En riktigt, riktigt rolig busringning!!


Detta är mitt inlägg nummer 100!!! Woohoo!!!  Mitt första inlägg var busrigningen jag gjorde till mamma. Den är sjukt rolig. Kan vara den bästa busrigningen i världen, jomenvisst förstår ni, det kan det vara…Och det har spridit sig, så jag har fått en massa frågor var på min blogg man hittar den. Och som sagt, det var mitt första inlägg, så det ligger liksom längst ner. Men jag lägger upp ett nytt här, för er som vill lyssna igen, och för er som inte har lyssnat. Och jag lovar er ett riktigt gott skratt. Ska också tillägga att mamma INTE var arg på mig…puuust…hahaha…men hon var vansinnig på Malin…lyssna så förstår ni…

(PS! Det kan vara så att ni måste trycka på den glada gubben först, en ny sida ploppar då upp, tryck bara ner den och tryck sedan på play)

 


Hoppas ni fick er ett gott skratt…det bjuder vi på, mamma och jag :)

Och om jag har erat nummer, går ni inte säkra…hihi…bara så ni vet.

 

Tjinge-linge-ling!!

Bjussar på en morgonvideo…


…som jag smyginspelade på mina döttrar när dom tog ett kundvagnsrace inne på Ikea. Själv stod jag liksom lite gömd bakom några pallar och hyllor, men när dom kom i en jädrans fart blev jag sketarädd att dom skulle köra av ”banan” och krascha liksom eller att dom skulle köra på någon kund eller personal som bara råkar ploppa upp vid fel tillfälle. Inget av detta hände som tur var…meeen jag tryckte av videoinspelningen liiiite för tidigt i min rädsla, eller panik snarare…men jag fick på den igen…så klippet är i två delar…ett lite längre och ett njaa, vad ska jag säga...en snuttis..??  

 

Del 1, Felicia räknar ner, Pernilla kör och Patricia sitter på…


Del 2, Felicia hoppar fram och skrämmer mig…


Näähää ni, nu ska vi iväg till Vetlanda och träffa bästaste Giesela, ska få Gröna Anna delar av henne!! Sedan blir det givetvis en tur till den stora godisbutiken där barnen ska få släppa loss som galningar…och jaa..hmm..jag också. Resan bär sedan mot Pauliström där en smaskig middag väntar på oss hos mamma och pappa. GOTT!!

Men jag återkommer om Giesela och Gröna Anna, godisfrossan och middagen, med både text och bilder…promise :)

 

Så på återseende och…Tjinge-linge-ling!!


William vet vart han är på väg…


…han ska till Barcelona! Så är det bara, det är redan bestämt…för han vet vad han vill min lille Wille och han tror på sig själv! Och jag säger det igen, som jag alltid har sagt…har man viljan kommer man långt, riktigt långt och om man dessutom tror på sig själv kommer man ännu längre!

 

William har viljan och han tror på sig själv.

 

Träning i köket…och jaa, fotbollar är tillåtna i alla rum hemma hos mig.

Saker som ”råkar” gå sönder (händer ju ibland) finns att köpa på IKEA.

 

 

Vem är världens bästa fotbollstränare..??

Trodde (hoppades) för ett ögonblick att han skulle svara…mamma ;)

 

Tjinge-linge-ling!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/internationell/spanien/article6528776.ab


Det är riktigt kallt nu…


…termometern visar på minus 15 grader…minus 15 grader…det är kallt, riktigt kallt. Fast jag ska väl inte klaga egentligen. Jag ska nog vara glad och lycklig att jag lever i ett land där det finns fyra årstider…fast jag kan inte…näää, jag bara måste klaga lite just nu…för jag fryser. Och kom inte med det där larveriet…det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder…för det finns visst dåligt väder (typ spöregn och blåsväder på en och samma gång) och massvis med bra kläder (typ Odd Molly), så det så.

Tog lite kort på vintervädret här i Hultsfred, och visst är det vackert..?? Det måste vara bra många år sedan vi hade en sådan här riktigt snöig och kall vinter.

 

Jag kommer ihåg när jag var liten (ja, eller mindre) och vi syskon klättrade upp på garagetaket och hoppade ner i snödrivorna pappa hade skottat upp. Det var tider det! Gamla goda tider!

Hittade ett kort på mig och pappa som måste vara taget för en si så där 24 år sedan…och då var det visst också ganska mycket snö ser jag, men inte lika mycket som det är nu, men ändå tillräckligt för att åka stjärtlapp och miniskidor. Ååå, kommer ni ihåg miniskidorna..??..så häftiga, så coola och så totalt livsfarliga! Ja, och som bilden visar…vann ju jag racet ner i pulkabacken. Fast jag måste ge pappa lite beröm, trots att han förlorade, för han måste ha varit bort åt 45 år och han vågade ställa sig på dom totalt livsfarliga skidorna. Det hade inte jag vågat göra idag, och då är jag inte ens 40. Och då ska jag också tillägga att den backen är brant, riktigt, riktigt brant och lång!

 

Ja, jag säger bara…se upp i backen, annars kanske ni har mig i nacken :)

Tjinge-linge-ling!

http://www.aftonbladet.se/vader/article6526136.ab


Det känns ju lite sådär…


…eller det känns faktiskt riktigt pissigt att Agneta Sjödin åkte ut igår! Va hände..?? Jag menar, hon låg hela tiden fem i topp hos domarna. Och jag röstade på henne, bara en gång men ändå. Jag var ju liksom helt säker på att en röst skulle räcka, men tydligen inte. Hade jag vetat att det fattades 14 röster för att hon skulle gå vidare, hade jag ringt 15 gånger till…jooop, det hade jag gjort. Hon var ju min favorit redan innan tävlingen ens hade börjat. Usch ja, det här känns inte bra, inte bra alls. Har dom verkligen räknat rösterna rätt..??..dom kanske har glömt en lite rösthög någonstans. Det måste dom ha gjort. Ja, jag kommer i alla fall att sakna snygga Agneta på fredagskvällarna i TV4. Får väl gå och köpa hennes bok och gottgöra det med att jag inte ringde 15 gånger till. En bok av Agneta Sjödin kommer att få pryda min hylla framöver. Jomenvisst, det kommer den allt att få göra, och se där, nu känns det genast liiite, liiite bättre :)

 

 (Bilden har jag lånat från TV4, som vanligt, när det gäller Let’s Dance)

 

Tjinge-linge-ling!!


Och vad händer i Hultsfred…


…en kall fredagskväll..?? Ja jag vet ju inte vad alla andra i Hultsfred gör…men jag vet vad vi på Remstigen 10 gör. Inte illa att jag vet det, inte illa alls! Snart kommer Patricia och Rasmus från Kalmar. Patricia ville ha bakad potatis med skagenröra á la mig. Och snäll mamma som jag (oftast) är så fixar jag ju självklart det ;)

 

Och till den bakade potatisen får vi underhållning från TV4 och Lets Dance. Schysst va..?? Så det blir en dubbelnjutning…potatis och David Hellenius…de ni.

 (Bilden är lånad från tv4)


Ja, som ni märker och ser händer det mycket här…öööh…eller ganska mycket i alla fall…för efter maten och dansen tar vi fram alla onyttigheter…ja alltså, godis, chips, ostbågar, läsk och sånt och så slänger vi på en DVD-film…vilken det blir återstår att se. Vi har inte kommit överrens riktigt än…så det blir en rättvis och demokratisk röstning, där min röst räknas som två ;)

 

Jaa, just det…fick mail från http://e-beautyshop.com …och kolla in dom coola läppglansen. Åååh, jag kommer ihåg när jag hade såna på åttio-talet, underbra, ljuva åttiotal. Man liksom bara tryckte ner locket med tummen och tjoffs så var den öppen…hur häftigt och trendigt som helst då…och nu :) Tror att jag vill ha den ”Born to be wild” …ja, både namnet och smaken (vattenmelon) passar mig ypperligt.

 

 

Näähää…David Hellenius ropar på mig, eller va det Patrik..??..va..nää, måste va David…så jag måste kila, vill ju inte missa första dansen med honom ;) Ha en riktigt trevlig fredagskväll och dansa lugnt…det ska jag också göra NOT :)

 

Tjinge-linge-ling!


Ett sådant här mysigt…


…vardagsrum skulle jag vilja ha! Så inbjudande gosigt det ser ut!

 Puffigt, neutralt och inbjudande. Måste ta en allvarlig funderare på om jag inte ska försöka få till mitt vardagsrum precis så här…på något sätt, vilket sätt som helst, bara det ser ut så här. Mmm, IKEA förstås. Älskar att ströva omkring på IKEA, få idéer, inspiration…synd bara att man har en lång resa hem…från Kalmar till Hultsfred…inspirationen hinner liksom rinna ut i sanden…ja, eller rinna ut i snön kanske passar bättre in. Tur att jag har min iPhone, så jag kan ta lite inspirationskort :)

 

Och så är det ju köksveckor på IKEA! Herre Gu’ vilka coola kök det finns, och snygga, och praktiska och eleganta…ja det finns alla möjlig sorter…det känns ungefär som att ha en stor påse blandgodis och bara få välja en godisbit…hur svårt är inte det..?? Vill ju smaka alla…vill ju ha alla…hur ska man välja..??


