte tala om än...vad Pernilla får i present. Och visst är dom läckra, adidas-skorna..??


Felicia, dotter nummer tre är inget undantag, idag när hon var i Kalmar med sin kompis Amanda, japp...stor flicka nu, åkte dit själv...köpte hon sig ett par...just precis...skor. Och nej, vi vet, hon vet, alla vet att hon kommer inte att kunna använda dom på ett bra tag, men hon kan ha dom i rummet och njuta av dom med ögonen...fungerar alldeles utmärkt. Och hon kallar dom för "Hannah Montana Skor"..jag kallar dom kort och gott...Puma skor!


Patricia, dotter nummer två, är inget undantag hon heller...men idag hamnade hon lite utanför skohyllan och kom istället in på tröjavdelningen...och hittade en såååå grym (enligt henne) tröja, som hon skickade bildbevis på...och eftersom jag är världens bästa mamma, fick hon en rosa adidas-tröja och Pernilla fick en likadan fast blå.


Nääähäää ni, nu ska jag iväg till Pauliström och bli bortskämd av mina föräldrar. Dom bjuder på middag, lammstek, stekt potatis, grönsaker och en gudomligt god sås...bäst att skynda till ett färdig dukat fest bord.

Ha en riktigt trevlig fredagskväll...och dansa lugnt :)

Tjinge-linge-ling!

Borta bra...


...men hemma bäst. Trivdes som fisken i vattnet...borta...hos mamma och pappa...fast det är ju egentligen hemma...för jag har två hem, dubbelt så bra, jomenvisst förstår ni...ett nytt och ett gammalt. Ett i Hultsfred och ett i Pauliström. Det gamla är mitt barndomshem med tillbehör så som mamma och pappa...och jag menar allt deras är mitt...och allt mitt är...öööh...mitt...jajamensan, en rättvis fördelning. Det nya är mitt vuxenhem med tillbehör så som sambo och barn...och här gäller samma sak...allt mitt är mitt och allt det andra är...öööh...mitt :)
Och innan jag åkte från det ena hemmet till det andra i går kväll, tog jag mig ett litet snack med min systerson Gabriel som jag också är Gudmor till. Och mitt i snackandet med Gabriel skickade jag blommor till min syster-yster...en stor bukett tulpaner. Mmm, jag vet...ibland är jag snäll...men bara iband, fast tillräckligt ofta...ja, så där lite lagom snäll...för lagom är bäst!


Patrik fick en ny bästis...världens bästa Emilia...och när man är bästis med Emilia får man massvis med kramar...megamånga och megalånga kramar! Patrik försökte sno med sig Emilia hem till oss igår...hon ville, vi försökte, men hennes farmor kom på oss...så Emilia blev kvar hos sin farmor...shiiiit!

Idag åkte vi till Vimmerby, körde dit lillebrorsan...(sååå snäll jag är igen)...han skulle med bussen till Växjö...till sin Mimmi. När vi ändå var i Vimmerby, passade jag och Patrik på att ta en lunch på Café Epok, det blev kycklingsallad och en cola light...och givetvis en caffe-latte-vanilj till mig...
 
...och efter lunchen drog vi vidare till min butik, jaaa den är ju inte min bokstavligt talat...om man nu ska vara petnoga...men den känns som min...känner mig som hemma och jag kan den utantill och innantill. Jag älskar att strosa omkring där inne, gärna i timmar men då utan Patrik, och eftersom han var med idag blev det bara...i runda slängar...en timme...en timme i en bokhandel är ju inte mycket alls...typ en fis i rymden...eller som 2 minuter på en hockymatch...så ni kan ju räkna ut hur låååång en hockymatch är i min värld...typ...30 timmar!!! Och vem vill stå och frysa och kolla på grabbar som pucklar på varandra i 30 timmar...inte jag i alla fall...bättre med en timme på Bokia! Och på onsdag natt, klockan 24.00 öppnar årets bokrea...som jag längtar...som jag ska hamstra...som jag ska läsa. 
Och idag hittade jag Sophie Kinsella's nyaste bok..."flickan från tjugotalet", och eftersom den inte kommer på årets bokrea, köpte jag den på dirr...på en gång alltså. Och så köpte jag lite pappersbitar och pennor...för jag är en papperstjej...jajamensan...små-kom-ihåg-lapps-tjej, precis som mamma...och pappa jobbar på pappersbruket, toapapper i och för sig...men ändå papper...så jag har fått pappersgener från två håll...dubbelt upp liksom :)


Nu blir'e duschen, den renbäddade sängen och den nya boken! Mys!!

Tjinge-linge-ling!!



Ännu en dag...


...på landet...i Pauliström. Barnvakt till mina söta brorsbarn. Full rulle, från morgon till kväll...men jag är van, jag är en bra barnvakt, jojomensan...bästa barnvakten ever, fråga bara Julia, Manuela och Emilia...dom kan bekräfta det. Och det kan Gabriel också bekräfta...och mina barn med...totalt kan hela 9 barn bekräfta det...inte dåligt, inte dåligt alls...riktigt bra säger en stolt jag! 
Spel är ett skojigt sätt att umgås, fast vi är alla tävlingsinriktade och...öööh...dåliga förlorare...fast det väger vi upp med att vi alla är riktigt bra vinnare.
Världens sötaste 4-åring hälsar alla välkomna till spel.


Middagen bestämdes av barnen...och jaaa...inte sååå svårt att räkna ut vad det skulle bli.
TACO...mitt i veckan...smakar nästan bättre än fredags-taco...faktiskt...och efterrätt...fruktbomb.


Och så blev det givetvis bubbelbad i mega-badkaret. Gabriel, Julia, Manuela och Emilia.


Och så fick jag visa mina färdigheter...i mitt gamla yrke...frisöryrket...flätyrket...finyrket.
Manuela i fina flätor. Mina flätor, eller njaaa, hennes flätor men mina ändå...ja, ni förstår ;)


Nu ska vi bänka oss framför TV:n...lite OS, lite BUZZ, lite tecknat. Med andra ord, en härlig TV-blandning! Och till det serverar vi en stor godisblandning...jag menar, det är ju lill-lördag idag...fast den som vill...typ jag...tar en stor skål fruktsallad...med mycket glass och grädde!

Tjinge-linge-ling!

Idag är det min dag...


...fettisdagen...och det firar jag med en mega-semla hemma hos mamma och pappa i Pauliström. Mamma har bakat och jag har ätit och glaffsat i mig...typ :)



Brorsans barn är också här i Pauliström, dom har sportlov nu och ska tillbringa den, som dom själva säger...på landet...Jönköpingstöser, storstadstöser, mina söta töser och jag hjärtar dom.


