Hamstrar!


Igår fick mina små kycklingar en hamster av sin pappa. Kul för barnen. Tur för mig, att vi är skilda. För jag är allergisk mot pälsdjur, vilket i och för sig är lite synd...för jag älskar djur...jaaa, inte råttor, möss och grodor...och...ööööh...andra äckliga kryp. Men hundar, katter, hästar och till och med kor...fast jag är liiiite rädd för kossor. Dom ser lite arga ut ibland, eller oftast.
Men hamstrar är gulliga, supergulliga. Och jag fick bestämma namnet på barnens hamster...Theodor, som hamstern Theodor i Alvin och gänget. Tror att jag ska sticka en liten tröja till Theodor med bokstaven T på magen, skulle bli hur coolt som helst, coolaste hamstren i världen :)
Theodor har ett trevåningshus och lille Wille är superglad över sin hamster

Mamii och jag drog iväg till Jönköping igår. Shopping på IKEA. Hur kul som helst! Älskar att glida omkring hemma hos Ingvar Kamprad. Han har så mycket fina och smarta grejer. Inspirationskälla, det är vad IKEA är för mig....jajamensan...så nu när jag har massvis med inspiration...vill jag göra om...öööh...hela huset. Jag börjar med sovrummet. Köpte kuddar och påslakan, en bra början.
Mamii bjöd på lunch! Gott!

Efter shoppingturen i Jönköping styrde vi Forden hemåt...mot Pauliström, det enda stoppet vi gjorde var i Kvillsfors där vi köpte med oss pizza, till mig och Mamii och Patrik och Papii. När pizzan hade sjunkit in...ordentligt...väntade arbete...kakling. Jag kaklade hela diskbänksväggen! Själv! Hipp hipp hurra va jag är bra! Oj, kanske inte ska kaxa till mig, hade liksom mardröm i natt att allt hade rasat ner. Bäst att vara lite försiktig med skrytandet och se om kaklet sitter kvar idag när jag kommer ut till Pauliström. Fast det tror jag att det gör. Och hade det rasat i natt hade Mamii ringt! Hysterisk! Och det har hon inte gjort :)
Tjoho, så fint jag kan kakla, eller kackla som Papii brukar säga...vad han nu menar med det..?? ;)

Och inte nog med kaklandet...eller kacklandet, jag hann skruva in alla knoppar och handtag också. Jajamensan, det går undan när jag sätter lite fart. Tror allvarligt att jag ska ringa till
"Arga Snickar'n" och fråga om inte han och jag kan vara ett team. Det skulle bli ett dreamteam!
Knoppar och handtag (fantag, klapp eller kyss..??) på plats. Supersnyggt!

I morgon är det skärtorsdag, härligt! Då kommer alla mina små kycklingar hem, stora som små. Underbart, för en hönsmamma som mig! Och på tal om kycklingar och höns...vi ska äta massvis med ägg, godisägg! Passande..?? Jajamensan!!
Ha en fin dag! Själv ska jag fortsätta med...jaaa, ni vet...köksrenoveringen.
Tjinge-linge-ling!
PS! Surt att Manchester United förlorade igår! Jätte surt!
Håller tummarna hårt för Barcelona och Zlatan ikväll!





Framsteg...


...i köksrenoveringen. Kyl- och fryssidan är färdig. Nu håller vi på med diskbänkssidan, där även spishällen och grillen är. Det går framåt, och det blir jättefint. Igår hände det mycket. Alla lådor och luckor är färdig monterade och på plats. Ugnen och micron är på plats...och så fick vi in bänksivan. Kanonfin bänkskiva i massiv ek. Riktigt pampig, passar kanonbra i det lantliga köket.
Ugn, micro och bänkskiva på plats


Spishällen, diskbänken och grillen på plats. Och så här kommer det att se ut när kaklet är på plats

Och när vi höll på som bäst kom bästaste faster Z med nybakade gifflar, lagom till kvällskaffet! Så otroligt gott det smakade. Tackar så jättemycket faster Z. Vilken underbar släkt jag har!
Mitt söta kusinbarn hade bakat egna gifflar med sin mormor som dom bjöd oss på

Våren knackar på dörren, men jag har inte hunnit att öppna än. Hinner inte med riktigt. Håller mig inne...i köket. Men jag hann ta lite kort på knottriga blommor, kommer inte ihåg vad dom heter, men fina är dom...och knottriga innan dom blommar ut.
Härliga vårtecken ploppar upp lite här och där

Pernilla ringde igår kväll och i natt. Hon hade tandvärk. Stackars min lilla stora flicka. Fick gå upp tidigt och ringa till Folktandvården i Kalmar. Hon fick en tid på morgonen direkt. Dom fick ändra lite på endel patienter och tog emot Pernilla akut. Tack till dom! Det visade sig att en rotfyllning Pernilla hade gjort för ett par år sedan här i Hultsfred inte var ordentligt gjort. Roten hade inte fyllts ordentligt ända ner så nu hade det blivit inflammation i rotkanalen. INTE något tack till Folktandvården i Hultsfred...dåligt, slarvigt, skäms på er! Har god lust att anmäla tandläkaren som har utfört ett dåligt jobb! Har verkligen lust, men vad tjänar det till..?? Skadan är ju redan skedd. Men nu ska Folktandvården i Kalmar fixa till tanden. Pernilla har fått penicillin som hon ska äta i tio dagar innan tandläkaren kan göra något åt tanden, för inflammationen måste försvinna helt.
Pernillas frissa i helgen under träningslägret i Falkenberg. Snyggt! Coolt!


Nu ska jag åka till Mamii och Papii och fortsätta med renoveringen. Socklar ska på och kaklet ska på...de e mycket bara kvar, som Mamii säger till oss...det är bara....mmm, eller hur Mamii :) Men vi skyndar långsamt ...noga och sakta.
Tjinge-linge-ling!
PS! Min söta kusinis Thina är i Australien idag! Pussar till henne, och Thina...jag kommer och hälsar på! Jag lovar!




Lördagsafton...