Pernilla, Patricia och Felicia testade både färglada och eleganta kök. Och testpanelen utsåg det färgglada köket till vinnare. Oj, så förvånad jag blev…NOT!

 

 

Jaa visst jaa, Pernilla träffade ju Rydström igår…hon skickade mig en bild…och jag tror att ni kan räkna ut vem Pernilla är på kortet…

…jaa…just precis, hon med ”looken”…till vänster, det är min dotter…sådan mor sådan dotter, jajamen…absolut ;)

 

Min skolväska har gått sönder…usch så tråkigt…öööh…eller NOT! För det betyder ju att jag måste inhandla mig en ny…och jag är inte sen med sånt…nej, nej…har redan spanat in en ny…kanonsnygg…funderar på att klicka hem den…det lutar åt det…för jag bara måste ju ha en skolväska! Och visst är den snygg..?? Visst är den Suzana..?? Visst..?? Visst..??

 

Nu ska jag gå igenom min filmanalys som jag måste skicka in till Högskolan…jag tror att jag har gått igenom den femtioelva gånger, och varje gång hittar jag något som jag vill ändra, för att tillslut ändra tillbaka som det var från början…åååh…men nu ska jag gå igenom den en sista gång, en femtiotolfte gång…sedan får det vara bra…sedan trycker jag på skicka…och tar helg!

 

Tjinge-linge-ling!


En hälsning till mig…


…från Henrik Rydström. Henrik Rydström!!! Sååå coolt. Jag menar, jag är ett STORT Kalmar FF-fan, så en hälsning till mig från självaste lagkapten är ju hur coolt som helst. Idag var min dotter Pernilla och intervjuade Henrik Rydström, hon går fotbollsgymnasiet på Stagneliusskolan i Kalmar. När dom satt och småpratade efter intervjun, kom Pernilla på (smart dotter jag har) att hon kunde visa honom korten på mig som hon har i mobilen (smart grej) där jag har hans matchkläder. Och vet ni vad..??..Han tyckte jag passade i hans matchställ och han hälsade och tackade så mycket för att jag valde och ville ha hans nummer…ja numret på matchtröjan alltså…så ni inte svävar iväg med fantasin nu…eller förresten…sväva iväg med fantasin, det får ni :) Jag kan bara säga, tack själv Rydström, för att just jag fick låna dina kläder…och…ska erkänna…hade riktigt svårt att lämna tillbaka dom…ville liksom inte…ville behålla dom…men, men…jag är nöjd att jag fick ha dom i ett helt dygn. Och ni som kommer att följa Allsvenskan kommer att märka hur bra Rydström kommer att spela…han har ju lite baskilusker från fotbollsgalna mig på sig :)

 

Jag säger bara…nummer 8 i Kalmar FF

 

Och i år tar Kalmar FF tillbaka guldet

 

 Det var till fotografering ”modell för en dag” som jag fick låna Rydströms matchställ. När jag kom hem efter min dag som modell, ville jag ta lite egna kort…ville liksom passa på…jag menar hur ofta har man äkta matchställ från Kalmar FF hemma..??..nää, just det…typ aldrig…så det knäpptes av några kort…öööh, eller jaa…hmmm…ganska många kort ;)

 

 

Om jag skulle ta och kolla om jag kanske skulle kunna få låna Barcelonas matchställ med nummer 9 på ryggen…vad säger ni om det..??.. Jag menar hur svårt kan det va..?? Ingenting är ju omöjligt…egentligen :)

 

Tjinge-linge-ling!


Kalas, kalas, kalas…


…jaa, fyller man 60 år så blir man firad länge och mycket. Igår kom pappas arbetskamrater hem till honom med paket…och inte vilket paket som helst, utan ett megastort och megatungt paket. Mamma och jag fixade lite (eller, öööh…ganska mycket faktiskt) exotisk bricka, en med rostbiff och en med kycklingfilé. Till det serverade vi potatissallad och nybakat bröd.


 


Och till kaffet bjöds det på hallontårta som konditori Cecil i Vetlanda hade bakat…sååå gudomligt god. Jag gillar lite syrligare tårtor…och den här var så perfekt syrlig. Och jag hade tur…det blev en bit kvar, som jag fick ta med mig hem…så till eftermiddagskaffet ska jag smäcka i mig…hallontårta!! Men sen, typ i morgon, då måste jag börja skärpa till mig och inte äta så mycket onyttigheter och börja motionera mycket mer…om folk bara kunde sluta att fylla år!! I morgon fyller ju ingen år…så då ska jag skärpa till mig…fast…ööööh…då är det ju fredag…vilket betyder fredagsmys…och en semla måste jag nog ha som eftermiddagsfika, jag menar…det är ju fredag ;)Det bästa med att fylla år är ju ändå paketöppningen…tycker både barn, gamlingar OCH jag, för jag är en blandning av barn och gamling…vilket med andra ord betyder jag tycker det är dubbelt så kul som alla andra. Men nu var det ju inte jag som fyllde år, så jag fick hålla tillgodo med min Canon och knäppa lite kort på gamlingen när han öppnade sitt paket. Och vilket fint paket!!! En jättestor Orrefors skål (megatung!!) full med apelsiner. Jag vill också jobba på bruket i Pauliström och få en skål…eller, nää förresten…jag kan låna skålen av pappa ;)

Och se så glad han blev min far över en skål apelsiner. Tänk om jag hade vetat det innan pappa, då hade du fått tre kilo apelsiner varje lördag av mig! Med på bilden är arbetskamraterna Conny (tv) och Torbjörn (th). Och Torbjörn är också min gamla…eller, nej, nej…jag menar ju givetvis min unga klasskompis!


 


Jag bara måste ha med ett kort på min bror Alexander och hans Mimmi…jag menar se så söta dom är…inte alls frusna, för kärleken värmer dom små turturduvorna ;)

 

Åååh, herre gu’ jaa…resan hem igår (sent på kvällen) var förskräcklig. Det hade ju snöat…typ två meter eller nått…under dom timmarna vi satt och glaffsade i oss exotisk bricka och tårta. Och givetvis hittar ingen plogbil ut till Pauliström…sicken tur att man har en Volvon som kan ploga sig fram, sakta men säkert, hem till Hultsfred.

 

Tjinge-linge-lingnämen ojdå, ser att klockan har slagit dags-att-äta-tårta :)


Och som...


6473249d600324c0721ed8535236de5b.png

Kolla varifrån!

Och som om det inte skulle vara nog med exotisk bricka...serverades det kaffe och hallontårta!! Gud så gott! Och dessutom har jag träffat min gamla klasskompis Torbjörn Kraft, som jag inte sett på 20 år, och han är sig lik...har inte förändrats ett dugg...vilket måste betyda att även jag inte har förändrats något...öööh, möjligtvis har jag blivit lite smartare...tror jag, hoppas jag :)
 
Tjinge-linge-ling!!


Nu är...


0-4f7f1b965b3b1e8504fa6edb9c4338b2.png

Kolla varifrån!

Nu är mamma och jag klar med våran exotiska bricka...så nu...nu ska vi hugga in och njuta...äntligen :)
Tjinge-linge-ling!


Pernillas balklänning…


…är bokad och betald. Nu ska det bara måttas, så att den sitter perfekt på just henne. Så i helgen kommer måttbandet fram, då ska det mätas…upp och ner, fram och tillbaka, runt omkring, allt detta ska skrivas ner på instruktionspappret jag har fått…huu jeda mig…men det går säkert bra…finemang…jag menar, jag är ju bra på siffror och så... Sedan är det bara att skicka in måtten och om ett par veckor har vi klänningen här, måttbeställd och perfekt. Och visst är den vacker..??

 

 

Bilden har jag lånat från Ann, som kommer att sy klänningen! http://www.annsfbk.se

 

Accessoarer (smycken, bolero, handskar, väska m.m.) och skor är också så gott som färdigt. Nu återstår det bara att boka en tid för håruppsättning, och jag hoppas att bästaste Kerstin har tid den 30:e maj, när balen ska hållas i Kalmar.

Jaa just det, jag kanske skulle ta och passa på att efterlysa en kavaljer till henne på balen…någon som jag ska godkänna först...såå, någon frivillig..?? som törs ta den utmaningen..??…hahaha…skojsar lite bara. Hon väljer och vrakar en kavaljer själv, givetvis…men duger han inte i mina ögon, tar jag fram blängblicken…näää, det gör jag inte, skojsar igen ;)

 

 Tjinge-linge-ling, nu ska jag åka till mamma och pappa i Pauliström-allas dröm. Och där blir det exotisk bricka och tårta! Yummi!!