Lillpluttan Emilia och Julia                             och Manuela


Julia gick lös på min Canon-kamera och agerade modefotograf...på sig själ



Fasters sötnos, min sötnos, Emilia! Spelade lite Hello-Kitty-Memory med sötisen, sötisen vann.


Fortfarande kallt...iskallt...istappskallt



Vi blir kvar i Pauliström över natten, ska vara barnvakt i morgonbitti, mamma ska till doktorn och pappa ska till sköterskan...hihihi...komiskt men på riktigt...riktigt komiskt med andra ord.

Nu ska familjen Music med compani bänka sig framför TV:n och titta på fotboll...Manchester United mot Milan...och det lär bli fajt, både på fotbollsplan och i TV-soffan. Patrik och jag mot mamma och pappa...Manchester United mot Milan...heja Patrik och jag...heja Manchester United!

Tjinge-linge-ling!


Hipp, hipp hurra...


...för min Kung Edward som fyller 9 år idag! 9 år förstår ni! Tänk vad tiden går! Berättade för Edward om när jag åkte hem med honom från BB. Ingen snö ute, solen sken. Det var vår i luften den 15:e februari för 9 år sedan. Och han var klädd i en jättesöt Nalle Puh overall, mörkblå, med matchande mössa och små tygstövlar. Jag har kvar dom kläderna. Jag har kvar alla mina fem barns bäbis-kläder som dom hade på sig när dom åkte hem från BB, har faktiskt ramat in dom, hängt dom prydligt på väggen över deras sängar. En häftig grej att göra, rekommenderas varmt och uppskattas mycket av barnen. Men idag var det inte Nalle Puh som var på tapeten, nej, nej, det stadiet har min lille...store...son lämnat för länge sedan.
Det nya stadiet i hans så unga liv är Manchester United och jag tror att det stadiet kommer han aldrig att lämna.
Så födelsedagspresenterna idag handlade om...just precis...fotbollsprylar á la Manchester United.
Skolväska, gympapåse, benskydd och mössa allt från Manchester United och ett presentkort på Intersport för att lite längre fram användas till ett par nya fotbollsskor!
 

Manchester United here I come :)
 

Och till födelsedagsmiddag ville Edward ha våfflor med grädde, sylt och glass :)
  

Nu ska familjen gosa ner i soffan och titta på en anorlunda familj och därefter blir'e spårlöst!

Tjinge-linge-ling!


Men usch och fyyy va äckligt...


...med en död fågel på altanen! Vidrigt! Läskigt! Otäckt! Och en gnutta ledsamt! Var den tvungen att lägga sig på min altan och dö..?? Kunde den inte ha hittat ett bättre ställe..?? Och varför just idag, på Edwards födelsedag..?? Stora, svarta fåglar är otäcka, riktigt skrämmande faktiskt...och det är Hitchcocks fel att jag tycker så...jooop det är det...jädrans fågelfilm från 1963...gammal och otäck, både filmen och gubben. Nååjaa, den stackars fåglen kunde nog inte hjälpa vare sig när eller var den skulle dö. Så jag får ta och vara lite medmänsklig idag, eller snarare meddjurisk och ta med mig familjen på begravning, fågelbegravning, innan vi firar av födelsedagsbarnet. Så får det bli, lite tårar innan skratt, eller som det brukar heta, efter regn kommer solsken ;)

        

Tjinge-linge-ling!


Det blir en MacBook...


...en 4 GB DDR3-minne, 320 GB hårddisk, 13,3 tums widescreen. Med Office-paketet dessutom! Jajamensan! Nu har jag äntligen bestämt mig! En MacBook! En Apple! Mitt bärbara äpple!
Och se sååå fin den är! 


Och givetvis måste jag ha en mus, jag klarar mig inte utan en mus så att säga ;)
"Musen ser fantastisk ut med sin släta, knapplösa yta och när du har den i din hand är känslan lika enastående. Men det är först när du börjar använda Magic Mouse som du förstår hur suverän den verkligen är." Citerat (kopierat) från Apple Store, och jag menar dom kan ju sin sak. 
Så musen gör nog susen :) 


AO Ally Capellino
väskan som jag ska bära omkring min bärbara dator i är en riktig skönhet! 
"Tillverkad av slitstark bomullssmärting med ett inbyggt vadderat datorfack och undersida av skinn för att se till att din 13-tums MacBook har fullgott skydd. Denna axelväska innehåller också många praktiska fickor för att hålla ordning på tillbehör och generöst invändigt utrymme för böcker, mappar och personliga artiklar, plus en iPhone-ficka och en vadderad axelrem för komfort." Även detta citerat (kopierat) från Apple Store.
Och jag får plats med tre överraskninga i en väska så att säga...MacBook, mus och iPhone!
     

Alla bilder har jag lånat från http://store.apple.com så klicka gärna in där om ni är ute efter en riktigt bra dator!
Och är ni studenter som jag, ja då får ni inte bara en bra dator utan ni får dessutom rabatt. :) 
PS! Min gamla kära Amilo-dator ska min mamma adoptera.

Tjinge-linge-ling!!!

Alla hjärtansdag...


...har det varit idag, för det kan ju ingen ha missat! Och för nio år sedan vid den här tiden på kvällen fick jag värk, förlossningsvärk. Och tretton timmar senare var han född. Jag ville egentligen att han skulle skynda sig ut och komma den 14:e februari, på alla hjärtans-dag, min förstfödde son, men det ville inte han. Han ville ha en alldeles egen dag och bestämde sig för att kika ut i världen och kippa efter luft den 15:e februari år 2001. Så i morgon fyller Kung Edward, Min Edward 9 år! Och det ska firas med massa paket, glass och tårta. Och födelsedagsbarnet bestämmer vad det blir till middag, så i morgonbitti får jag in middagsbeställningen, ska bli spännande att se vad det blir (och jag håller tummarna för att det INTE blir taco).

Idag har vi varit ute i det liiite kalla, men ack så fina vintervädret.
Felicia, Edward och Williams nya hem, snökojan, och visst blev bilden riktigt cool..??
 

Tjoohoo, så mycket snö att det gick att bygga en alldeles egen pulkabacke på garageuppfarten!!
Edward störtar ner på snowracer...
 

...och Felicia och William tar pulkan!
 

Det är fint och härligt att få blommor och choklad på alla hjärtansdag, men det finaste som finns är att få ett kort som barnen själva har gjort, som dom själva har kämpat med att få fint och pluttenuttigt. Och Edwards kort var så otroligt fint, och han var så stolt när han gav mig kortet idag! Tack Edward!
 