...i Pauliström! Det första jag såg när jag kom fram till Mamii och Papii's gata var min bardomsvän Gary. Har inte sett honom på...hmmm...20 år..??! Men han såg precis likadan ut, något större, något längre. Men annars var det samma "gamla" busiga Gary med glimten i ögat. Precis den Gary som jag minns, min granne, min busige granne. Världens bästa granne. Världens sötaste granne. Min fd gr
Jag hade med mig gifflar som jag skulle bjuda Mamii och Papii på, men dom fick Gary, en hel påse gifflar som jag hade bakat! Och så glad han blev! Hoppas att han tyckte om dom, för han minns min Mamii's gifflar, och jag minns att han älskade gifflarna! Puss på nosen Gary min vän! Kul att träffa dig och superkul att få en bamsekram. Och ett STORT grattis till Gary's pappa, Tor-Olof, som fyllde 60 år igår! Dom börjar bli riktigt gamla, dom på Råsavägen, rena rama pensionärsgatan snart.
Gary och jag och kaninöron

Igår fick vi in täckskivorna i köket, lite knöligt, men resultatet blev riktigt fint! Ser att slutresultatet, som beräknas vara klart om si så där en vecka, kommer att bli kanonfint. Jag fyller ju år den 5:e april, och då ska köket vara klart, för då ska Papii och jag grilla pilgrimsmusslor och sparris i det nya köket och sjunga jag må du leva...till mig :)
Ser faktiskt fram emot att fylla år...och få massa paket och riktigt god mat...ööööh...hoppas jag.
Täckskivorna på plats runt kyl och frys och är Papii nöjd så är jag supernöjd...och Papii är nöjd!

Patricia har varit hemma i helgen, men om en timme åker hon hem till Kalmar igen. Skolan kallar. Pernilla är på fotbollsläger i Falkenberg så hon har inte varit hemma i helgen. Vi har inte varit "stor-familj" på flera veckor nu. Men till påsk...till påsk är vi alla samlade! Längtar till påsk! Längtar tills alla mina kycklingar är samlade runt mig, för då mår jag bra! Då mår jag som bäst!
Har klippt Patricia idag! Jag är ju utbildad frisör som inte kan arbeta som det eftersom jag har allergi. Och Patricia vill att jag ska klippa henne. Hon tycker jag är den bästaste frisören. Och det tackar jag för...och klipper henne givetvis! Hon blev nöjd...och jaaa...då är givetvis jag nöjd!
Och visst blev det bra...klippningen..??
Edward ville också vara med på bild med den nyklippta Patricia

Gissa vad jag ska göra idag...mmm...precis...åka till Pauliström och fortsätta med köksrenoveringen! Men först ska jag skjutsa Patricia till tåget.
Tjinge-linge-ling!
P.S!! Idag flyttar min söta kusin Thina till Melbourne! Kommer att sakna henne, men tur att jag har henne på Facebook, för då kan jag hålla koll på vad som händer och sker med min kusinis! Önskar henne en trevlig resa och ett underbart liv! Och vem vet...kanske, kanske åker jag och hälsar på henne någon gång i framtiden :) Puss på dig Thina!







Så härligt med sol!


Känner mig lite bättre idag. Ingen feber, men huvudvärk. Tog mig en dusch, behövligt. Härligt. Piggnade till lite grann. Sedan tog jag fram mina älskade conversskor och piggnade till ännu mer!
Jag menar solen gassar, det är vår i luften...time for converse!
Nu är det vår i luften! Nu är det convers på fötterna! Härligt!

Tog en promenad med Particia och Felicia. Vi tog oss ner till ICA och köpte en smörgåstårta som vi smaskade i oss till lunch. Gott! Gotteli-gott-gott! Och det var skönt att komma ut i friska luften! Huvudvärken släppte av en aning!
Så otroligt gott med ICA's smörgåstårta


Till smörgåstårtan serverades det cider och ananas

Edward och William hade innebandymatch i Högsby. Två matcher, två förluster...tyvärr.
Men William fick göra ett mål och det var han glad för. Fast han är dötjurig över förlusten, en riktigt dålig förlorare!
Edward tar det med en nypa salt, tråkigt att förlora, men vi tar dom nästa gång sa han. och då vart William ännu tjurigare för det var sista innebandymatch för säsongen, hoppas lördagspåsen får honom på bättre humör :)
William och Edward värmer upp innan match

Williams fotbollstränare, Martin och Pelle, var på plats i Högsby för att kolla innebandymatchen


Jaaa just de'! Flera har hört av sig och ville se min nya frissa framifrån. Det är inte någon större skillnad, men jag är inte den som är den...så här kommer den...
Felicia är fotografen

Nu ska familjen åka till Pauliström och fortsätta med köksrenoveringen. Syster-yster kommer också. Hon har fixat en pastasallad till middag, det ska bli gott. Jag tar med mig gifflar och nybakat bröd!
Ha en trevlig lördag!
Tjinge-linge-ling!


Där rök 30 cm...


...av mitt hår, bara så där i ett naffs. Men det var skönt. Behövligt.
I går var det min tur att besöka min frisör Kerstin, för att få en klippning och lite färg. Det är alltid lika trevligt att sätta sig i frisörstolen hos Kerstin, mycket prat och skratt. Jag ville klippa av mitt hår en bra bit för att få det jämnlångt och så ville jag ha i lite rödbrun färg, så här till våren, så det fixade Kerstin. Och i dag känns håret kort, ovanligt och jättekort. Men jag vänjer mig nog, hoppas jag. Annars växer det snart ut, för mitt hår växer ganska snabbt.
Edward tog en bild på min nya frisyr när jag kom hem och så  köpte jag med mig lite hårprodukter, riktigt bra hårprodukter. Lanza är mitt favvomärke när det gäller hår.

Efter besöket var det dags för nästa besök...hem till Mamii och Papii för att fortsätta med köksarbetet. Och i bilen firade vi solen med varsin glass...av dom nya sorterna.
Edward testar den nya ananasglassen och William tycker att gitarrglassen smakar för mycket choklad

Det går framåt, som tur är, i köksrenoveringen. Sakta men säkert. Och när köket blir färdigt kommer Mamii och Papii att bli nöjda, det är jag helt säker på.
Annars tar jag ner köket och sätter upp det hemma hos mig ;)
Mamma filar på och snart ska bänkskivan, diskbänken, ugnen, micron, spishällen, grillen in på plats.

I dag skulle jag ha åkt till Kalmar, utvecklingssamtal för Patricia och så skulle jag ha vinkat av Pernilla som åker på träningsläger med IFK Kalmar till Falkenberg. Men det sket sig!
Patrik fick åka själv. Jag ligger i feber och huvudvärk. Så typiskt, så tråkigt!
Dessutom skulle jag ha följt med Edward och William på innebandyavslutning klockan fem, match mellan barn och föräldrar som avslutas med fika. Men det sket sig!
Jag skulle ha avslutat min fredagskväll med ett glatt gäng tjejer hemma hos min gulliga kompis Marie med vin, Aquatini, mat och tupperwear. Men det sket sig alltihop!
Och det känns sååå tråkigt att behöva ligga i sängen och se solen gassa på utanför och veta att jag hade haft en superfredag om jag inte hade varit sjuk. Och jag tycker att jag var värd en superfredag!
Får se om jag kan förflytta mig till TV-soffan i kväll och titta på finalen i Let's Dance med resten av familjen, annars blir jag kvar i sängen med min älskade Mac :)
PS. Jag har fått min laddare till datorn och Patricia följde med Patrik hem från Kalmar, så nu är hon hemma hos mig :)
Tjinge-linge-ling...och må bästa partet vinna i kväll :)

Vilka snygga grabbar!