Det är som att spela på rysk roulett…


…jooo, allvarligt, att åka med Patrik som passagerare är att riskera livet…typ. Han kör alldeles för nära bilen framför, ser inga djur, kör mot gult, ser inte gående MED SJÄLVLYSANDE GULA VÄSTAR…jaaa, listan kan göras lång. Dessutom viftar han med armarna och skyller på alla andra bilförare…för det är aldrig hans fel…Jaahaajaa, och varför kör du inte själv då??..undrar ni säkert nu. Har försökt, vill, bönar och ber…men icke, det går inte…en kill-matcho-grej som Patrik har fått för sig. Jag kan köra dit och du hem??..försöker jag ibland…Mmm, vi får se, får jag till svar…vilket med andra ord betyder…skulle inte tro det!! Och visst är det konstigt, för är det fest på gång, ja då är han inte lika pigg på att köra, nää, då är det andra ord och visor…Du tjatar ju alltid om att du sååå gärna vill köra, så jag tänkte att du kan göra det ikväll…och till svar får han…jomenvisst serru…snart 40 år, den går jag inte på…och så häller jag upp mig en kall Aquatini…och njuter med ett brett (retligt) flin. Skål på det!

Så det här med att killar kör bättre än tjejer… pyttsan heller, jag är ett levande (lik i bilen) på att det INTE stämmer ;)


Ett kul videoklipp och det är INTE Patrik och jag 


             
Har ni någon gång åkt (som passagerare) i typ 120-130 km/h och sedan, på en bråkdels sekund, hamnat i en fart på…tjaa…60-70 km/h..?? Det har jag…ofta…jaa, så ofta som det finns vägkameror längst vägarna…vilket det finns många. Patrik kommer inte ihåg var vägkameror är utplacerade, så det blir panikbroms, ner med solskyddet och håll ena armen över ansiktet (hur i helvete ser han vägen) så att inte han kan bli igenkänd på ett eventuellt kort som kameran lyckas ta...Och som tur är har han inte fastnat på något kort än…men det är ju bara en tidsfråga. Fast då vet han ju redan hur han ska gå tillväga…blåneka, för det är ju definitivt inte han på kortet med solskyddet halvt nerdraget och armen över ansiktet, och kvinnan bredvid, med öppen mun och chockande ögon, kan ju definitivt inte vara jag…för jag, jag är ju en lugn och sansad person ;)

Och, detta är viktigt, Patrik har en iPhone…och i den har han nu laddat ner ett nytt program som varnar (tjuter) när vägkameror närmar sig…jag sa ju det…att åka med honom är som rysk roulett ;)

 

Tjinge-linge-ling!


William ville...


0-23978c9f70e855a81f859e19efdfe155.png

Kolla varifrån!

William ville visa "alla" sin nya mössa på min blogg...så nu ser "alla" att William har en ny, färglad, cool, Hip-Hop mössa. Och så skulle jag meddela att han har varit duktig och gjort sin matteläxa! När jag sa till honom, du har ju matteläxa William, undrade han vad matte va..?? Öööh, skämtar du William..?? Näää, vad är matte..?? Men herre gu' William du går ju i ettan, andra terminen...klart du vet vad matte är!! Näää, jag har glömt...Åååh William!! Du vet väl vad 1+1 är..?? *Suck* klart jag vet...2, jag är ju ingen bäääbis. Ja, men det är ju det som är matte. Jaahaa, mmm...ja, jag har matteläxa...typ...kanske tre sidor. TRE sidor...herre gu' bäst att sätta fart då!! Och nu är han alltså klar...fint jobbat lille Wille :) 
 
Tjinge-linge-ling


Sitter och...


629217feac414d4909c0be583d3f88cd.png

Kolla varifrån!

Sitter och fikar på Modehuset i Kalmar. Nybakad semla och en kopp kaffe, aldrig fel. Snart bär det av till sjukan med Pernilla, men innan dess hinner jag nog med ett par butiker här på Modehuset...rea...rea...rea!!!
PS. Mitt första blogginlägg med min iPhone, så hoppas det funkar och ser bra ut...fast det måste det ju, det är ju en iPhone ;)
 
Tjinge-linge-ling!


Näsbenet av på två ställen!


Stackars min lilla Pernilla, jaa eller, så liten är hon ju inte längre. 19 år blir hon snart och en si så där 12-15 cm längre än mig. Fast jag tror bestämt att man krymper med åren…sååå bara så du vet Pernilla, du kommer att bli 164 cm när du är runt 38 år ;)

Näsan knäckte Pernilla under en fotbollsmatch i somras, tror att det var någon gång i slutet på maj.


 

Då visste vi inte att näsan var knäckt och det blödde något så kopiöst mycket. Pernilla ville inte åka in till sjukhuset, så det blev lite omplåstring i omklädningsrummet och givetvis en stor kylpåse på näsan.

 

Pernillas kondition blev inte på topp under sommaren, och jag trodde hon var lat…bekväm. Men när hon väl var hemma, ett par veckor efter smällen och blå/gul på näsan, hörde jag henne snarka…HÖGT…och det har hon aldrig gjort tidigare. Pratat i sömnen, javisst, det har hon alltid gjort, fört världens diskussion med drömmen, högt och tydligt…men snarkat, nej, nej, det har hon inte gjort. Så det blev en tripp till farbror doktorn som konstaterade att näsan var av på två ställen. Så det ena lufthålet i näsan är helt tilltäppt. Inte undra på sämre kondition, trötthet och snarkningar. Nu äntligen blir operationen av, hon kunde inte (ville inte) operera sig i somras eftersom hon spelade fotboll, hon ville inte missa träningar och matcher. Operationen är tuff,näsan knäcks tillbaka så att säga, så det blir vila hemma i minst en vecka och borta från aktiviteter i två veckor. Fast känner jag Pernilla rätt (vilket jag givetvis gör), så vill hon till fotbollsträningen så fort hon kan stå på benen…helst dagen efter operationen…Men det är där jag kommer in i bilden, som en sträng och bestämd mamma…nooop, nej, nix-pix, ingen träning på…öööh…okey…en vecka i alla fall.


 

Så nu, idag, strax, åker jag till Kalmar för att följa med Pernilla på hennes sista läkarbesök innan operationen. Idag får vi veta när, var, hur och så vidare. Och efter läkarbesöket ska vi strosa lite på stan och kolla balklänningar, jomenvisst förstår ni, min dotter ska på bal i maj och så tar hon studenten i juni…jag sa ju det…hon är en stor flicka nu, min lilla flicka :)

 

Tjinge-linge-ling!

Ja, det syns ju lätt på bilden…


…vem som har varit i Egypten i TVÅ veckor!!!


Mamma och pappa var efterlängtade. Har inte sett dom sen julafton…och det var ju evigheter sedan…ja, det var ju faktiskt förra året. Och barnen var överlyckliga över att få hem mormor och morfar. Dom kanske var en smula, men bara en smula, nervösa över att jag några få gånger, men bara några få, hade sagt att mormor och morfar kanske hade blivit kvar där, balsamerade…eller vilse i öknen. Felicia tyckte vi skulle ringa polisen snart, ja om dom inte dök upp, och William tyckte vi skulle kontakta Spårlöst på TV4, för dom kunde minsann med all sannolikhet leta upp mormor och morfar och dessutom, som bonus, fick vi ju vara med i TV. Edward, min lilla smarting, tyckte vi skulle vänta, för dom skulle säkert dyka upp…vilket dom ju gjorde…till allas glädje…ja även Williams, trots att det inte blev någon medverkan i Spårlöst och TV :)

 

Jag fick en otroligt fin scarfs, Gucci…tack snälla mamma och pappa!

 

Ja, just det…Pernilla och Patricias mobilskal har kommit…Gu’ va dom är snabba på Apple-store. Jag beställde dom i onsdags och redan på fredag hade jag dom i postlådan!! Det kallar jag snabba ryck!

 

Och så här glada blev tjejerna över sina nya iPhone-skal

 

 

Nu tycker jag mig höra sängen kalla…bäst att gå dit, så den inte tjurar ihop och ger mig en dålig sömn.

 Tjinge-linge-ling!


Ett sååå gulligt videoklipp med William!


Det är svårt med E och Ä, tycker William. Läsläxan idag var knepig. Det står ju Per men man säger Pär…varför.?? Varför är det så mamma..?? Öööh, joo, man kan faktiskt också skriva Per med ä. Det finns många Pär. Jamen den här Per heter Pär men det står Per…Hmm, joo så är det bara William…Ahhaa, men varför..?? Därför liksom…jag tycker du ska fråga din fröken imorgon, för hon vet allt (en enkel och liiiite småful undanflykt, joo tack jag vet…men ibland så, ganska ofta, är det tillåtet). Nää, det kan hon inte göra, ingen vet allt, det har du ju själv sagt mamma…Öööh, jaa just det, det har jag sagt…men din fröken vet allt om Per och Pär.

 

Ett sååå gulligt videoklipp på William när han läser sin Per läxa.

 

Och eftersom William gärna gissar till sig texten (för det går fortare) så blir det Peter istället för Per…för Per ska stavas med ä, precis som det låter ;)

 

Nu ska familjen se på Spårlöst, ett av de få programmen på TV som får mig att börja gråta, ett annat är Extreme Home Make Over :)

Tjinge-linge-ling!