Felicia och William hade "glömt" att göra kort, så när Edward gav mig kortet rusade dom snabbt in på sina rum och fixade alla hjärtansdag-kort till mig. Och dom korten blev också jättefina, tack Felicia och William! Ni har verkligen snappat upp det jag brukar predika...bättre sent än aldrig ;)
Det kändes dock liiite tomt utan Pernilla och Patricia en dag som idag, men dom kommer hem på fredag, om fem dagar...och som jag längtar efter dom!!
Jaahaajaa, nu undrar ni förstås vad jag fick till middag. Jag kunde ju i och för sig nästan ha räknat ut vad det skulle bli, fifty-fifty chansning liksom, antingen lövbiff eller fläskpannkaka, för det är det och ENDAST det som Patrik kan laga. Och jag gissade rätt...lövbiff...öööh...NOT...fel, fel, fel...det blev fläskpannkaka, jätteromantiskt och jättegott...faktiskt...rekommenderar det varmt...eller kanske ljummet med rivna morötter...hihihihi :)

Hoppas att ni har haft en riktigt trevlig och mysig alla hjärtans dag! Nu ska jag bänka mig framför TV:n igen och se den andra halvleken i Barca-matchen, och den ser ju lite si så där ut...underläge för mitt Barca med 2-1...men det är inte slut förens det är slut...när domaren blåser efter 90 minuter.

Tjinge-linge-ling!!! BARCA!!! BARCA!!! BARCA!!! Och ett stort HJÄRTA till ZLATAN!!!



Bak och kramkalas!


Igår tog jag och Felicia kommando över köket....inget ovanligt i och för sig, finns ingen annan här som gör det. Vi bakade en en himla massa godsaker, inget ovanligt det heller, och inte för att skryta...eller jooo för att skryta....det är endas vi som kan det, jag och Felicia.
Vi fyllde frysen till max, proppade den med mummsigheter. Det känns gött, fast i bakhuvudet vet jag att frysen snart, inom kort, om några dagar, kommer att gapa tomt på hemmabak...igen...vilken tur att vi älskar att baka, jag och Felicia. För här på Remstigen "ten-känn-på-den" är det åtgång på hemmabakade mummsigheter. Vi är alla lika sockerberoende. Vi går igång på sötsaker och hemmabakat. Och vi är alltid igång och pågång :)

Felicia gjorde en chokladboll till sig själv och så gjorde hon några till resten av familjen
 

Jag bakade mina nu sååå berömda gifflar och William bjöd kompisen Isak på gifflar
 

Kramkalas på eftermiddagen, och Felicia ÄLSKAR att få kramar av Patrik...ööööh, tror jag ;)
 

William kör Karate-Kid-moves i "mitt" kök och Edward slappade i soffan innan maten...
 

...och den som väntar på något gott...öööh...väntar ALLTID fööör länge, eller hur William ;)
 


Nåååjaaa, efter storbaket (gifflar, chokladbollar, muffins, hallongrottor, kladdkakor) och maten (taco) tog familjen plats i soffan och agerade melodifestivalsdomare...och vi var eniga om vem vi tyckte var bäst igår, jooo faktiskt, vi var det...för första gången....hipp hipp hurra för eniga familjen, jaaa i alla fall eniga under melodifestivalen ;) Och vem tyckte vi var bäst, jomenvisst förstår ni, vi tyckte Eric Saade var klart bäst, eller för att uttrycka mig som William, Eric Saade ÄGDE :)

Nu ska jag bli bjuden på Alla-Hjärtans-Dag-Middag av familjen, spännande!

Ta hand om er, och visa massa kärlek idag och för alltid :)
Tjinge-linge-ling!

Batwoman...


...det är min hjälte det. Eller njaaa, Patricia som Batwoman är min hjälte. Igår var hon på maskerad-kalas. Japp, ni läste rätt. Maskerad-kalas för stora tjejer, lite coolt, eller hur..?? Oavsett ålder är maskerad kul, riktigt kul. Och det är nog bäst, för fridens skull, att jag skriver maskerad-party och inte kalas, trots att jag tycker att innebörden är densamma i detta fall, eftersom det var en kompis till Patricia som firade sin födelsedag...med andra ord kalas...men i tonåringarnas ögon...party...för det är visst en jädrans skillnad...saften är nog starkare ju högre upp i åldern man kommer och godispåsen byts ut mot kebabtallrik. Men vi har alla varit där, stora som små, på maskerad, jaaa ALLA...fast vi kanske inte alltid har vetat om att vi har varit det ;)

Min Batwoman


Patricia och kompisen Nellie...Batwomen


Nääähäää, nu ska jag svira om och agera hjälte...i köket...Felicia och jag ska baka, för på måndag vanskas det kalas...Edward fyller 9 år...så vem vet, jag kanske kör vidare på Patricias tema...maskerad-kalas...och då vet jag minsann vem jag ska vara...CATWOMAN....som tassar omkring, smyger fram, klättrar på väggar...och MJAAUUU...hoppar fram när något gott serveras...det är jag det ;)

Tjinge-linge-ling!

William vet hur han ska tjäna en massa pengar...


...fast det är ju kanske inte en sååå bra idé han har min lille kille....näää, jag tror bestämt att det är en usel idé, fast ändå lite smågullig. Han har tappat en tand och tjänat en guldtia...så nu går han omkring och vickar på alla tänder för att tjäna mer guldtior..hahaha. Jag sa till honom att han inte kommer att bli speciellt rik, utan snarare en tandlös fattig liten kille...Nääähää duuu, svarade han, om jag drar ut tio tänder har jag tio guldpengar...och då är jag rik mamma...och det växer ut nya tänder hela tiden, så när mina guldpengar är slut, vickar jag på fler tänder och så lossnar dom och jag får massa guldpengar...Öööh...stopp, stopp William, det fungerar inte riktigt så...har du en gång tappat en tand kommer det bara upp en ny...EN ny...sen kommer det inga fler...Varför..??...Jaaa...öööh...det bara är så William, så inget mer vickande...på tänderna i alla fall ;) Ååååh...*suck*...okey. Men om du vill William så kan du vicka på rumpan...hahaha...Vaaa..??...får jag guldpengar då..?? Öööh, oj, nej William, jag bara skojsade lite...så vicka inte på något...inte på nått...förstått..??! ;)

Min lille tandlöse William


Edward fick en fin och gullig "tavla" i skolan idag. Eftersom det är alla hjärtans dag på söndag fick klassen skriva några fina ord på varandras "tavlor". Och det var hemligt, så ingen vet vad vem har skrivit. Så gulligt. Jag ska rama in Edwards, och jag måste säga att jag håller med hans klasskompisar...på alla punkter om Edward.