Igår var det Edward och Williams tur att besöka frisören Kerstin. Dom gillar att klippa sig. William ville vara först, som vanligt. Hon är så duktig Kerstin! Vet precis hur killarna vill ha frissan.
Lila färg i håret blev det för William. Edward valde isblå färg. Och se så snygga dom blev!
I morgon är det min tur att sätta mig i frisörstolen hos Kerstin. Det ska bli så skönt. Underbart! Fast jag har inte bestämt mig hur jag ska klippa och färga mig. Antingen ska jag klippa av mig håret en bra bit, typ en längre page och färga håret ganska mörkt, lite mörkare än vad jag har nu. Eller så klipper jag upp håret och lägger i massa slingor i olika ljusare färger. Aaaah, jag vet inte. Jag är velig. Men jag har ju några timmar på mig att bestämma mig. Jag kanske inte har bestämt mig när jag sätter ner arslet i frisörstolen, vem vet, så kanske det blir. Fast då blir det som det blir.
Det går framåt i Pauliström och köksrenoveringen. Vi fick in kyl och frys och skåp runt om. Men det var knöligt, gick inte alls som på räls...nooop...det strulade lite. Kylen och frysen ville inte hamna spikrakt. Men till sist fick vi det rakt och fint! Kanonfint! Och nu börjar man se hur köket tar form. I dag ska högskåpet med micro och ugn in. Dessutom ska vi försöka få upp fler över- och underskåp. Om vi hinner, fast det är klart, jag är arbetsledaren, så vi SKA hinna :)
Pratade med Mamii alldeles nyss. Hon och Papii är i Vetlanda och ska hämta kakelplattor och handla lite "grejer" som vi behöver i byggandet. Dessutom undrade hon vad vi ville ha till middag. Jag blir bortskämd. Behöver inte bry mig om att laga middag, har inte gjort det på en vecka nu. Så skönt att slippa göra mat och bara bli serverad...hmmm...jag kanske skulle ta och flytta "hem" igen. Få maten serverad, tvätten tvättad och strykt. Det skulle vara tider det, underbara tider. Men tyvärr bara drömmar, för snart är köket färdigt i Pauliström och jag får återgå till mitt kök och middagslagningar. Min middagsbeställningen idag blev exotisk bricka! Gudomligt gott ska det bli! Och till efterrätt har jag beställt semlor! Smaskigt! Jag menar, det går ju åt energi när man bygger, så en god påfyllning är ju aldrig fel :)
Tjinge-linge-ling!

Felicias klipp...


...och färg hos min frisör Kerstin blev höjdpunkten igår, jaaa för Felicia i alla fall. Hon blir snart tretton, men för mig är hon fortfarande liten flicka, ingen tonåring. Men efter mycket tjat, och då menar jag MYCKET tjat, gav jag med mig. Hon fick färga håret för snart klampar hon in i tonårsvärlden, vare sig jag vill eller inte. Och titta så fin hon blev!! Hon är så duktig min frisör!!
Efter klippbesöket åkte vi till Pauliström...igen! Och jag kände mig som arga snickar'n! Lika snygg och effektiv...typ :) Satte igång att skruva ihop skåp och delegerade ut arbete till Papii och Patrik...upp med skåpen som jag har skruvat ihop nu, på dirr. Se så jobba på!
Mamii fixade het räkpanna till middag och till kvällsmat fick vi våfflor till barnens stora förtjusning. Och jaaa, vi vet, våffeldagen är på torsdag, men vi tjuvstartade lite. Mamii fick improvisera lite, grädda våfflor på köksgolvet. Men vad spelar det för roll..?? Ingen alls. Hur mysigt som helst!
William vill ha socker på sin våffla, mycket socker, och jag vill ha sylt och grädde, mycket grädde ;)
Oj, oj då! Jag fick visst uppsvällda barn...hmmm...undra hur mycket våfflor dom åt..??
Jahajaa, idag ska grabbarna klippa sig. Edward vill klippa sig som Beckham och William, ja han vill ha en tuffkam..mmm, för han är minsann ingen tupp med en tuppkam...nooop, han är en tuff kille med tuffkam. Jajamensan, en snygg Beckham och en tuff grabb blir det av mina killar idag.
Och efter klippningen bär det av till Pauliström för att "leka" arga snickar'n.
Tjinge-linge-ling! .

Pernilla stod för underhållningen...


...när vi renoverade Mamii's och Papii's kök i helgen. Hon hade visning på arbetsplatsen :)
Så här dansade man på 80-talet till Culture Club...
...bra jobbat Pernilla! Puss på dig med! Du har lärt dig mycket av mig ser jag. Kanonis! :)
Jomenvisst, så såg det ut på dansgolvet när jag var ute i svängarna med en "snetoffs" i håret, leggings, färgstarka pumps, benvärmare, storskjorta och resårskärp! Ljuva 80-talet!
Tjinge-linge-ling!
PS! Pernilla är i Kalmar nu, hon åkte hem till sig i morse, så jag får stå för underhållningen i eftermiddag hemma hos Mamii och Papii i köket, med min 80-tals mundering på...hihihi...NOT! :)

Det går framåt...