Mina nya grannar…


…eller grannar och grannar. Vet inte än om dom har flyttat hit till min gata permanent. Fast jag hoppas lite på det. Såg dom för första gången MITT PÅ BLANKA DAGEN! Precis utanför mitt hus. Dom kom uthoppandes från min granne i det blåa huset, undra om Bettan bjöd dom på fika, typ tulpaner.??  Fast jag tror knappast det…dom smög nog bara in på trädgården och roffade åt sig något smaskigt i farten. Men jag fick dom på kort. Kom på dom. Skulle hämta posten, runt halv tre tiden och där var dom, så snabbtänkt som jag är (ibland) skyndade jag in och hämtade min Canon och knäppte av ett par bilder. Fast jag tror inte dom gillade det…näää, jag tror faktiskt inte det…dom vände sig om…stirrade lite malligt med sina fina rådjursbruna ögon… vände rumpan mot mig (oförskämt, jag vet)och lunkade sakta ifrån mig och ner mot centrum (händer nog mer där än här).

 

Hej hopp lille Bambi

 

…och välkommen till min gata ;)

 

Hej dååå…och välkomna tillbaka Bambi och Bambilina.

 

 

Nu ska jag fixa lite middag, till hungriga små barn. Spagetti och köttfärssås står på menyn.

Tjinge-linge-ling på er!


Pick-Nick korgen…


…var det bästa och godaste på innebandycupen i Vimmerby tyckte Edward och William.

 

Killarna från Hultsfred förlorade båda sina matcher, och den första mot Vimmerby stort…så stort att jag struntar i att tala om resultatet. Men till försvar (vilket alltid en dålig förlorare har) så var dom två-tre år äldre och mycket, mycket större. Satt på bänken och tänkte att om ett par år är Edward så stor, shit…så big liksom…kan det vara möjligt..?? Och William den lille plutten gick ju till midjan på motståndarna (nja, nu kanske jag överdrev lite, men bara lite i så fall). Fast han är snabb William…och ettrig…vilket är till hans fördel…inom sporten. Fast inte hänga läpp nu, nej, nej…eller som William sa när vi satte oss i bilen…Äsch, vi tar dom i breddturneringen för vi äger i fotboll, då kommer dom att suga fett…hahahaha. Ja, jag skrattade åt den kommentaren, kanske inte så pedagogiskt, kanske skulle ha tillrättavisat honom att så får man inte säga…fast näää, jag tycker att man får säga så…även som barn…lite, nu jäklar anamma ska vi ta dom nästa gång är aldrig fel…vinnarskalle så att säga:)

 

Edward in action

 

Wictor (lät inte många motståndare gå förbi)…och…Rasmus (skyttekung, gjorde ett par mål)

 

 

Jaahaa Edward och William, vad tyckte ni om cupen..??

 

Vaaa…gick det inte något vidare..?? Tumme ner…oj,oj då!

 

 

Usch jaaa…jag var helt slut när jag kom hem från innebandycupen…det tog musten ur mig att sitta på bänken och heja på grabbarna bus och grus…men, men så är det ibland, kan ju inte orka med allt, så jag orkade inte med att fixa söndagsmiddag…vilken tur för oss att Sibylla och Pizzerian orkade fixa den åt oss.

William hugger in i pizzan (och den lille plutten åt upp nästan allt)


Edward
smäcker i sig en 150g hamburgare (och han åt upp allt)


Lillpluttan Felicia doppar pommes i vitlöksdipp.

 

Nu blir det plugg och kaffe ett par timmar för min del, men jag kommer tillbaka, va så säkra ;)

Tjinge-linge-ling på ett tag!


Paul Stanley och Raggar-Ronny


Tjoohoo...fick idag filmen från musikshowen som fritidsbarnen på Råsebäckskolan gjorde 2009. Edward uppträde som Ronny i Ronny & Ragge och William (som jag tidigare berättat) som Paul Stanley i Kiss. Ska försöka göra klipp i filmen och lägga ut här på bloggen. Inför fullsatt publik (föräldrar, mor-o farföräldrar, syskon...ja ni vet, hela tjocka släkten) bjöd barnen på en helt magisk musik-kväll på Metropol...så, hoppas, hoppas jag kan vara en bra redigerare och fixa lite underhållning i världsklass till er :)


Mina rockstars...William alias Paul Stanley och Edward alias Ronny Men nu ska jag ta natten i handen och besöka drömmen...så Tjinge-linge-ling ;)


En massa coolingar…


…hela nio barnbarn har min mamma och pappa! De ni! Och söta är dom allihopa! Mer än hälften är mina, faktiskt. Fast det kommer nog fler och ååh nej, inte från mig. Men min minsta bror (fast han är längst av oss syskon) har inte bildat (så att säga) familj än. Ingen brådska Alexander, din tid kommer…känn ingen press…absolut inte. Fast det vore ju bra om du slog dig till ro innan jag går i pension…vill ju inte vara en gammal och gaggig faster…men som sagt känn ingen panik…ingen alls…Och du vet väl att mamma och pappa närmar sig pensionsåldern med stormsteg, ville liksom bara vara en snäll (vilket jag alltid är) och omtänksam (alltid) storasyster ;)

Kollade på lite bilder och hittade detta underbara kort som är taget -08 i Vetlanda. Mamma och pappa hade samlat ihop alla barnbarnen och tagit med dom till en fotostudio. Ett under att alla kunde stå/sitta stilla och se någorlunda ”normala” ut. Hon kan inte ha haft det lätt, fotografen. Fast å andra sidan så kostade det en slant, en ganska stor slant…så lite möda för pengarna så att säga…eller så kanske det var mycket svett och tårar för väldigt lite stålar. Vilket det än var, blev det bra! Eller hur..??

 

Mamma och pappas underbara barnbarn!

 

Nu ska jag iväg till Vimmerby på innebandy turnering…och hahahaha…nej, nej, det är inte jag som ska spela (platsar inte), det är Edward och William och resten av innebandy grabbarna från Hultsfred.

Har försökt mig på lite innebandy med killarna, men ööööh…fick liksom inte godkänt, jag sög sa dom…fast dom tyckte att jag var rolig…jaja…alltid något. Och som den pedagogiska mamman som jag är, brukar jag i lugn och sansad ton förklara för mina barn (när dom tycker att jag är feg, inte hänger med i vändningarna, eller när jag suger på något)…ni förstår barn, jag är inte så ung som jag ser ut! ;)

Nu iväg till Vimmerby och…HEJA, HEJA HULTSFRED!!!

 

Tjinge-linge-ling…HIBK is the king ;)


William på Kiss hemsida...


...Herre gu' helt otroligt!!! Min bild på min William som Paul Stanley finns nu med på Kiss hemsida!!!! Hur coolt är inte det???!!!
Klicka in och skrolla ner en liten bit och där hittar ni MIN WILLIAM!!!

http://www.kissonline.com/letters/

Det är denna bilden som ligger där!!! Lilla Wille på Kiss hemsida!!! Hur häftigt som helst!!!


Barca-Wille skrattar loss...


Nästan 500 har kollat på klippet på Aftonbladet med den skrattretande William... Häftigt...
Och William är superstolt...http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=34249


Tacopaj…


…blev det till sen kvällsmiddag här på Remstigen. Så gott, så smidigt.Och för er som vill testa detta recept…

Bryn en gul lök och en paprika i lite smör, salta.

Bryn köttfärs (500 g) i lite smör, salt och peppar, tillsätt en påse tacokrydda (gärna het) en burk krossade tomater och en pressad vitlöksklyfta.

Rör ihop en ask philadelfiaost (200 g) och creame fraish (2 dl) och bred ut i en ugnssäker form.

Häll över köttfärsen i formen. Lägg på lök och paprikablandningen. Strö på strimlad purjolök och riven ost.

Gratinera i ugnen 200 grader i ca 20 minuter.

Servera med tacochips, sallad, tomat, gurka och majs och gärna en kall öl ;)

Smaklig måltid!

 

Efter middagen bänkade vi oss framför TV:n och tittade på Let’s Dance, vilket även 2 miljoner andra svenskar gör.  Och jag måste fortfarande vidhålla det jag tidigare sagt…vilka ben Gudrun Schyman har!! 61 år och dom snyggaste benen på dansgolvet. Men dansade bäst tyckte jag Mattias och Claudia gjorde! Liiite synd dock att Peter åkte ut, hade gärna sett Rami lämna Let’s Dance. Så jag skulle ha röstat på Peter, känner jag nu…om jag bara hade vetat…men jag visste ju inte, trodde ju inte, kunde ju inte räkna ut det…sååå, jag är ledsen Peter för att jag inte la en röst på dig!


Nu ska här lunchas med Bullens körv och bröd, stark senap på det…gött! Sedan blir det lite utlovad Sing Star tävling…må det bästa laget vinna…mitt lag ;)

 

Tjinge-linge-ling...snart blir’e sing, sing, sing!