Nu tar jag lite fredagsmys tillsammans med resten av Sverige med taco och Let's Dance!
Heja David friskt humör, det är du som TV:n gör...heja, heja, heja ;)

Tjinge-linge-ling!

Russinögon...


...skrynkliga, ihopknycklade och nariga ögon! Shit, vad är problemet Suzana..??..Varför har du russinögon helt plötsligt, bara så där..??..Hmmm, varför har jag det..??..Ingen aning, men jag vägrar att tro att det har med åldern att göra, kan ju omöjligtvis vara därför. Jag menar, jag är ju bara 38 år ung...det är ju ingen russinålder, det är ju en mitt emellan ålder, en lagom mogen ålder. Måste bero på vädret, för något annat kan det absolut inte vara...öööh...eller kanske det är något så otäckt som datorögon...inte för att jag vet vad det är, har bara hört talas om att det finns...som TV-ögon ni vet...fyrkantiga. Dator-ögon kanske är = russinögon. Hittade i alla fall lite "botmedel" i kicks-tidningen som jag fick i postlådan idag, jomenvisst förstår ni...är man medlem så är man ;)
Men jag vet inte vilken som är bra, vilken som kommer att strama till mina ögon. Det fanns ju en hel djungel av ögonkrämer, vilket i och för sig är positivt, för det måste ju betyda att det inte bara är jag som lider av russinögon *puuust* så skönt.
Efter mycket sållande kom dessa två till final, men vem som tar sig hela vägen hem till mig, är i skrivande stund inte klart...måste rådfråga med expertkommiten...Kicks-personalen.
 

Fast jag kanske ska göra som jag gjorde på 80-talet...

...köpa mig en burk vaseline och smeta på. Det fungerade då, på allt som var torrt och narigt, så det kanske fungerar nu också...som ett budgetalternativ om inget annat...fast då kanske jag får budgetögon...och...öööh...det vill jag ju INTE ha...jag vill ju ha åtstramande, släta, vackra, glamour ögon...nååjaa, det kanske är fööör mycket begärt, men jag kan ju önska mig något åt det hållet i alla fall...det ska ju inte vara fullt så omöjligt...öööh...hoppas jag. För jag...jag tror på mirakelkrämer och mirakelmedel...lättlurade jag...fast någon måste ju vara det...lättlurad alltså...så det gör mig faktiskt ingenting att det är jag ;)

OCH det fanns mer skojsigheter i min postlådan idag...bonuscheckar...för att jag har varit en av de bästa (lättlurade) kunderna på Intersport och Kicks...meeen so what...jag menar, det är gutt att vara bäst i vad det nu än må vara...eller hur..??
 

Nu ska jag ställa mig och steka pannkakor till mina små hungriga barn och deras kompisar...och idag känner jag mig extra skrivsugen...så vem vet...jag kanske bloggar-till flera gånger idag...men tills dess...

Tjinge-linge-ling på er!

Jag vill bo i Barcelona...


...nu!! Jag vill flytta dit på momangen!! På dirr, så att säga. Tänka att strosa omkring där på gatorna, handla färsk frukt, njuta av god mat (ja, det kan man göra här med, men ändå) ta sig ett dopp i havet eller poolen. Gå på fotbollsmatcher varje helg, eller på vardagar också för den delen. Promenera på en av Europas längsta modegata, titta in på museum..dricka latte på en mysig uteservering...jaaa ni förstår nog poängen, ni förstår nog min dröm. Och drömmar ska ju förverkligas, det är ju det dom är till för...visst är det så...eller..??

Pejlade runt lite i Spanien, i Barcelona (på riktigt i min dröm, men i verkligheten var det på internet) och hittade detta gulliga spanska hus som man (typ jag) kan hyra.
 
Detta hus känns ju lite (eller faktiskt ganska mycket) som jag...om jag skulle ta och...hmmm...jaa, varför inte egentligen...det ser ju riktigt fint ut, det lyser verkligen Suzana om huset...faktiskt...

Jag skulle handla färska råvaror på torget bara ett stenkast från huset varje dag.


Jag skulle se på världens bästa fotbollslag Barcelona...LIVE...varenda helg...

...och med lite tur så skulle jag kanske träffa på en av världens sny...öööh, jag menar ju givetvis en av världens BÄSTA fotbollstränare...Pep Guardiola...coolt namn på en cool kille ;)


...ahh, nu får jag sluta drömma och kliva tillbaka till verkligheten...den kalla verkligheten, den med mycket snö och besprutad frukt...den bistra och lite småtråkiga verkligheten...ett liv i Hultsfred...suck...tillbaka till dom vardagliga rutinerna med snöskottning, matlagning, bakning och läxförhör...nååjaa, vad är ett hus i Barcelona..??..suck igen
Fast om jag ska se det från den ljusa sidan (vilket jag faktiskt försöker att göra ibland) så kunde det ha varit värre, mycket värre. Jag menar, jag kunde ju ha suttit i en husvagn någonsatans uppåt landet...långt upp...typ längst upp...med 15 meter snö och utan dator och internet...hu jeda mig vilken otäck tanke!
Kom på att jag har det bra jag, jag har det helt underbart faktiskt...njaaa, ganska underbart i alla fall...och så kom jag på en sak till, bara så där, att det är dax att fixa middag. Bäst att sätta lite fart :)

Tjinge-linge-ling!
PS! DRÖMMAR SKA FÖRVERKLIGAS...så är det bara;)

Bilderna har jag lånat från http://es.green-acres.com  http://travel2barcelona.se  och http://www.fcbarcelona.com

Jooomen, nu vet jag vem jag är lik...


...min mamma ju. Titta på bilden, så modemedveten och fotbollsintresserad min mamma var, precis som jag är! Min pappa har ju alltid varit fotbollsintresserad, men modemedveten vet jag inte om han kan klassas som. Tur att pappa har mamma som kan modernisera upp honom lite, så att han inte hamnar helt outside...på de modemedvetnas avbytarbänk så att säga...hahaha :) Och mamma ligger steget före mig, mode och fotboll tillsammans på fotbollsplanen, ja det har jag ju aldrig testat...hmmm...men jag kanske skulle ta och göra det, ta ett kort på precis samma ställe som mamma och pappa, nämligen på Knektavallen här i Hultsfred, kortkort på fotbollsplan á la Suzana ;)

Hittade kortet hemma hos mamma och pappa igår, vi satt och kollade igenom en massa album, gu' så kul det var. Ibland visste inte mamma och pappa vem som var med på korten...och vad gör dom då tror ni..??..Jomenvisst förstår ni, dom hämtar ett förstorningsglas och granskar ordentligt...och sim-sala-bim...så ser dom vem det är...hahaha...tack Roger Bacon för din uppfinning, utan den hade inte min mamma och pappa kunnat känna igen en massa gamla bekanta :)

Kröp på vinden hemma hos mina föräldrar. Läskigt värre. Först skulle jag ta mig upp på garagetaket via en ranglig stege (jo den är visst ranglig pappa, så köp en med bredare pinnar) och sedan skulle jag in i vinden genom en mini-mini vindslucka. Men jag hade bara en sak i huvudet, min väska, ville hitta den, min blåa fotbollsväska med det berömda trycket Modo-Tork på. Letade och letade, men hittade den inte...var fasiken kan den va..?? Meeen jag hittade ett splirrans nytt våffeljärn...precis vad jag behövde, precis vad jag efterlyste för ett par veckor sedan. Och jag fick den av mamma, jag fick ta hem det nya våffeljärnet jag hittade på vinden. Tack så mycket Mamii, för nu kan jag göra våfflor i dubbelfart...speedvåfflor...jaba-daba-dooo...that is what I'm going to doooo...
 