...med köksrenoveringen hemma hos Mamii och Papii. I fredags åkte jag och mamii till Jönköping för att möta upp min bror Robert. Tillsammans skulle vi ta hem köksinredningen som var beställt på IKEA. Men innan vi kom till Jönköping gjorde vi ett stopp i Vetlanda där vi skulle slänga det gamla köket på tippen. Träffade mina sötaste och gulligaste fastrar också, och jag fick många pussar och kramar, så efter det gick det lätt att slänga skräpet på tippen. Fick liksom extra energi av alla kramar och pussar. Mamii var så full av energi att jag var rädd att hon skulle slänga hela bilen på tippen :)
Framme på IKEA hittade jag en spis som jag tyckte att Mamii skulle köpa. Men hon bara...nej, nej, nej, jag har redan beställt en och den ska vi hämta på IKEAs lager snart. Jahaajaa, men du kanske kan köpa den till mig, föreslog jag, när du ändå är igång och STORhandlar.
Efter att ha traskat runt på IKEA tog vi en fika. Mamii bjöd på kaffe och Semla. Gott. Och sedan var det dags för payback. Lasta in ett helt kök och en 4 meter bred golvmatta i två skåpbilar. Och det gick, det fanns gott med utrymme kvar. Vi kunde ha fått plats med var sitt kök till mig och min bror också, men Mamii ville inte betala...hihihi...så det blev...öööh..."bara" ett kök.
På lördag fick Mamii och Pernilla fixa mat ute på altanen, supergott! Kanske skulle vi strunta i att fixa en spis inne i köket. Jag menar, det fungerar ju helt utmärkt att laga maten på altanen...eller hur Mamii och Pernilli..?? :)
Och under lördagen hann jag med att få upp vävtapeten...glasfiberväv...klia-mycket-väv. Jag hade massvis med kli på mina kläder utan att jag visste om det. Så på kvällen sprang Edward, William och Gabriel runt och kliade sig...öööh...jag hade kramat dom massvis...med mina glasfiberkläder på...oj,oj. Duschen nästa! Brorsan och Patrik hade fullt upp med att spackla golvet.
Papii var arbetsklädd...han skulle på arbetsfest...och vi andra festade loss med arbete i köket :)
På söndagen blev golvet lagt av mig och min bror. Va vi kan, va duktiga vi är, min bror och jag, om vi nu får säga det själva. Bästa arbetsteamet ever! Och...öööh...min brors energi tog slut, vilken tur att han fick energi, mat!
Och den goda maten stod min faster för. Hon erbjöd sig att fixa maten till oss alla. Så gulligt av henne. Jag blev jätterörd av hennes omtänksamhet. Fast vi är sådana i familjen Music, omtänksamma och hjälpsamma. För som man behandlar andra blir man behandlad själv.
Tack för den goda maten Faster Z! Det var supergott!
Efter den goda maten var det dags att dra på spotlighten och skruva ihop skåpen.
Patrik skruvade ihop ett högskåp...
...och jag som är van vid IKEA-prylar fixade ihop flera skåp, bara så där. Man kan nästan tro att jag är släkt med Ingvar Kamprad, fast bara nästan. Och titta vad fint! WoooHooo!!
Nu börjar det roliga. Köket börjar ta sin form. Ska åka till Mamii och Papii idag också, och i morgon och i övermorgon...jaaa, jag kommer att åka dit varje dag tills köket är invigningsklart. För då ska jag och Papii grilla på den nya köksgrillen och sedan ska Mamii och jag dricka kaffelatte-vanilj ifrån den nya kaffe-lattemaskinen som jag ska välja ut! Och den är inte att leka med, nej, nej...den är till för...öööh...mig..??
Och...hmmm...Mamii, jag vill ha en ROSA hammare för det är så coolt och jag är cool :)
Tjinge-linge-ling!

Renovering...


...av mamma och pappas kök började med en lunch på vägkrogen i Vetlanda. Pappa bjöd på bamsemeal med mycket "mös" på som vi säger här i Småland! Gött! Smaskigt och riktigt fett-gott!
Nästa stopp blev målarbutiken och mamma med sin svarta anteckningsblock i högsta hugg på gång att bocka av den långa listan som skulle inhandlas...kakel, spackel, färg, tapet och golv...
Det fanns massvis med snygga kakel, och vi hade liksom svårt att bestämma oss för vad vi ville ha...tre olika viljor, min, mammas och pappas vilja...
..slutade med att butiksbiträdets vilja hamnade i våran påse...och jag hittade mig en kanonläcker tapet som jag skulle vilja ha i sovrummet...så "våraktigt"...så underbart snygg. Fast fågelholkarna kan jag vara utan :)
Sen så skulle mamma "bara" köpa bröd på Maxi, vilket slutade med att hon handlade upp typ halva affären. När vi hade handlat "energi" var det dags att ta tag i köksarbetet hemma på Råsavägen. Och vi slet och bankade och svettades...för shiiit va jobbigt det var, tungt och bökigt...men med mycket skratt gick det som på...ööööh...räls..??...Alexander och jag var loket i tåget och mamma och pappa fick vara vagnarna som hängde med i svängarna :)
Fick springa och hämta grejer i pappas garage, och jag säger pappas...för det är hans egendom. Och allvarligt...vilken ordning han har i sitt revi. Och allt som göms i snö, kommer fram i tö...och titta vad jag hittade bredvid garaget...min gamla bil...min Nisse-Pisse :)
Nu sitter mamma mitt emot mig på sin dator...och stressar mig...är du klar snart..??..vi måste åka nu...till Jönköping för att hämta köksprylar och broder nummer 2 som egentligen är nummer 1 om man ska gå efter ålder.
Så nu bär det av till IKEA och Holmgrens.
Tjinge-linge-ling!!!

Bästa gruppen ever!


Och nu pratar jag inte om någon rockgrupp, nej, nej, jag pratar om en rolig grupp människor. Blev inbjuden av min vän Natasha till en grupp på Facebook. Jag brukar inte gå med i olika grupper, är försiktig av mig nu för tiden. För ibland har det visat sig att de olika grupperna som cirkulerar på FB är olika täckmantlar för riktigt otäcka grupper. Så med min försiktighet klickade jag in mig på inbjudan från Natasha. Och jag trodde att jag skulle döööö....av skratt. Gick med i gruppen på dirr... "Mi juggar sto älskamo da blandamo språket"...vilket kan översättas till...Vi juggar som älskar att blanda språket...Och det är över 5000 medlemmar, på bara ett par månader. Folk skriver olika saker som dom har varit med om där det rör språkkrocken mellan svenska och jugoslaviska. Här får ni ett riktigt roligt exempel som jag läste på deras sidan...
"Någon busringer hem till oss kl 3 på natten. Pappa går upp för att svara...Halo?..Lisna!..Ringa inte denna klocka!!" Hahahahaha...jag trodde jag skulle dö av skratt när jag läste det, så jag var tvungen att skriva om när min pappa skulle beställa revben över charkdisken och sa...jag skulle vilja ha ett kilo rövben...hahaha...Aaah, det finns massa roliga exempel på den sidan, och jag känner så väl igen mig i en del uttryck, har ju liksom varit med och hört olika fraser själv. Riktigt roligt, faktiskt!
Spisen hemma hos mamma och pappa hade ju pajat för någon vecka sedan...och det blev en ny spis...OCH ett helt nytt kök!! Kanonfint...på bild än så länge, men snart, mycket snart är bilden verklighet hemma på Råsavägen. Imorgon drar jag dit för att hjälpa min "gamla" föräldrar och på fredag kommer även min bror från Jönköping för att ge sin hjälpande hand.
Och brorsan och jag ska lägga mattan i köket...jojomensan, det ska jag och han fixa...jag menar...hur svårt kan det vara..??..Näää precis...helt rätt...nema problema :)
Mamma uppdaterar mig med bilder...öööh...det går framåt mammsen...fint jobbat...jag kommer imorgon...hmmm...tror jag ;)) Joo, skojsar, jag kommer imorgon, för då ska vi välja ut golv, kakel och tapet. Meeen...mamma, du kunde väl ha tagit bort pappas ölburk innan du fotade :)
Och nu, under tiden som jag sitter här och skriver, får jag mer uppdaterningsbilder från mamma...överbänken är borta, bara så där i ett svep...och underbänken är på gång bort, långt bort.
Jaa, dom är inte dåliga mina kära föräldrar, som dom ligger i. Undra om jag och brorsan kan hålla takten med dom..?? Jaa, det återstår ju att se. Och om jag mot all förmodan INTE skulle kunna hålla takten med dom, skulle jag aldrig erkänna det ändå...så det så. Men oj, nu är han trött min papii...
...mamii kör nog hårt med honom, så det är nog bäst att jag vilar upp mig innan arbetshelgen hos mamma och pappa drar igång, tror att soffan är en bra viloplats för mig just nu.
Skulle bara behöva någon som fixade en kopp nybryggt kaffe och en ask chokladpraliner...och en kuddpuffare hade ju inte heller varit helt fel...hmmm...PATRIK!!!...du är ju så snäll och gullig...jooo, det är du...skulle du kunna...??..
Tjinge-linge-ling!