En härlig eftermiddag i Vimmerby…


…som innehöll shopping och eftermiddagslunch…finns det något som heter så..?? Nåjaa, annars får vi väl lägga till det ordet, eftermiddagslunch i Svenska akademins ordlista. Men innan vi åkte, ringde de från blomsteraffären och undrade om JAG var hemma, dom hade en blomleverans till mig…till MIG! Och jag bara…jaaa, jag är hemma. Sa till Patrik att någon har visst skickat blommor till mig…och så började jag att fundera vem…vem kan skicka blommor till MIG…bara så där…för jag har väl inte namnsdag (för då skickar mamma blommor)…men nej, nej ingen namnsdag…hmmm…vad är det för datum, det är väl inte alla hjärtansdag (för då skickar mamma blommor)…ja ni märker ju snurrig jag är, jag vet ju att vi fortfarande är i januari…tro mig, jag vet…men jag fick någon kortslutning, är ju inte van att någon skickar blommor utan anledning…hjälp, vad är anledningen…Patrik, det är väl inte du..??..Nä, det är inte jag, det fattar du väl att det inte är…Öööh joo, det fattar jag nog, tänkte bara att du fått en liten knäpp och ja, du vet…en knäpp bara. Men det kanske är en hemlig beundrare föreslog Patrik med ett flin…Skit kul, Patrik, säg till när jag ska börja skratta. Hade det liksom varit en HEMLIG beundrare hade han INTE varit så dum och skickat blommor HEM till mig. Nej, nej, jag väljer mina hemliga beundrare själv, och dom är inte dumma dom inte. Man kan väl inte välja hemliga beundrare..?? Joohoo, jag kan. Plinge-li-plong…blomsterbud i dörröppningen med en MEGA BUKETT. Oj,oj,oj…en STOR BUKETT TULPANER från min så underbara vän Cilla! På kortet stod det, Grattis till vinsterna (speciellt Kiss-vinsten, för jag vet att hon så gärna hade velat åka på den konserten) och tack för dom goda gifflarna! Kram från Cilla, Wicke och Peter. Jag fick tårar i ögonen, allvarligt, jag blev jätteglad och jätterörd. Ett stort TACK till dig Cilla och din familj.

Kolla in den härliga buketten alltså!! Miljoner tack!


 I Vimmerby strosade vi omkring lite på stan, och inne på JC hittade jag mig lite kläder. Inget på rea i och för sig, men det kvittade. Så nu är mina presentkort (julklapp) slut, fick faktiskt lägga till hela 39 kronor själv ;) ..men det var de värt!


Och så hittade jag lite på rea till Felicia. Allt detta för bara 238 kronor! Kanonbilligt. Dessutom har lillflickan rätt mycket kvar på sitt presentkort (också julklapp) så hon lär nog hitta mer kläder på Lindex.


Eftermiddagslunchen tog vi på café Epok, ett litet mysigt café nästan mitt i Vimmerby. Jag smäckte i mig en grekisk sallad (underbart god) och en Cola light och avslutade med en kaffe latte vanilj…gudomligt gott :)

 


Jaajust det, köper alltid Allers, och ja jag vet…tant-tidning, men jag är på god väg till tantvärlden, så jag bara förbereder mig lite…skojsar…dom har mycket bra recept och lite lagom lätta korsord för mig, och när jag är klar med tidningen ärver Patrik dom och han ger sig på dom supersvåra korsorden, typiskt kill-matcho-grej, men jag låter han hållas ;) Jag köpte också en annan tidning, utsidan lovar mode och inspiration…så det blir lite tant&mode läsning för min del.


Tjinge-linge-ling
…nu ska jag iväg och fixa en tacogratäng! Och på återseende hoppas jag!


Bak, bak, bak…


…och då menar jag inte baken vi alla bär på…ååh nej…jag menar bakning. Det gillar jag, det mår jag bra av…kanske mår inte min kropp så bra av det (allt ätande menar jag nu) men då får jag väl gå en extra runda, när jag går den som jag egentligen ska gå, vilket jag aldrig gör, men ofta tänker göra. Men vad är det jag brukar säga…hmmm…jooo just de’…det är ju tanken som räknas och jag tänkte ju ta en rask promenad..jag tänkte och tanken räknas, så i tanken har jag gått en rask promenad…bra…fint…det känns skönt och utmattande ;)

Kvällsfika på Remstigen igår, nybakade gifflar, caffe latte (pulverform, men bättre något latte än inget latte alls) och varm chokladmjölk till småttingarna.

 

Edward tog detta kort på mig, han ville att jag skulle vara med i min blogg tillsammans med gifflarna jag hade bakat. Så Edward, min son…nu är jag det.Kvällen avrundade jag med en välbehövlig dusch och med tanke på att jag hade bakat och traskat en rask promenad (i tanken)…var jag helt utmattad och svettig ;)

Jag älskar att lyxa till det ibland med duschtvål och bodylotion Hypnose från Lancôme…Obs. bara ibland, annars blir det inte lyx utan vardagligt och jag vill ha en lyxig Hypnose…hahaha…det vill jag absolut…jaa, vem vill inte det..??). Och jag använder alltid Lanza till håret, älskar det märket. Härliga hårprodukter. Så igår blev det Lancôme & Lanza & Clinique (ansiktet)!


 


Näähää, nu ska jag ta mig lite kaffe, bläddra i tidningen (vilket går på ett ögonblick) och läsa lite bloggisar på nätet. Sedan bär det av till Vimmerby en sväng, pejla läget lite på stan, ta en lunch på café Epok och bara strosa omkring i affärer, ja helt enkelt bara njuta av att det äntligen är fredag!

Tjinge-linge-ling…och på återseende :)

William fixar middag…


…ugnspannkaka med mycket fläsk i. Det är riktigt gott. Och William är ju en mästerkock.Du William, du kanske skulle ta och bli kock..?? Oj då, vilken blängblick jag fick! Jag ska bli fotbollsproffs, ingen kock!! Nää men jag bara tänkte, för du är ju duktig i köket (måste fjäska lite, så han inte tappar humöret). Jaa, men alla måste ju kunna laga mat, annars kan man ju dö om man inte äter. Joo, joo visst, självklart William. Jaa mamma, tror du inte att Zlatan äter mat..?? Jo självklart, men jag tror nog inte att han kanske lagar sin mat, han har nog fullt upp med sin fotboll. Jaahaaa…men vem lagar hans mat..?? Hans tjej skulle jag tro William. Okey, och ett stort smile från William. Bra det, en glad William är lika med en glad mamma.

Jag tog rivna morötter till ugnspannkakan, en del tog jordgubbssylt (ja, jag vet…urk, bläää) och några tog lingonsylt. Så är det, stor familj, stora viljor och olika smaker.


 

Efter maten var det dags för läxor. Edward och Felicia tog fram sina böcker utan protest och satte sig och läste. Men inte William. Nix, orkar inte. Nä, men nu är det så att du har läsläxa William, och man måste göra sina läxor, alla måste kunna läsa. Varför..?? Jamen William, det är väl inte roligt att vara stor och inte kunna läsa, och dessutom klarar man sig inte ute i världen om man inte kan läsa. Joo, jag klarar mig. Jag behöver inte kunna läsa, jag ska ju spela fotboll när jag blir stor…Ahh William, du kanske vill läsa om dig själv i tidningen när du väl blir proffs (åter igen fjäsk). Näää, det behöver jag inte, det kan min tjej göra åt mig, när jag vilar mig efter maten hon har lagat åt mig när jag kommit hem från min fotbollsmatch…hahahaha…jag tror jag döööör!! Vilket barn!!! William!!!


 

Tjinge-linge-ling…nu blir’e mys i soffan…och pax för fjärkontrollen :)


Har vunnit Kiss-biljetter…


…oj, oj, oj…vinst idag igen. Igår vann jag på Miljonlotteriets skraplotter och idag när jag öppnade min e-post hade jag fått ”vinstmail”…Grattis, du ha vunnit TVÅ biljetter till Kiss konserten i Stockholm den 12 juni 2010, 19.30. Förband Mustasch. Jag hade skickat in ett kort på William som Paul Stanley till en tävling som fanns med på http://wwwtavla24.se …och jag vann!

Nu blir jag nästan lite rädd, två vinstdagar på raken, och vad är det man brukar säga..??..Hmmm…joo, tur i spel, otur i kärlek…hjälp…Fast det kan väl inte stämma på alla…eller..?? För då lämnar jag tillbaka priserna jag vunnit…tror jag.


Och här är bilden jag skickade in och vann med. (William som Paul Stanley)

 

Jag tror att jag ska sminka upp mig som jag sminkade upp William till konserten i Stockholm den 12 juni. Och dessutom ska jag stå och köa utanför Stadion ett par dagar innan konserten, så att jag med all säkerhet hamnar längst fram…och så ska jag bara head banga, skrika, gråta hysteriskt, sjunga med och rocka loss. Eller…kanske inte, troligtvis inte, för jag vann sittplatser…så jag får sitta vackert (hur man nu gör det) och shake’a loss lite lagom så där…eller jaa, ganska mycket lagom lär det bli :) Läs mer om Kiss:
 http://www.kissonline.com och 
 http://www.kissarmysweden.net

 

Nu längtar jag ännu mer till sommar och sol…och till Paul Stanley som är sååå cool!

 

 

Och innan jag avslutar detta inlägget vill jag tacka ALLA goa, rara och omtänksamma vänner! Tack för era fina inlägg och kommentarer på facebook, era gulliga mail och era fina sms. Det betyder mycket för mig att NI finns och bryr er om MIG. Jag mår bra nu, eller ganska bra…kom lite ur balans igår, fick en smula depp (om det ändå hade varit Johnny Depp) och så är det med livet ibland (mitt liv i alla fall). Men nu är det en ny dag och nya tag! Kram till ER!

PS. Min dator kommer snart att begravas! Läkarbesöket igår hos datadoktorn hjälpte inte. Så fort jag har sparat (hoppsan, det finns visst en Spara-Suzana) ihop till en ny (helst en iMac) kommer Amilo att hamna på datorernas kyrkogård, soptippen.