Idag har jag till största del pluggat, eller försökt att plugga...har läst, antecknat, memorerat, kluttra och ritat...tills jag fick nog, tills mitt huvud höll på att explodera av all information som pumpades in...ungefär som ett cykeldäck (mitt huvud) med alldeles för mycket luft (information) ett pumpdrag till och det exploderar...PANG!!...Ville ju inte riskera en explosition i mitt kök, så jag lättade på ventilen, lät luften pysa ut liksom...varvade ner med en stor kopp kaffe och en giffeldeg. Jomenvisst förstår ni...ställde mig och bakade gifflar...igen...

...joo, jag vet...igen...men så är är det att vara en storfamilj...så är det att vara super-mamma till fem barn...baka, städa, stryka, tvätta, handla, laga mat, läxförhör, skjutsa till skolan och träningar, hämta från skolan och träningar, läxförhör och där någonstans, mitt i mellan, ska jag också hinna med mina egna studier. Men det är lugnt, jag hinner, och det jag inte hinner idag, hinner jag i morgon...öööh, jaaa...eller någon gång framöver...förhoppningsvis :)

Tjinge-linge-ling!!

Tillbaka till 80-talet...


...och jag har ju redan varit där, men det ser ut som om vi alla är på väg till det ljuva...öööh...ja ganska ljuva 80-tal vare sig vi vill eller inte. På radion spelas det en hel del 80-tals musik, och det är coolt, jag kan ju liksom sjunga med på direkten...behöver inte lyssna ett antal gånger på en bra låt för att den ska sätta sig i huvudet, jag kan dom redan, dom sitter där, har suttit där i en si så där 20-30 år. Och modetidningar är proppade med kläder som jag så väl känner igen, som jag för ett antal år sedan sa att jag ALDRIG skulle ta på mig igen. Jag trodde inte att 80-tals modet skulle komma tillbaka, trodde att det årtiondet hoppar nog modevärlden över, för vem vill ha på sig harembyxor, breda resårskärp, stora skjortor, taights, benvärmare och seglarskor..??.. Hmm, för ett par år sedan...INGEN...nu...ALLA...eller ja, givetvis inte alla...men jag (och några till) vill ha hela kittet....hela ljuva 80-talskittet, med harembyxor och seglarskor...jomenvisst förstår ni, det vill jag verkligen ha. Och vem vet, jag kanske letar fram min gamla freestyle, slänger in ett kassettband från 80-talet, tar på mig harembyxor, resårskärp, jeansjacka, benvärmare och seglarskor och så seglar jag ner till kiosken, någon kiosk, vilken som, och så står jag där och hänger med min freestyle dunkande i öronen...så där lite lagom 80-tals coolt ni vet, och vänta på att Patrik ska dyka upp på en häftig moped ;) 

Kolla in så coolt, så moderiktigt, så 80-tal...


...och kolla in, nu finns det ROSA seglarskor, kanske skulle jag ha ett par rosa...
 

...och så tänkte jag att Patrik skulle matcha upp med ett par GRÖNA seglarskor...

...fast jag får nog börja bearbeta honom redan nu, han är ganska enkelspårig, så det tar sin lilla stund, men börjar jag nu, på en gång, så kommer han att matcha mig, lagom till snön har smält bort. Jag i rosa, han i grönt ;)

Kläderna har jag hittat på Acos, och skorna på Haléns. Bara att klicka in där och bli en riktig modefigur, en 80-talsfilur, tillsammans med mig :)

Jag har faktisket en väska (någonstans) full med 80-tals skärp och hängslen och en annan väska proppad med 80-tals smycken. Om jag skulle ta och gräva fram väskorna...jag menar, det är ju modernt nu...jomenvisst, det ska jag allt ta och göra...80-talet...here I come again :)

Tjinge-linge-ling på ett tag!




En underbar dag i Jönköping...


...blev det igår efter Edward och Williams fotbollsträning. Min bror bor där, i Jönköping. Jag har också bott där, när jag var ung...eller, jag menar ju givetvis när jag var yngre. Jag gick min frisörutbildning på salong Leander på Östra storgatan mitt i centrum och snett över MC-Donalds...mat och arbete inom gångavstånd, ja bättre kunde det ju knappast bli för en 16 åring från Pauliström. Men brorsan, ja han bor inte i centrum precis, han bor lite utanför liksom, men ändå innanför så att säga. Han har precis flyttat in i en kanonfin, nyrenoverad stor lägenhet. Samma område som tidigare, fast lite längre bort (ja alltså liiiite längre bort från parkeringen). Och trots att det bara var några hus längre bort, så är ju jag alltid jag...lite förvirrad, mycket förvirrad, tycker att allt ser likadant ut och jag vet knappt vad som är höger och vänster, eller jooo, det vet jag ju egentligen, men när jag får en beskrivning på mobilen blir det nästan lite föööör mycket, så mamma fick gå ut och möta upp oss...som tur var...för beskrivningen min hjärna tog emot via mobilsamtalet från min bror var inte densamma i verkligheten...men, men...vi kom till rätt länga, rätt ingång och rätt lägenhet tack vare mamma...och jag kan garantera er att nu hittar jag dit nästa gång...öööh...NOT!

Felicia
, Edward och William väntar på mormor som ska visa vägen
 

Och det bjöds på mat, tårta och bakelse, gudomligt goda bakelse...
 

...för Julia och Manuela fyllde 9 år. Och jag är stolt faster till tvillingarna...
  

...och till Emilia som är fasters goding. Min goding.
Bara av att titta på henne får man ju diabetes...såååå söt är hon...
 