R.I.P D.T!


En Pauliströmskille, som vi alla från Pauliström känner mer eller mindre, gick bort inatt. Endast 31 år ung! Så otroligt tragiskt. Så otroligt ledsamt. Mycket tårar! Jag finner inte ord för vad jag och mina Pauliströmsvänner känner just nu. Men jag vet att vi alla känner en stor sorg och vi tänker mycket på hans familj. Ikväll kommer många av oss att tända ett ljus för honom och lägga mycket kärlek i våra tankar till honom och hans familj!
REST IN PEACE DANIEL!
Har spelat lite spel med mina små kycklingar. Spelet sant eller falskt.
Muhammed är det vanligaste namnet, sant. Men William kunde inte tro det. Vägrade att tro det. Han känner ju ingen med det namnet. Hur kan då det namnet vara det vanligaste..??.. Han trodde att William var vanligast. Det finns ju tre William i hans klass. Tre stycken! Och inte en enda Muhammed. Så jag försökte förklara...att det är ett gammalt, religiöst namn. Jahaaa, okey då...vi är ju inte gamla i min klass, så vi heter unga namn...hahaha...aaah, lille Wille :)
Edward hade haft en super-duper-rolig dag med sin kompis Wictor. Busfabriken i Linköping var den busigaste fabriken i världen, i alla fall när jag och Wictor var där, sa Edward :)
Tack Cilla för allt ni har gjort idag! Edward var så nöjd och glad när han kom hem! Kram till er!
Och så fick jag ärligt "sno" detta kort på Facebook från Carina som också var med till Busfabriken. Tack Carina! Häftigt kort! Edward och Wictor är sååå iögonfallande :)
Nu ska jag gå och tända ett ljus för en vän som fick en alldeles för kort tid här på vår jord!
R.I.P D.T!
Nattinatt!

Ååååh...


...behöver verkligen ett par nya joggingskor. Tycker om att gå en rask promenad och ibland jogga eller till och med springa på morgonen. Och det brukar kännas skönt, men nu känns det mest "blåsigt" i hälen. Skorna är nötta inuti och skaver så in i norden och lämnar stora blåsor på mina hälar. Inte skönt det minsta kan jag informera. Så nu blir det inga fler promenader och joggingturer med dom inte. Får åka in till Vimmerby i slutet av veckan och inskaffa mig ett par nya, coola och snabba skor, helst likadana som jag har haft, typ exakt likadana...för dom är kanonsnabba:)
Idag bestämde jag middagen...kroppkakor, till nästan allas förtjusning. Det var ett bra tag sedan jag gjorde kroppkakor...och när jag stod och höll på förstod jag varför...sååå jobbigt, sååå kladdigt, sååå bara för mycket av allt.
Sa till Pernilla (den enda som inte ville ha kroppkakor) att nästa gång jag säger att jag ska göra kroppkakor så säger du till mig att INTE göra några, att det är för mycket jobb...okey..??..
Öööh, men det var ju det jag sa till dig mamma, innan du började skramla runt i köket, men du lyssnade inte. Du sa bara att sååå jobbigt är det inte och gott är det.
Öööh...jahaajaa, men nästa gång övertalar du mig! Inga fler kroppkakor på...hmmm...ett par månader...eller... tills jag har glömt hur jobbigt det är, vilket kan ta ett par år att glömma :)
William ÄLSKAR kroppkakor, han åt fyra stycken!!!...Hur fick han plats med det i sin lilla pluttmage..?? Jag blev proppmätt efter att ha fått i mig två kroppisar.
Edward följde med sin kompis Wictor och hans familj till busfabriken i Linköping. Han är på väg hem nu och han har haft det superkul. Fick ett MMS från Cilla på grabbarna bus! :) Och jag har en nybakad överraskning som väntar här på Wictor. Tror att han kommer att bli glad :)
Och Felicia var riktigt glad idag. Superglad! Och jaaa, jag ska försöka få lite vett i henne, men det är inte så lätt att få henne att hålla på det rätta laget. Om bara Torres kunde börja spela för Man U, ja då hade det ju inte varit några problem alls. Där Torres spelar hittar man Felicias hjärta.
Så egentligen är det Torres fel att min dotter hejar på "fel" fotbollslag!
Felicia fick ett matchställ och en vattenflaska, Liverpool, av sin pappa. Lilla Felicia á la Torres.
Nu ska jag göra klart den nybakade överraskningen och vänta in grabbarna bus :)
Tjilivippen!

En studerande studiedag...


...NOT! Studiedag=Ha roligt! Glöm studier, böcker och läxor...och njut av ledigheten. Två studiedagar har barnen och vi njuter för fullt. Pernilla hittade gamla maskeradkläder i Edward och Williams rum, undanskuffade högst upp i garderoben. Pernilla är lång, ser typ allt. Så det blev maskerad och fotografering. Och jösses va kul vi hade. Skrattade så vi låg dubbelvikta. Alla kläderna var för små, men dom kom på ändå...med lite tvång och mycket skratt.
Mina maskerade barn, eller...öööh...är det barn...och är dom mina..?? Hmmm..??..
Den kolsvarta "saken" är Pernilla, så ingen tror att det är jag...även om jag skulle vilja det, låtsas att det är jag som har snygga långa benen...*suck*...vi kan väl säga så här...hon fick benen av mig ;)
Ja så var vi tvungna att ta lite kort med min Mac-Bok också. Och så här skojsiga blev dom korten...
Patricia är inte hemma, så hon kunde inte vara med på våran maskeraddag, men jag hittade kort på henne i min dator som hon tog sist hon var hemma i Hultsfred. Och den som spar han har, och jag har...öööh...kort i alla fall...massvis med kort. Hade jag fått en krona för varje kort som jag har, hade jag idag varit mångmiljonär...öööh...kanske överdrev lite, men mångtusenär garanterat ;)
Och titta vilka fina teckningar William har gjort till mig idag! Så glad jag blev! Så söt han är! Jag tror att jag ska rama in och hänga upp dom i köket, så att alla kan se och beundra mästerverket :)
Tjinge-linge-ling!