 

Tjinge-linge-ling och vi hörs snart igen!


Laxburgare…


…med fullkornsbröd, sallad, tomat, rödlök och min egna dressing. Jaa, det var dagens middag. Återigen en snabb, god och enkel middag. Orkade inte skala potatis och rulla köttbullar, och inte var jag sugen på hamburgare heller. Så det fick bli nyttig fisk. Laxburgarna köpte jag färdiga (smidigt) och kryddade dom med salt, peppar, citronpeppar och så pressade jag en lime över dom. Stekte dom i en grillpanna med en klick smör. Dressingen gjorde jag på ca 1 dl majonnäs, 2 msk chilisås (gärna het) saften av en halv lime, 1 krm cayennepeppar, salt och peppar. På något vis kändes det nyttigare än hamburgare och framför allt godare.


 

 

 

Är trött, trött på människor som bara gnäller, gnäller på alla andra, fast dom själva inte är ett dugg bättre…snarare tvärtom.  Vet inte vad jag ska tycka eller tänka, blir bara sååå trött. Men så finns det några få människor (sällsynta, men dom finns) som kan få andra att känna sig speciella, utvalda. Och dom ska man vara rädd om. Så Mette min vän, jag är rädd om dig!

Just när jag kände mig som mest deprimerad (och irriterad) plingade Mette på dörren, med en blomma till MIG! En Orkidé! Tack Mette! Det värmde! Jag är så glad, att ni var så tacksamma för semlorna ni fick och att ni tyckte om dom! Det kommer säkerligen fler godsaker från mig till dig och din underbara familj! För jag ÄLSKAR att baka.


 

Och till alla mina vänner vill jag ge en stor bukett tulpaner (bildformat i och för sig, men ändå)

 

Min dator har varit totalt knäpp, skrivit lite huller om buller…vägrat lyssna på mina kommando, lagt till bokstäver och dragit ifrån…allmänt segat och tjurat. Men under förmiddagen har datadoktorn Patrik suttit och fixat och trixat med patienten Amilo (min dator) och förhoppningsvis har han botat patienten…återstår att se. Annars väntar datakyrkogården på Amilo…och jag kommer INTE att sörja.

Min dotter skrev en fin dikt på sin sida idag, tillägnat mig… http://pernillamusiic.blogg.se Tack Pernilla!! Jag älskar dig!!

Avslutningsvis vill jag också dela med mig av Cecces motto som hon var så snäll och delade med sig, som en kommentar i mitt förra inlägg… ”Den som spar han har fast inte särskilt roligt” Och jag håller med dig Cecce! Precis så är det…sååå bort med Depp-Suzana och fram med Slösa-Suzana som har skoj ;)

Gör gärna ett besök på http://ceccesblogg.blogg.se

 

Tjinge-linge-ling på er!


Vinst på miljonlotteriet…


…jaa, ingen större vinst, då hade jag inte suttit här och skrivit, nej jag hade snarare legat på golvet…avsvimmad…eller kanske rent av på väg i ambulans med en hjärtinfarkt…ja, något av alternativen hade det med stor sannolikhet varit… Och hur stor sannolikhet är det att jag ska vinna liiiite på miljonlotteriet..?? Joo…hmmm…STOR…joo, jag vet…typ ALLA vinner liiiite, så gör dom ju…lotteriförsäljarna, för att hålla ”jag –tror-att-jag-kommer-att-vinna-stort-snart” humöret uppe på oss…eller på i alla fall mig. Och ja dom lyckas…för tänk om…kanske…inom en snar framtid…såååå vinner just jag. Jag har ju sett på TV och i tidningar ALLA dom ANDRA lyckliga vinnare…och snart bara MÅSTE det ju vara min tur…eller..?? Fast om jag tänker efter riktigt ordentligt (vilket jag gör då och då, men inte för ofta) så skulle jag vara miljonär om jag sparade (booooring) alla pengarna jag la på kläder, skor, väskor och lotter…inom en ganska snar framtid…ja om en si så där trettio år…MEN VEM VILL VÄNTA I TRETTIO ÅR..?? Inte jag…jag lever i nuet…jag satsar på lotteri…och jag  hoppas, hoppas…  För har jag inte vunnit stort inom trettio år…jaa då, dååå kommer jag med all sannolikhet att vara en sur och bitter tant på ålderdomshemmet och ångra att jag inte sparade en massa pengar istället för att kasta bort dom på lotter…Fast när jag inte tänker riktigt ordentligt (som nu) så undrar jag vad jag ska med en massa sparade pengar till när jag nästan är sjuttio år..??.. Om jag nu lever till dess…vilket jag ju hoppas och tror!


Ja just det
…åter till vinsten jag skrapade fram…jag vann ju på tre lotter till och med…så totalt vann jag HELA 240 kronor…de ni!! Så nu kan jag använda min vinst och plocka ut varor för vinstvärdet (ja, för jag vann inte cash) typ, regnkappa, elektrisk köksvåg, plattång eller annat krafs…eller så kan jag spara vinsten(se där, jag kan minsann spara) och samla ihop fler kommande vinster (ja, jag är optimist, och tror att jag kommer att vinna fler gånger) tills jag har nått 2000 kronors nivån…och där…ja där kan jag välja…ööööh....köksmaskin, kaffebryggare eller kristallkrona (ja nu börjar det likna nått)… Fast nu vet jag inte vad jag skulle välja…det blev svårt…men det lutar åt en kristallkrona…frågan är bara vart jag ska hänga den..??

 

 

Tjinge-linge-ling på ett tag!


Girls, Girls, Girls…


…I come home in the morning light…My mother says "When you gonna live your life right?" Oh mother dear…we're not the fortunate ones…
and girls…they wanna have fu-un…oh girls…just wanna have fun…

…och vi är ”girls” som “just wanna have fun”  jag, Pernilla, Patricia och givetvis Cyndi Lauper! Och ”fun” hade vi igår kväll när vi satt och klickade och lekte med våra iPhone. Jag har ju i och för sig haft min i ett par månader redan, men jag älskar den fortfarande…och Pernilla och Patricia fick sina egna iPhone (dom har varit och tafsat på min mobil…mot min vilja) som dom blev förälskade i direkt. Snacka om att dom var lyckliga…överlyckliga faktiskt…men vem hade inte varit det..?? Jag har!

 

Jag klickade hem ett mobilskal till Pernilla som hon valde ut…

 

 

…och så klickade jag hem ett mobilskal till Patricia som hon valde ut

 

 

…och givetvis klickade jag hem detta fina Swarovski-skalet till mig för endast 4 999 kronor…

 

…skojade bara lite här ovan…klart jag inte klickade hem ett skal för 4 999 riksdaler…även om det kliade i fingrarna och min hjärna skrek…VILL HA!!...VILL HA!!...men jag behärskade mig, hejdade mig, tog kontrollen liksom…för det fanns ju ett lågbudgetalternativ (som tur var för Patriks plånbok…skojar lite igen…så ni inte tror att jag är som Anna Anka) Det kanske inte glittrar och gnistrar lika mycket som Swarovski kristallerna gör, men vad gör det…jag kan ju gnistra som Swarovski kristallerna och mobilen får glittra lågbudget…för tillsammans blir’e gnister och glitter ;)

299 kronors glitter skal…jomenvisst, första, andra, tredje…taget !

 

Släng-puss av döttrarna…som jag lyckades fånga upp :)

 

 Tjinge-linge-ling…nu blir’e ring, ring, ring


Pasta med räksås…


…de e grejer de! Snabb och smidig middag…det gillas, av mig i alla fall…och av familjen…viktigt! Och fort går det, det gillas också av mig, i stressiga stunder vilket är allt för ofta nu för tiden.

Men om ni vill testa så får ni här mitt enkla och supergoda recept… (för 2 personer)

 

Börja med att koka pastan, ta den pastan ni gillar :)

Fräs purjolöken (en liten) och vitlöken (en finhackad klyfta) i en klick smör och en skvätt olivolja på medelstark värme. (Ska inte ta färg, bara bli lite lagom mjukt)Blanda i 1-2 tsk currypasta (gärna het), 1 dl crème fraiche och 1 dl mjölk. Salt och peppar (jag använder vitpeppar). Låt småputtra tills det har tjocknat.


När pastan är färdigkokt, häll i ett durkslag och lägg en rejäl klick smör i kastrullen, spola av pastan med kallt vatten och häll tillbaka pastan i kastrullen med det nu smälta smöret, rör om ordentligt. Ställ åt sidan.

När såsen har puttrat tills sig och tjocknat lägg i de nyskalade, eller väl avrunna, räkorna och rör om. Hetta bara upp, får inte koka (då kan räkorna bli sega och äckliga).

 

Klart att servera, och jag serverar med painriche och en sallad med fetaost och oliver.

 

Man kan servera något gott vitt vin till pastarätten, men eftersom jag tyvärr inte dricker vin (jäkla migrän, tål inget vin alls) så kan jag inte rekommendera något till er…men ni har säkert någon egen favoritdricka, ta det… annars går det lika bra med selleri, som Verner och Verner hade sagt ;)

Jahaa, säger väl…smaklig måltid och skål på er!