Vill du leka med mig lite..??..frågade Emilia...och herre gu' ...självklart
vill jag leka med min goding, så det blev Musses playhouse, Snövit, Tingeling 
och massvis med kramar...och Patrik fick leka och krama Hello Kitty
 


Idag har vi varit på grabbarnas innebandycup här i Hultsfred...och njaaa, det gick sådär...två förluster av två matcher...så egentligen gick det åt skogen...eller...DET GICK ÅT SKOGEN! Jag säger bara...tacka vet jag fotboll...där får man använda huvudet, både till att tänka och nicka. I innebandy får man inte nicka, det fick jag lära mig idag...jaahaa...även gamla hundar kan lära sig ett och annat nytt. Och föresten, Cilla berättade att alla...ALLA föräldrar ska döma och sitta i sekretariatet och prata i mikrofon på innebandymatcherna...öööh...skulle inte tro det...inte ALLA...inte jag i alla fall...och inte Cilla, det har vi kommit överrens om idag...för allas bästa...hahaha ;)

Nu tar jag mig lite söndagsmys. Slapp i soffan och förberedelse inför vad morgondagen har att bjuda på :)

Sååå...Tjinge-linge-ling på er alla!

Vad gjorde jag för exakt 26 år sedan...


...mmm, inte så lätt att komma ihåg kanske, men har man skrivit dagböcker så kan man på ett enkelt sätt komma ihåg, minnas och uppleva den känslan man hade för länge sedan. Jag var tolv år, skulle snart fylla tretton, precis i samma ålder som min dotter är nu, Felicia. Igår letade jag fram min gamla urslitna rosa (givetvis) dagbok från 1984. Och Felicia och jag satte oss och läste...och skrattade. Fick leta fram ett kort från 1984, för Felicia ville se hur jag såg ut när jag var tolv, snart tretton år, så jag gjorde det...och vi skrattade...


...mmm, jag vet...herre guuuuud...men så såg jag ut, och på den tiden, för länge, länge sedan...var jag cool...jomenvisst förstår ni, det var jag, tror jag...för det bara måste var så här man såg ut när man var en cool brud från Pauliström...öööh, ja i alla fall ganska cool då;)

Och vad gjorde jag idag för precis 26 år sedan...joo, här kommer ett utdrag från min rosa dagbok...

6-2-84
Kära dagbok,
idag har jag varit och letat efter min tandställning (ja, som ni ser på kortet så behövde jag verkligen det!). Jag glömde den igår i matsalen i skolan (tror att jag glömde den minst tre gånger i matsalen, hittade den inte, pinsamt). Men antagligen hade Kerstin i maten slängt den (ja, vem hade inte gjort det?). Så nu har jag ingen (igen). Jag har också spelat pingis och jag vann jämt när jag spelade (jo, det gjorde jag faktiskt). I morgon ska vi åka skridskor med skolan, men jag, Jeanette och Giesela har inga skridskor så vi ska vara i skolan och ha en vanlig skoldag medans de andra har roligt i en och en halv timme (jaahaa, men dom frös nog om fötterna, så det så). Nu har jag inget mer att skriva.
Din Sussie.

 
Jomenvisst för står ni, så var det för mig för 26 år sedan, jag ska tillägga att jag inte gillade att åka skridskor, så ni inte går och tycker synd om mig nu, för det gjorde Felicia. Men jag förklarade för henne att jag var glad att jag slapp att åka skridskor, för jag har aldrig tyckt om att frysa om fötterna :)

Edward och William har äntligen börjat med fotbollen, och som dom har längtat...eller som dom sa...det var på tiden, för vi måste ju träna mycket om vi ska bli proffs och vinna över Vimmerby...hahaha...mammas fotbollskillar...
Wictor och Edward ...                        ...William och Tim
 

Snart bär det av till Jönköping, ska bli riktigt roligt att hälsa på min bror och hans underbara familj.

Önskar er alla en riktigt trevlig lördag med mycket fotbollsmatcher, mycket god mat och massvis med sötsaker...jag menar det är ju lördag ;)

Tjinge-linge-ling...nu blir'e Jönköping!


Vagel i ögat...


...mindre kul. Ont, riktigt ont. Mmm, vaknade med världens vagel i ögat. Farmor brukade alltid säga att det är ett bevis på otrohet...öööh...hur menar du frågade jag henne en gång...joomen, får du en vagel i ögat har du flörtat (blinkat) i smyg och sånt straffar Gud på en gång sa hon med glimten i ögat, ja för att din andra hälft ska se vad du gör för dumheter egentligen...hahaha...hon var för söt min farmor. Men jag undrar vem jag har flörtat med..?? Amilo, jooo det måste vara min Italienske vän Amilo, för han har skött sig ett bra tag nu, min kära, fina, urläckra, superglansiga dator...jomenvisst, och jag kommer att fortsätta att blinka och vakna med vagel i ögat, bara min Amilo sköter sig...för just nu är jag beroende av honom, så några vaglar hit och dit är det värt ;)

Nu blir'e hemmagjord pizza, öl och Let's Dance...


Jaa just det förresten, hade Fredrik på besök idag...myspysige, charmige och söte Fredde...såååå vem vet...kanske får jag en jättevagel i ögat i morgon ;)

...skojsar bara lite...klart jag inte får en vagel i ögat i morgon ;)

Det blir fotbollsträning för killarna i morgon, och som dom har längtat!! Efter träningen åker familjen till Jönköping, härligt :)

Ha en riktigt trevlig och fin fredagskväll, ät, njut och kramas :)

Tjinge-linge-ling!!


Nu vill jag ha sommar...


...börjar bli trött på all snö nu. Barn som kommer in som snögubbar och lämnar stora snöpölar i hallen, dagligen. Högar med blöta kläder som måste in i torkskåpet. Och stövlar som tar upp halva ingången...hur kul är det på en skala...precis...minus 10. Fast om man ska se det från den ljusa sidan, vilket just nu känns svårt i skrivande stund, så har ju barnen riktigt roligt i snön...och nja, okey då, jag också! Och dessutom är det bättre när det är kallt och snöigt än när det är blaskigt och blåsigt...men allra bäst är det när det är sommar och sol. Hoppas nu bara på att vi får en fin vår och en otroligt varm sommar...så att vi får alla årstiderna precis som dom ska vara :)


Hittade lite coola kläder, skor och en superläcker väska från http://www.asos.com

 


Marie var hemma hos mig idag och vi tog oss en lång och skön fikastund med kaffe och megasemlor. Pratade massvis, vi träffas inte så ofta, men när vi gör det, har vi det hur mysigt och roligt som helst. Alltid.
Och...åååh, har förträngt, lagt det bakom mig...glömt det...men blev påmind idag...tenta på onsdag i Bild, Form och Webb...nu på onsdag...usch och fyyy, kanske inte skulle ha bakat så mycket i veckan, kanske skulle jag ha pluggat mer och struntat i att baka...hmmm, när jag tänker efter så...nooop, det är härligt att baka, det är terapi för mig...och just nu behöver jag mycket av den terapin :)

Så fram med skolböckerna Suzana...se så...nu...på momangen...