Svenska Hollywoodfruar...


...såg jag för första gången ikväll. Har aldrig tidigare sett det...och jag säger bara HERRE GUUU'!!! Finns dom på riktigt..?? Oj,oj,oj...vilka stjärnor...öööh...NOT! Snarare pinsamma! Skämmiga! Eller dom skäms nog inte, nej, nej, det har dom nog inte vett att göra. Fast jag gillade toffsbruttan lite grann...Maria eller vad hon nu heter. Lite lagom knäpp på ett charmigt sett.
Edward och William prövade Ballerina-kladdkaka doppat i gammeldags-mjölk för första gången. Och dom gillade det! Fast William ifrågasatte om mjölken var gammal eftersom det var gammeldags-mjölk...hahaha...nooop Wille, mjölken är färsk, fast på ett gammalt vis så att säga :)
Jag passade på att baka lite på eftermiddagen, för ovanlighetens skull...skojsar bara. Bakar typ jämt. Det blev...öööh...gifflar, som...hmmm...vanligt. Men gott är det med nybakade gifflar, vare sig det är vanligt eller ovanligt. Åkte runt med lite nybakade gifflar till släkt och vänner. Hoppas det smakade smaskigt så här på söndagskvällen mina nära och kära!
Jaaa, och så var det match ikväll, Barcelona mot Valencia. Så William var tvungen att värma upp inför mötet som slutade 3-0 till Barca. Bra jobbat Barcelona och fint trixat William...i köket!
Ja, det händer mycket i mitt kök. För mitt i all bakning och bolltrixning satt Pernilla och gjorde lite plugg. I övermorgon ska hon tillbaks till skolan i Kalmar. Usch vad jag kommer att sakna henne och hennes galenskap...som hon inte har ärvt efter mig...eller nja...det kanske hon har...fast det är bara bra galenskaper, så jag inte skrämmer bort några eventuella friare...till Pernilla alltså. Jag är en snäll svärmor...men usch vad elakt det låter...svärmor...visst gör det..?? Jag tror inte jag vill vara någon svärmor längre, jag vill vara snällmor istället. Så hädanefter är jag snällmor till mina barns respektive...jajamensan det är jag! Snällmor och absolut ingen svärmor! Och ingen Hollywoodfru heller för den delen...tyvärr...och jag hade inte skämt ut mig...absolut inte...öööh...tror jag inte :)
Det var riktigt fint idag. Soligt! Vill verkligen ha vår nu! Bort med all snö tack. Och fram med sandaler och shorts. Eller varför inte rosa seglarskor och vita harembyxor ;)
Och så vill jag flytta...till Barcelona...eller Milano...eller...öööh...Kalmar går också bra.
Ville bara säga det, att jag vill flytta...nu...bums...vill...vill...vill...ska...ska..ska!
Men nu ska jag bege mig till drömlandet där jag har en date med George Clooney, vill ju liksom inte komma försent till den daten precis...såå...
...sweet dreams på er...det kommer garanterat jag att ha :)
Tjinge-linge-ling!

Oj, oj, oj...


...vad hände med Kalmar FF igår..?? Usch och fy! Jaa, jag har ingen aning. Men något fel var det. Allvarligt. Såg matchen från TV-soffan med en pizza i näven. Och pizzan blev kvar i näven. Tappade aptiten totalt. Ingen vinst till Kalmar och ingen pizzanjutning till mig.
Men aptiten kom tillbaka på kvällen. Melodifestivalsyra här hemma. Alla med olika favoriter. Men jag ägde telefonen, höll den stenhårt i handen och gav inte den till någon annan...som tur var...fööör...YES Anna vann. Röstade på henne och Darin 5 gånger var...och det räckte. Gooooo Anna! En unik och stark röst på en liten tjej! En otroligt bra låt! Hon kommer att ta hem segren i Oslo. Jojomensan...om jag får bestämma.
Lite bilder på en unik och rolig kille...min lille Wille :) Grimaser mot bilrutan...hahaha...jaaaa, vad ska det bli av lille Wille tro..?? Ingen fönsterputsare i alla fall ;)
Har en liten video med näsgnuggning mot bilrutan också, får se om jag hinner lägga upp den ikväll, för den är otroligt rolig...videosnutten.
Men nu ska jag iväg med Pernilla till Kalmar. Hon ska fotograferas med IFK Kalmartruppen, till deras programblad och till olika lokala tidningar. Fortfarande en lite svullen näsa, men so what...hon är söt ändå.
Tjinge-linge-ling!

Kalmar FF!!


I eftermiddag drar Allsvenskan igång. Kalmar FF tar emot IFK Göteborg hemma på Fredriksskans. Och jag räknar iskallt med en vinst för mitt Kalmar. Jajamensan, nu ska vi ha tillbaka guldet som vi så snällt lånade ut till AIK förra året. Eftersom jag är lite fotbollsgalen följer jag Allsvenskan också, givetvis. Helst på plats...på Fredriksskans. Men i dag är detta inte möjligt, tyvärr. Så det blir att heja på KFF från soffan och en smaskig pizza att fetta sig med medans Henrik Rydström och hans gäng svettas på en snökall fotbollsplan.
Följer Henrik Rydströms blogg gillar att läsa om smaskigheterna som händer på plan, i omklädningsrummen och utanför arenorna. Han skriver bra och roligt. Det gillas! Härom dagen skrev Sven Melanders son till Rydström att det dagens barn önskar sig mest i världen idag, är att Rydström ska ha på sig ett par större shorts. Då får dom önska vidare, för han tänker fortsätta att ha på sig sina tajta shorts! Bra Henrik! För dom shortsen är riktigt, riktigt tajta...men ack så sköna. Jag vet! Jag har haft på mig dom! Jag har haft på mig Henrik Rydströms shorts! Tajta och gosiga! WOOOHOOO...HEJA HEJA KFF!! HEJA HEJA RYDSTRÖM!!
För att ingen ska behöva spekulera och hitta på (vilket i och för sig är kul) varför jag har haft på mig Rydströms matchkläder så ska jag förklara...jag fick låna dom när jag skulle fotograferas inför "min dag som modell". Så nu vet alla det! Ingenting annat...ööööh...tyvärr...ingen het nyhet. ;)
Väntar fortfarande på en ny laddare till min dator...och den som väntar på något gott...ööööh...väntar ALLTID för länge. Så är det.
Min brorsa, Robert är kanonduktig på att fixa datorer. Han har ett litet företag, Robban's Data och Elektronik. Tyvärr bor han alldeles för långt ifrån mig. I Jönköping. Hade han bott närmare hade han fixat en laddare till mig. Bara så där, snabbt och smidigt, tills min egna hade kommit. Men jag får fortsätta att vänta...på något gott...för länge :)
Nu ska familjen hinna med en tripp till Pauliström innan Allsvenskan drar igång.
Tjinge-linge-ling!