 

 Tjinge-linge-ling!!


Jag vill ha sommar och sol…


…och en kort tajt kjol (jaaa, kanske inte såå tajt, men det passade liksom in i meningen)

Jag är en vår och sommar person! (obs! det betyder inte att jag är en sol o vårare… hahaha)

 

Nu får det räcka med snö! Vill inte ha mer snö! Och missförstå mig INTE nu. Jag tycker om snö, jag älskar inte snö, men jag tycker om…i lagom dos…och nu tycker jag att jag fått min dos…och mer…mycket mer…så nu är jag överdoserad

 

…och igensnöad!

 

Nu ska jag faktiskt ta och...BAKA…det får mig på bättre humör och så får jag ju värme, i och för sig är ju ugnens värme inte lika härlig som solens, men den är minst lika go…om inte goare ;)

Köpte lite bak-saker (inte för den kroppsliga baken, tyvärr) på IKEA igår som jag ska använda nu, alltid kul med nya grejer, vad det nu än må vara, som i detta fall ”råkar” vara bunkar, mått och slickepott :)

 

Vill dela med mig av en sommarbild…dit vi nu alla är på väg, vare sig vi vill eller ej…och jag vill…till SOMMAREN!

 

Tjinge-linge-ling!!

Shopping, shopping, shopping…


 


…vilken härlig dag det blev i Kalmar, inte för att jag hade räknat med något annat…jamenar, Kalmar är ju Kalmar…och jag bara älskar denna vackra stad!

Jaaa…och nu var det ju det här med att INTE komma försent…joodåå…vi höll nästan tiden…kom bara liiiite försent till mötet. PINSAMT..??..ABSOLUT..!! Men vilken gullig mentor Pernilla har, bjöd på kaffe och tyckte inte alls att det gjorde något att vi BARA var…hmmm …en halvtimme (skäms) försenade…bättre sent än aldrig tyckte hon…så rar, så trevlig, så snäll!

När jag hade lämnat mitt skolarbete till högskolan var det äntligen dags…för fika…vilket inte blev på Holmgrens som jag trodde i morse innan vi åkte, det blev fiket på modehuset.

 

Läckra fikamöbleroch läcker och smäcker semla med en kopp kaffe till

 

 

Därefter blev det en tur på IKEA…och det var så färgglatt överallt…VÅREN KOM HIT!!..NU!!

 

 

Vi tog en lunch/middag på IKEA…pizzabuffé…ät så mycket du vill för 29 kronor!!!...Eller ät tills du spyr för endast 29 kronor, toalett finns runt hörnet ;)

 Sist men definitivt inte minst…shoppade vi loss på stan (Pernilla, Patricia och jag, Patrik följde med som bärhjälp) …massa-massa-massa…REA…ÖVERALLT..!!

 

Hittade lite smycken till riktigt röda priser och en cool t-shirt för endast 50 spänn!!

 

 

OCH så hittade jag dom här ODD MOLLY JEANS till halva priset i min absoluta favorit affär i Kalmar, Daily Express…snygga va..?? Urläckra!!

 

 

Pernilla och Patricia hittade en hel del…och vill ni kolla in vad dom köpte kan ni klicka in på deras bloggsidor:

http://pernillamusiic.blogg.se  och http://patriciiamusiic.blogg.se

Och vill ni kolla in vad Patrik hittade på rean…öööh…ja just de…han har ju ingen blogg…ja men då får ni väl åka hem till oss och kolla i garderoben ;)

 

Hela Kalmar-äventyret var riktigt lyckat och jag VILL, VILL, VILL flytta dit NU, NU, NU…och vem vet…en vacker dag så kanske, kanske, kanske drömmen slår in ;)

 

Så måste jag också tillägga att jag tycker att JERRING-PRISET skulle ha gått till ZLATAN IBRAHIMOVIC!

 

Tjinge-linge-ling…på ett tag!


Nu blir’e Kalmar…


…och det blir tidigt dessutom…NU eller SNART faktiskt…Måste vara i Kalmar kl nio på utvecklingssamtal, som det så lååångt och vackert heter. Vill ju INTE komma för sent till mötet som Pernilla har med sin mentor, det vore ju hur pinsamt som helst…men visst är det coolt och härligt att hon fortfarande vill ha med sin mamma…mig…på utvecklingssamtalen..??

Därefter tar vi oss en välförtjänt fika på Holmgrens…kaffe latte vanilj…gu så gott ;)

Sedan är det min tur att gå till skolan, ska lämna in lite arbeten jag har gjort till Högskolan (i god tid dessutom...hipp, hipp, hurra för mig) och efter det…ja då blir’e en lunch med Pernilla och Patricia på stan…och när vi är mätta i magen är det dags att slänga sig ut på en shoppingtur…har lite på min måste ha lista som ska avbockas…och givetvis blir’e en runda på IKEA och Media Markt.

Jomen så kommer, si så där på ett ungefär, min dag att se ut idag.


Shopping
i Kalmar är = feel good


Fika
på Holmgrens i Kalmar = fantastico


Tjinge-linge-ling på ett tag!


Ge fan i ANDRAS CYKLAR!


Blir så trött! Blir så förbannad! Blir så upprörd! Varför ska det finnas folk (ja, egentligen är väl det rätta namnet IDIOTER) som inte kan låta andra människors saker vara. Har dom inte fått lära sig vad som är rätt och vad som är fel, vad som är ditt och vad som är mitt!! Idag när mina döttrar åkte hem till sig i Kalmar (dom pluggar där) så hade NÅGON stulit Patricias cykel! Den var låst, den var FAST KEDJAD till och med!! Fattar då inte personen i fråga att den INTE är hans/hennes!!  Egentligen tycker jag att man INTE ska behöva låsa cyklar, egentligen, för det som inte är mitt rör jag inte, och så tycker jag att alla ska tänka, men det är för mycket begärt, jag vet…men en låst cykel ska man väl ändå kunna ha ute, utan att någon ska stjäla den, det är väl inte sååå för mycket begärt!

Patricia fick sin fina Pilen Cykel när hon fyllde 15, hon ville inte ha en moped, hon ville ha en Pilen Cykel, och hon fick en riktigt fin, svart (och svindyr) Pilen Cykel, och nu har någon annan bestämt sig för att ta den i sina ägor, bara så där, helt utan vidare!! Kan man inte köpa sig en egen cykel får man promenera tills man kan köpa sig en att trampa på! Usch så arg jag är!! Och suck för alla dessa försäkringspapper, polisanmälan och självrisk! Usch och fy! Och tills allt det är fixat och klart (vilket kan ta en evighet) får min stackars Patricia promenera till skolan, till ICA MAXI, till stan, till stationen, men tänk inte på det DU som har stulit den…näää, gör inte det…trampa på bara, gör det, på den stulna Pilen Cykeln (hoppas DU trillar av i riktigt hög fart och slår i ordentligt…det skulle vara sååå rätt åt dig!) HA!


Någon har stulit Patricias fina Pilen Cykel i Kalmar!!


Mörkt eller Ljust eller Grått…


…neeeej definitivt inte grått…inte än i alla fall. Hittade ett grått hårstrå mitt på planeten…ETT GRÅTT HÅRSTRÅ…och jag är ju inte ens 40!! Ska man inte bli gråhårig runt si så där 60..?? Tog pincetten och drog bort det…så där…inga mer gråa hår på mig inte…tror jag…vågar inte titta närmare. Har ju färgat håret i mer än halva mitt liv, vet inte riktigt vad jag har för färg utan all färg…och jag tror inte att jag vill veta längre. Skulle ha varit och färgat håret hos min bästaste frisör Kerstin, men blev sjuk och fick avboka tiden…Varför skulle jag bli sjuk just då..?? Om jag inte hade blivit sjuk hade jag ju aldrig upptäckt det gråa hårstråt för det hade ju Kerstin fixat lite diskret och snyggt, och jag hade bara varit glad över mitt sååå fina hår…men nu…nu vet jag ju…att under ytan gömmer sig ålderstecknet…GRÅHÅRIGA SUZANA…Usch!!

Men så hittade jag en skojsig sida ute i rymden någonstans…och där kan man prova lite olika frisyrer och färger på sig själv…super kul…super häftigt…super smart…för nu vet jag att jag ser supertöntig ut i grått, det klär mig inte alls…så de så :)

Bjuder på lite smakprov…och skratta på ni, det gjorde jag med.

 

Blondie Suzana (inte sååå illa som jag trodde jag skulle bli i blonderat hår, fast mössan gör väl sitt)

 

Black-Bob-Suzana…hmmm…kanske, kanske inte, kanske…

 

Hahahaha…Suzana-Big-Fluff…absolut NOT

 

Guldlocks-Suzana…jomenvisst serru…eller…nääee serru

 

Jaahaa...vilken film skulle jag kunna va med i..??..Öööh…Suzana-Phone-Home..??