Tjinge-linge-ling...och jag lovar att ta fram skolböckerna snart, ska bara se på en film först :)


Italienskt bröd, Foccacia i långpanna …


…är riktigt gott. Bakade det idag, hälften med oliver och fetaost och hälften neutralt (till barnen). Fast man kan fylla brödet med vad man vill egentligen, soltorkade tomater och parmaskinka är också gott att trycka i.


Lite oliver och fetaost i Foccacian...och in i ugnen…


…och sedan är det bara att njuta av en bit Foccacian till en kopp kaffe latte.


Och vem kan ha mina gamla längdåkningsskidor…jooop, Edward! Hej och hå vad svårt det kan va ;)

 

William tog skridskor, ishockeyklubban, pucken och hjälmen…


…och grabbarna grus begavs sig till isbanan, inte ensamma förstås. Patrik följde med dom.



Jaa just det…fick besök mitt på dagen (igen)…av Bambi…denna gången dök han upp på baksidan och jag greppade kameran och knäppte ett kort…han syns på andra sidan häcken så att säga ;)


Tjolahopps…nu ska jag ta fram lite kvällsfika och slå mig ner i soffan och bara njuta.

 Tjinge-linge-ling!


Bakade goda gifflar igår kväll...


...som vanligt känns det som. Att baka alltså, tycker inte jag gör annat. Men det gör jag, massvis med annat. Fast jag älskar att baka, det får mig att koppla av. Och så älskar jag doften av nybakat. Ljuvligt. Nybakade gifflar!

  
Och snö har det kommit som nog ingen har kunnat missa, men herre gu' hur länge ska det hålla på att vräka ner..??..Är ju snart helt igensnöad här i Hultsfred. Vet inte längre vart man ska lägga all snö man skottar upp...kasta över det till grannen kanske..??...hahaha...neeeej, skojsar...men allvar, vart lägger man snön som inte får plats någonstans..??

>

Felicia har bad i simhallen med skolan idag och Edward och William har skridskor-åkning med i Målilla. Det är ju kanon att skolan fixar skridskodagar för barnen. själv hatar (eller jag tycker inte om det) att åka skridskor, så mina barn kan jag ju knappt stå på ett par skriller, mitt fel, jaaa jag vet...men dom kan trixa med bollar, de ni! Mycket bättre, mycket varmare och en mycket roligare sport, fotbollen alltså. Och jag som förälder, åskådare, slipper ju stå och huttra i något bås...Men det är tur det finns olika sorter, för livet vore riktigt, riktigt tråkigt om vi alla var lika :) 

 


Tjinge-linge-ling...nu ska det bakas lite bröd!
 

 


Det blev en eftermiddag i Vimmerby…


…där vi var på jakt efter en vinterjacka till Edward. Och nja, det fanns ju inte mycket vinterjackor att välja på…så efter att ha testat ett par jackor hittade Edward en som han fastnade för, och då fick det bli den. Det måste vara ett kanonår för Intersport i Vimmerby, inte mycket vinterprylar kvar i butiken…så någon vinterrea framemot slutet på februari är väl inte ens att räkna med. Nej, det fick bli ordinariepris på både jackan och mössan…och vidare till Lindex där vi hittade ett par supercoola jeans till Edward…precis  nyinkomna, inte ens uppackade i butiken, men har man lite kontakter så har man.


Lite jackprövning inne på Intersport, och jag tyckte Edward skulle ha den svarta 8848 jackan, men det tyckte inte han. Han tyckte bättre om den gråa, men den tyckte jag absolut inte om. Så det blev ingen av dessa två jackor…och kolla in William…aaah, vilken charmör…not…snarare en retsticka ;)

 

 

Jaha, jag tyckte vi skulle fika på café Epok i Vimmerby, men det tyckte absolut inte William, nej, nej…vi ska till Brödstugan för där har dom så coola soffor…men William, det har dom på café Epok också…nehää du…det har dom inte alls…så det fick bli Brödstugan och sofforna ;)

 

Oj, gott…tog kaffe och en Petit chouxsemla…smarrigt!

 

William och Edward tog vaniljesnurror, chokladbollar och sunkis!

  


Och vad blev det för jeans, jacka och mössa..??..Jooop, det här blev de...och Edward tycker det är supercoolt, och jag tyckter också det är supercoolt på honom. Mammas snygging :)

 

Tjinge-linge-ling…nu ska jag återgå till mitt bakande….ööööh, ja, jag vet att klockan är mycket, men barnen ville ha med sig gifflar till skridskodagen i morgon…så självklart killar fixar mamma det till er :)


Värsta huvudvärken…


…jag hatar att ha migrän. Vaknade inatt med världens migrän, så det var bara att palla sig upp och hämta ett par Alvedon. Jag har egentligen imigran nässpray, som oftast hjälper ganska omgående, men det hade jag givetvis glömt att hämta ut från Apoteket. Så det var ju bara att försöka dämpa migränen med Alvedon…och det gick ju inget vidare. Men nu har jag fixat imigran och det känns redan bättre, inte bra, har fortfarande efterskalv i huvudet, men det känns bättre. Så snart, snart är jag helt återställd, tror jag, hoppas jag.

Har nu suttit och kollat efter lite komplettering till min fina Gröna Anna servis på blocket…sååå mammaklicka in på blocketjag fyller ju snart år ;)

Det som fattas är en karott, en skål, en karaff, kaffefat (10 st.), kaffekoppar (11 st.) och förrättstallrikar (6 st.).


Hann med att fixa till mina köksskåp igår och se så fint det blev i mitt Gröna Anna skåp.

 

Jag skulle behöva åka in till Vimmerby och köpa Edward en ny jacka, hans dragkedja har gått sönder, och jag är ju absolut ingen höjdare på att fixa och trixa och sy…nej, nej, jag är inte vän med varken symaskinen eller synålen (man kan ju inte vara bra på allt). Men snön bara vräker ner, så jag vet i katten om jag törs ge mig ut på vägarna. Får se om snön lugnar sig lite (snälla snö lugna ner dig lite nu) för då blir det med all sannolikhet en tripp till Vimmerby.

 

Tjinge-linge-ling!