Lite surt!


Eller rättare sagt MYCKET surt! Och jag är sur! Efter mitt sista inlägg här på bloggen var min fina Mac-Book urladdad. Tömd på batteri. Så jag tog fram laddaren och pluggade in den i datorn. Inga konstigheter ju! Några timmar senare skulle jag pejla läget i min dator, och döm till min förvåning när datorn INTE hade laddat. Inte något. Ööööh! Vad är problemet..?? Hmmm, laddaren! Jahajaaa, det var bara att ringa till Apple-support, som har hjälp dygnet runt...24/7...alltid. Och jomenvisst, jag fick hjälp...med att få reda på att min närmaste Apple-support-butik ligger i...KALMAR...som om jag inte redan visste det! Ring till dom imorgon bitti fick jag till svar. Så det gjorde jag! Och där bad dom mig komma in med datorn så att dom kunde göra en felsökning på den. Öööh!! Hallå!! Datorn är det inget fel på...det är laddaren! Den laddar inte upp batteriet! Jaaa, men vi måste kolla hela datorn! Ååååh! Okey! Vilken tur (?) att Pernilla skulle till doktorn i Kalmar för att ta bort stygn och plattor i näsan efter operationen. Så mitt äpple, min Mac, min dator åkte med till Kalmar igår. Och när jag kom in i butiken, den otroligt läckra Applebutiken blev jag varmt mottagen...NOT!!!
Fyll i blanketten och lämna datorn och sladdarna här så hör jag av mig under morgondagen.
VAAA..?? Ursäkta..!! Jag åker inte hit i morgon för att hämta min dator, DU får fixa det NU!
Det tror jag inte att jag hinner, svarade muppen.
Men snälla du, jag kan inte åka hit i morgon för att hämta min dator, jag bor ju 12 mil härifrån! Du får kolla datorn under dagen, jag lämnar den här och mitt mobilnummer, se till att höra av dig innan du går hem för dagen, vilken tid det nu än blir! Så vände jag på klacken och gick ut, vansinnig!
Två timmar senare ringer muppen och säger att han har gjort en felsökning på datorn och inte hittat något fel i den, men laddaren var sönder, så han hade beställt en ny.
MEN DET VAR JU DET JAG SA!!!...ville jag skrika. Men jag tog ett djupt andetag och frågade lite fint om jag kunde hämta min dator nu och låna en laddare tills min nya kom.
Du kan hämta din dator men jag kan inte låna ut någon laddare till dig.
Men va f-n! Kallas detta support..??!! Jag måste in i min dator! Jag har arbeten som jag måste komma åt idag! Viktiga arbeten!
Tyvärr, jag har ingen laddare att låna ut.
Fint, bra, tack så jäkla mycket. Åkte och hämtade min urladdade dator, för muppen kunde inte ens ladda upp datorn ett par timmar. Nooop, datorn var helt urladdad när jag hämtade den, precis lika urladdad som när jag lämnade den. Och mitt problemet var ju inte löst! Hur skulle jag komma in i datorn..?? Tänk Suzana, tänk! Vem har en laddare till en Mac-Dator..?? Öööh...hmmm...mitt X, min fd man. Kan jag verkligen fråga honom lite snällt om jag skulle kunna dela vårdnaden om hans laddare över helgen...kan jag det..?? Jag menar vi har ju delad vårdnad om barnen, så det kan ju inte vara hela världen att dela en sladd med mig...eller...?? Kan jag fråga..??Jooop...jag kan...och det gick! Så nu har jag laddat upp mitt äpple tack vare mitt X. Alla sett är bra utom dom dåliga. Fast ibland är dom bra sätten lite pinsamma...fast bara liiite.
Det första jag gjorde efter att jag laddat upp datorn var att skicka ett mail till Apple-support. Och det var inget roligt, varmt och härligt mail...nooop.
PS.Jag får åka till KALMAR för att hämta min nya laddare, för den kunde "han" i Kalmar INTE skicka till mig!
Jajaaa, nu har jag gnällt av mig lite...oj, mycket ser jag! Men men!
Gårdagen i övrigt var kanon! Fixade lite i Pernilla och Patricias lägenhet.
Var med Pernilla på sjukhuset där hon träffade läkaren som opererade hennes näsa. Hon tog bort stygnen och plattorna i Pernillas näsa, och gipset åkte också av. Näsan var jättefin! Jätterak! Fortfarande svullen och blå-gul, men ändå såg man skillnaden. Sedan blev det fika på Holmgrens, och Patricia sa till mig att om jag använder bilden jag tog inne på Holmgrens var jag tvungen att tala om att hon var trött, för han hade varit i skolan hela dagen. Bara så att alla vet, hon var trött, därför ser hon ut som hon gör! Fast jag fattar inte vad hon menar...hon ser alltid lika söt ut, vare sig hon är trött eller inte. Men jag hade lovat att skriva det, och nu har jag gjort det. Pernillas ursäkt var att hon precis tagit bort stygnen i näsan, därför ser hon lite "konstig" ut. och Patriks ursäkt..?? Han hade ingen, bra det!
Hemma i postlådan väntade överraskningar. Ett supergulligt tack-kort till oss från Patriks syster Maria med familj. Ja, egentligen var tack-kortet från lilla Alice! Och jag tror att det är syster Ebba som har skrivit tack på framsidan av kortet. Jättefint och jättegulligt! Tack så mycket!
Och inbjudan från min väninna Marie, till ett Tupperwareparty hos henne...med vin och mat! De ni!! Den 26:e blir'e vin (för min del Aquatini) god mat och massa tjejsnack bland plastburkar! Hur kul som helst! Och jaaaa, jag vet...inte handla med alkohol i kroppen ;)
Jag bara måste jag lägga in bilden på min lille cooling! Fötterna på köksbordet! Det får man inte ha här, men det var så gulligt så jag var tvungen att ta kort på det innan jag sa till honom att ta ner fötterna och äta ordentligt! Och så att alla vet, han tog ner fötterna utan protest.
Idag trixade William med fotbollen inomhus, inget ovanligt. Men jag tänkte vara lite smart och slippa dunkandet, så jag sa till honom att han istället för fotbollen kunde använda ballonger. Och han svarade javisst, bara det är vattenballonger! Ööööh...skit i det William, fortsätt med bollen du och glöm att jag nämnde ballonger!
Oj,oj,oj...nu har jag verkligen skrivit av mig! Och det känns SKÖNT!
Nu ska jag fixa lite fredagsmys...kycklingfilé, klyftpotatis, bearnaisesås och sallad. Sedan blir det Let's dance och godis.
Tjinge-linge-ling!