 

Jag kanske skulle kunna få doa lite lätt bakom eller framför Pink…Platina-Suzana

 

Aaa, det här var riktigt kul, tycker att ni själva ska testa…klicka in här och ta reda på hur snygga ni egentligen kan vara…  http://svenska.easyhairstyler.com

Ni kan också läsa om dagens look bland kändisar här:
http://www.aftonbladet.se/sofismode/article6467578.ab

Tjinge-linge-lingpå ett tag ;)

Barcelona…


BARCA!! BARCA!! BARCA!! Och givetvis vår stolthet från Sverige ZLATAN!! ZLATAN!! ZLATAN!! Och givetvis min stolthet från mig WILLIAM!! WILLIAM!! WILLIAM!!

Jag är stolt över ALLA mina barn, tro inget annat…men William är Barca-supporter nummer ett...och han sa till mig om du ska skriva om Barca och Zlatan så måste du skriva om mig också, för jag är BÄST …jag är bättre än Zlatan…för Zlatan är större än mig, och om han va lika liten som jag eller om jag var lika stor som han skulle jag vara bäst!! Hmm, jahajaa…med den inställningen sååå kommer du långt William…För det är dom som tror på sig själva som kommer längst, och William har fattat galoppen med det jag ALLTID har predikat om…tro på dig själv, för ingen annan kommer att göra det. Det var som när jag frågade honom om vilket nummer han skulle vilja ha, på en eventuell fotbollströja från Barcelona…och han svarade…Vilket nummer har ingen..?? Öööhh…vilken ingen..??...Jaaa meeen…vilket nummer är det som ingen har!!..Jaahaajaa…hmmm…nummer sju har ingen…Då vill jag ha nummer sju…Så är det, sån är William…inget Messi nummer, inget Zlatan nummer, inget Xavi nummer…utan ett WILLIAM NUMMER…och han fick Barcelonas matchställ med nummer 7 Music tryckt på tröjan i julklapp…och den används flitigt…varje dag!

Meeen kom igen då Barca!!


Meeen domaren…va gör du..??

 
Sicken rackans tur (givetvis skicklighet) att Barcelona vann mot Sevilla med 4-0!! För annars hade jag fått handskas med en trött och tjurig William…och det ska Gudarna veta att jag verkligen inte har lust med en lördagskväll…eller någon annan kväll heller för den delen, för humör och temperament har han för ett HELT fotbollslag (obs. ej från mig..hahahaha)

Tjinge-linge-ling på ER!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/internationell/spanien/article6440530.ab


En för ALLA…


…ALLA för en!

Lördag och ALLA är hemma, kan det bli en bättre lördag för en mamma..??..Noop…defenitivt inte…eller…joo…hmm…kunde ju ha varit en lördag fylld med shopping i någon större stad, typ Kalmar som avrundades med en fin middag på en mysig restaurang och avslutades med bio och filmen ”Up in the air” med George Clooney…det hade varit något det…men det var bara en tanke, en dröm, en fantastisk dröm…Men man tager vad man haver som det så vackert heter…och för min del blev det 5 barn, en sambo (jo tack, det räcker med en sambo) och en riktigt god plankstek…inte fy skam det inte…Och George Clooney blir utbytt mot Zlatan Ibrahimovic i TV soffan ikväll. Sååå

HEJA BARCA!! HEJA ZLATAN!! HEJA SUZANA!!
(oj…det sista bara slank med)
Och Williams kommentar när planksteken serverades...VAAA..??...måste jag äta upp plankan..?? Hahahaha...ja, du kan ju alltid försöka lille William ;)70-talet är en bra och god årgång…då kom både jag och planksteken till världen


Mysigt värre…plankor, tända ljus och cider!Öööh…svårt att få alla att se någorlunda normala ut på ett kort…eller.…det är kanske såhär någorlunda normala vi är!Trevlig lördagskväll på ER och Tjinge-linge-ling!


GOTTEGRIS…


…det är mitt andra namn…eller, nej…mitt första namn!! Gottegrisen-Suzana…ja så heter jag!

Har funderat på varför allt som är såååå onyttigt, är såååå gott…och jag har kommit fram till…absolut ingenting…vet inte varför jag tycker så, men jag vet en sak i alla fall…att jag har ätit alldeles för mycket godis idag…mår liksom nästa lite illa…vill inte ha mer godis, aldrig någonsin mer…(och någonsin i detta fallet är ett par timmar, på sin höjd!)

I morgon är jag med all sannolikhet på’t igen…godisskålen alltså…måste skärpa mig, måste ta tag i sockerbegäret, måste trappa ner på det rejält…måste, måste, måste…hur nu det ska gå till..??

 

Tjinge-linge-ling!!


Jag vill ha…


TVÅ ”dubbla” våffeljärn NU…på en gång…BUMS…Jag har ju bara ett enkelt, gammalt, rangligt våffeljärn…och det tar en sådan jäkla tid att grädda våfflor till en hel armé… Men visst går det…om man har tålamod, vilket jag egentligen inte har, men var tvungen att skaffa mig ett (fick låna Edwards tålamod) inför våffeluppdraget! Ahh…jag bara måste (gud va mycket måsten jag har) köpa mig ett nytt järn…dubbeljärn…nytt-dubbelt-våffel-järn…ANNARS blir’e inga våfflor mer, så de så ;)

 

 

Våffelarmén anfaller

 

Och Felicia äter mycket glass med liiiiten våffla tycker Wictor ;)

 
Tjinge-linge-ling
…nu blir’e TV-soffan och David…öööh…jag menar TV-soffan och Let’s Dance :)


Toys for Girls…


…vilken fantastisk bok!!

”Om kvinnor inte fanns skulle all världens pengar vara utan mening”
…Jag kan inte annat än att hålla med…fullständigt.

Det stod inte så mycket i Vimmerbytidningen idag, eller det stod inget av intresse för mig. Så Patrik fick ”läsa”…”bläddra” i den i all evigehet, och jag ”läste”…”bläddrade” i min bok ”Toys for Girls” i all evighet…och en massa kaffekoppar och 431 sidor senare var jag nöjd. Mina ögon och min hjärna hade gjort en tripp i den lyxiga världen. Onödigt..??..Absolut NOT…


Ingår ögonen
också, för i så fall tar jag ett par direkt…


Tänka att måla fransarna med en maskara täckt av över 2500 Swarovskikristallervilken lyx…vilka fransar…


OJ, Oj, oj…jag ÄLSKAR skor…och jag ÄLSKAR dessa skor…fast då kanske man ska ha låååånga brunbrända ben...finns det att köpa någonstans..??


Och en kristallväska är ju ett måste liksom…matchar ju fransarna, maskaran, skorna och MIG…jaaa, framförallt MIG


Nääähäää
…tillbaks till verkligheten nu…den olyxiga verkligheten…dags att grädda våfflor till hemkomna skolbarn som tror att jag är ett kylskåp…hmmm…det är min lyx!

Tjinge-linge-ling!


Idag är det Felicias dag…


…och Dollys dag.


Felicia
har namnsdag och det första hon gjorde när hon kom hem från skolan, var att på det nya moderna sättet ”hälsa” på alla sina vänner, jaaa, ta ett snack med dom…via sin coola bärbara rosa dator… Så det är inte bara jag som är en datanörd här…nej, nej…det viruset har vi alla i familjen…sociala…jomenvisst…med HELA VÄRLDEN…med andra ord supersociala ;)


Men Felicia festade till det med en MEGA-SEMLA och William som INTE har namnsdag fick nöja sig med en MINI-SEMLA…vilken rättvis värld vi lever i ;)


Och så fyller Patriks mormor Dolly 83 år idag…Grattis Dolly…inte för att hon läser bloggen, åååh nej, det gör hon definitivt INTE, men ändå, det känns bra för mig och det är ju det viktigaste…öööh…eller kanske inte, men i alla fall ;)

 

Tjinge-linge-ling…ska nu ut i vida världen och läsa goa bloggisar


På tjugondag Knut…


dansas julen ut…eller vad säger du Felicia med din söta, gulliga trut..??...

Jaså, du vill ha sommar och sol, och givetvis en pool…hahaha…du är allt cool :)


Det var med blandade känslor granen åkte ut, den var ju fotfarande fin och jag tycker inte det var sååå länge sedan vi satte upp den. Känner nu att det har gått alldeles för fort…tror inte att jag hann med att hämta andan och njuta fullt ut av julen…stress hit…stress dit…upp med kulor…ner med kulor…Jahajaa…vad säger man…hmmm…kanske…tack för denna julen granen, du gjorde ett kanon jobb.

  


Ja kulorna åkte ner i både papperskassar och kartonger…kom på att jag bara MÅSTE fixa mer kartonger på IKEA, så att jag slipper alla dessa papperskassar med julpynt, fast när jag tänker efter, så tänkte jag så förra året, och året innan det och året innan det….så kulorna lär ligga i papperskassar nästa år med, skulle jag tro.

  


Och tack för hjälpen ”barnen”…det gjorde VI snabbt, smidigt och bra…tralla-la…(känner mig rimmig, ramsig och tramsig idag, mer än vanligt alltså)

  


Funderar på om jag inte ska ta och göra julkort nästa år med något av korten ovan…annorlunda och unikt…det gillas, av mig i alla fall ;)

Nu ska jag fixa och dona lite på min bloggsida, städa upp och flytta runt lite och så ska jag lägga till Twitter så att jag kan Kvittra ”stup i kvarten” med cyber-världen! 

Tjinge-linge-ling!


RSS 2.0