Jaaa, se de snöar…


…ja se de snöar, det var ju roligt…NOT!!...Nu räcker det! Nu får det vara bra med snö. Visst, visst, på vintern ska det ju givetvis vara snö…men måttligt. Tänk på barnen Suzana, tänk så roligt dom har det i snön…Jaahaaa, okey, tänker på barnen…OCH…tänk på mig, på oss, vi som är i den bästa åldern…vi orkar inte mer nu. Det ska ju räcka med att skotta en gång om dagen, ja helst bara en gång i veckan om ni frågar mig…men vem bryr sig om att fråga mig..??... Nobody!  Men jag ska inte gnälla, nej, nej, det är inte min melodi…för visst är det fint och vackert..??.. Jomen det är det allt. Fast kallt!

 





 

Och titta vad jag hittade på mamma och pappas vind…

 

…mina gamla längdåkningsskidor. Tror jag ska testa dom på Edward eller William…och så ska jag ta med mig dom ut i elljusspåret, precis så som pappa gjorde med mig. Det var kul! Faktiskt! Lite fika i en rygga och ut i spåret! Härligt, nu ska jag bara försöka övertala någon av sönerna, jaa, eller det får nog bli lite som Askungen…vi får se vem pjäxorna  passar på!

 

Tjinge-linge-ling!

Fotbollslaget 1983…


jomenvisst…här har ni det. Damfotbollslaget från Pauliström 1983. Öööh…jag kommer inte att gå in på hur det gick för oss i serien, kommer liksom inte ihåg…eller så har jag förträngt det. Fast vi var bra, jo faktiskt, om man nu tänker på våra förutsättningar som vi hade. Och alla platsade i laget, oavsett ålder, och oavsett bollkänsla. Här gällde det mer att få ihop 11 tjejer på plan…och helst en avbytare…vilket inte alltid lyckades…men skam den som ger sig…vi gav oss aldrig, vi skämdes aldrig, eller, nja nästan aldrig…kanske en gång då..hmm..när vi förlorade mot Vetlanda med…åååh…19-0!! Och jaaa, jag pratar fortfarande om fotboll och inte handboll, där siffrorna ofta kan bli höga. Men tänk på våra förutsättningar…och tänk på Vetlandas. Fast vi var ju faktiskt med i Vetlandaposten dagen efter…det var stort…häftigt…och vad det stod spelade ju mindre roll…för vi var ju i alla fall med i tidningen, med bild och allt, 1983!

 

Damfotbollslaget PIF, 1983!

Jag står i den bakre raden, i mitten från både vänster och höger, och jag var lagkapten, de ni ;)

 

Tjinge-linge-ling!!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/internationell/england/article6524337.ab


Pauliström-allas dröm…


…jag är uppvuxen i Pauliström. Och jag vet faktiskt inte vem som kom på…Pauliström-allas dröm, fast det måste ju nästan ha varit någon riktig höjdare, typ någon statschef…eller ja, kanske mer en bychef om man nu ska vara petnoga. För ni vet väl var Pauliström ligger..?? Inte..?? Det ligger i de mörkaste skogarna i småland och där tillverkar dom det bästa toalettpappret i världen…LAMBI. Så Pauliström-allas-dröm-slogan trycktes upp på allt…på tröjor, klistermärken, dekaler, pins och fotbollsväskor…ja just precis, på våra fotbollsväskor…ett MEGA tryck dessutom och på den andra sidan var det tryckt MODO TORK…ja, ni kan ju själva räkna ut hur mobbade vi blev när vi kom till fotbollsmatcherna…men det var då det. Idag är jag liksom stolt över att vara en av tjejerna från Pauliström…för vi var ju inte överdrivet många, så jag menar, man blev ju lätt ihågkommen…och det är ju skönt och tryggt…öööh…vad man sen blev ihågkommen för spelar ju kvitta…huvudsaken är ju att man lämnar sitt avtryck någonstans på jorden, var som helst ;)

 

Och kolla vad mycket det låg i kartongen som jag fick igår av min klasskompis Giesela, som också har lämnat avtryck i Pauliström :) Massa kramar till dig Giesela och bamsetack!

 

Mamma och pappa bjöd på älg-grytbitar med potatismos-bollar…supergott…

 

…och till kaffet fick vi nybakade semlor…också det supergott!!

 

 

Titta vilken stor godisorm William har och som mormor vill ”hugga” in på :)

 

 

Jag ska nog leta reda på ett kort, från det gamla goda och mycket duktiga damfotbollslaget i Pauliström, och slänga ut här på min blogg, så att ni med egna ögon kan se hur proffsiga vi såg ut :)

 

Tjinge-linge-ling!


Gröna Anna och Godislandet…


…japp, så blev söndagseftermiddagen. Drog iväg till Vetlanda och mötte upp bästaste Giesela, min så unga (jaaa, vi är unga nu och då och för alltid) och kanon-coola klasskompis Giesela. Träffade henne på hennes jobb…Jem & Fix. Och jag fick en HEL KARTONG GRÖNA ANNA!! Jag bara älskar den servisen! Tack snällaste och sötaste Giesela för allt! Och jag måste hitta ett sätt att visa min tacksamhet till henne!! Ska hitta ett sätt, I promise, I will! Och det var kul att ta en pratstund med min unga klasskamrat, för nu vet jag att jag inte är udda, inte konstig…inte konstig alls…för Giesela är livrädd när hon åker med sin sambo i bilen! Alltså är det inte bara jag som är rädd när jag åker med min sambo, så himla skönt…jag är normal…tjoohoo på det ;)

 

Jag och Giesela och en hel kartong med Gröna Anna!

 

 

Efter Jem&Fix drog vi vidare till GODISPARADISET! Ett helt hus fullt med godis! Över 500 sorter! Jaaa, där gick vi löst på alla möjliga sorter…för godis är gott…riktigt gott! Oj, öööh…vi kanske, typ, hmmm…jaa, alltså vi köper godiset på söndag och sedan sparar vi det tills på lördag *harkel*…Tänkte ifall, om, barnens tandläkare råkar komma in på min blogg, ja ni vet, bara halka in här och undra vad jag är för förälder…sååå…*host*…vi äter godis på lördagar…typ! (Visst är vita lögner inga lögner..??)

 

Felicia, Edward och William smaskar loss i det enorma godishuset!

 

 

Jaaa-baaa-daaa-baaa-dooo!! Sockerkick är en riktigt söt kick!

 
Tja, och vill ni också besöka godislandet i Vetlanda, så ligger det mitt emot McDonalds!


Efter godishandlandet drog vi vidare till Pauliström-allas dröm…och jag kan ju inte berätta allt i detta inlägget, så Pauliströmsinlägget kommer…just precis…imorgon :)

 

Tjinge-linge-ling…för nu tar jag natten i handen och besöker drömmen…






RSS 2.0