Det känns som om våren är här!


Solen skiner! Vår i luften! Härligt! Men det kommer nog att dröja ett bra tag innan all snö är borta. Och halt är det ute. Riktigt halt. Pernilla och jag tog oss en promenad i solskenet på isgatorna igår, och jag gick som en snigel. Sakta men säkert. Rädd att halka. Och jag höll på att halka...flera gånger. Är det pinsamt att ha broddar på skorna innan man har fyllt 40..?? Öööh...jooo, det är det nog. Och inte är det snyggt heller. Nooop, bättre att gå sakta med sygga skor än att gå fort med fula broddklädda skor. Så jag sniglar mig fram i fortsättningen också. Sakta, säkert och snyggt! ;)
Pernilla ville ha potatis, köttbullar och min sås igår till middag. Gott med vinbärsgelé till det.
Fick ett MMS från mamma i går. Och jag höll på att dö av skratt. Hennes spis har pajat. Fungerar inte. Så hon bad pappa att kolla upp problemet. Och det gjorde han, på sitt skojfriska humör. Och han fixade spisen...NOT. Men han fixade ett gott skratt till oss. Misstänker att det blir en ny spis hemma hos mamma och pappa, för mammas nybakade gifflar klarar sig inte pappa utan, inte hennes nybakade bröd heller för den delen.
Alla sätt är bra, utom dom dåliga...hahahahahahaha

Gårdagen innehöll mycket tvätt. Tvätt, tvätt, tvätt. Och strykning! Massvis med strykning. Men dagen innehöll även lite besök. Tre besök faktiskt. Skönt med lite avbrott i vardagen. Riktigt skönt med avbrott i strykningen.
Pernilla och jag var trötta framåt kvällen, så vi tog en massa trams-kort som vi skrattade åt tills vi låg dubbelvikta. Och sedan fick Pernilla ont. Dumma kamera! Det var ju inte meningen att det skulle göra ont! Men en panodil senare, och en fin blomsterbukett från min syster med familj fick Pernilla på riktigt, riktigt bra humör. Tänk vad blommor kan pigga upp! Tack kära syster-yster, Kenneth och Gabriel, Pernilla blev jätteglad! Och jag med, för buketten är kanonfin på mitt köksbord :)
Nu ska jag fortsätta med...åååh...suck...stryktvätten! Sedan ska Pernilla och jag ta en promenad i snygga skor utan broddar.
På eftermiddagen blir det nog en tripp till Pauliström, bilbyte med mamma och pappa. Måste få plats med garderob och skrivbord som ska med till Kalmar i morgon. Och det får plats i deras bil.
Tjinge-linge-ling!!



En lite gladare Pernilla!


Det är så skönt att se min opererade dotter på bättringsväg. Hon kan skratta lite nu, eller nja, skratta och skratta var kanske att ta i. Hon kan le, för när hon skrattar får hon ont, ont i hela ansiktet. Så hon ler och ger ifrån sig ett konstigt läte som ska föreställa skratt, vilket får oss alla andra att gapskratta. Och det hela slutar med att Pernilla får ont, ont i ansiktet, och det är ju inte meningen. Men vi skrattar mycket i våran familj. Komiska familjen. Vi kommer att förlänga livet rejält, för ett gott skratt förlänger ju livet...och vi tror stenhårt att vi kommer att leva i evigheters evigheter!
På bra mycket bättre bättringsväg! För hemma hos Mamii blir Pernilla Piggelinii.
Vi har bara tagit det lugnt idag, Pernilla och jag. Slappat ikapp. Och jag vet inte vem av oss som slappade mest, men jag tror att det var ganska oavgjort, lika slappa båda två. Men natten var jobbig. Hämta värktabletter, hämta vatten, hämta papper, puffa till kudden, badda pannan...så fick jag hålla på hela natten, för hon hade ont, riktigt ont. Så Pernilla och jag förtjänade en riktig slapp-dag om vi nu får säga det själva, vilket vi får.
Men i morgon måste jag ta tag i tvätthögen. Fattar inte att den kan växa till sig så pass mycket på ett par ofrivilliga tvättfria dagar. Och sedan ska JAG stryka tvätten på det hela, hur kul är det på en skala..?? Precis! - 10! Så morgondagen blir en depp-dag (tyvärr inte Johnny Depp-dag) istället för en slapp-dag. Om nu Pernilla håller sitt ord på att inte ha ont i natt.
Fick en så fin kaktus av William idag, som han hade gjort i skolan. Till mig på den internationella kvinnodagen! Tack min lille prins! Han berättade att han BARA fick ta 30 stycken tandpetare! BARA! För han ville minsann ha många, dubbelt så många. Men jag tycker att den är fin.
Patrik var på möte i Kalmar i dag, så Patricia passade på att åka bil med honom, slapp att ta tåget vilket var skönt för henne. Efter mötet hjälpte Patrik Patricia med att sätta upp en gardinstång så att hon kunde få upp gardiner i sovrummet. Det gick så bra att dom firade det hela med en middag på MC-Donalds! Bra jobbar Patrik och Patricia, men vart är blommorna som ska vara i fönstret..??
På torsdag när Pernilla har återbesök hos doktorn för att ta bort stygnen ska vi ta med oss skrivbord och garderober ner till deras lägenhet i Kalmar. Så det blir lite ordning på torpet...och blommor i fönstret :)
Nu blir'e sängen och en skön lång sömn...hoppas jag...med fina drömmar...hoppas jag!
Tjinge-linge-ling!

Breddturneringen...


...i Vimmerby. Varje år anordnas en fotbollsturnering där Vimmerby-lagen möter Hultsfreds-lagen. När alla lagen har spelat klart räknas poängen ihop, och den föreningen som vunnit flest matcher, vinner turneringen. Och i år vann HULTSFRED!!! TjoooHooo!!! Det var i den sista matchen som det avgjordes, så det var ganska jämt under hela dagen.
Tre av mina fem barn var med och spelade. Felicia spelade för F-97, Edward för P-01 och William för P-02. Felicias lag spelade oavgjort (2-2) i den första matchen och sedan blev det en förlust (0-1) i den andra matchen. Edwards lag förlorade båda sina matcher (0-4, 0-3) men vad dom kämpade grabbarna. Kanonduktiga, men marginalerna var inte riktigt på deras sida idag, bollen bara ville inte in i mål, trots massvis med riktigt nära, heta chanser. Williams lag vann första matchen (0-3), William gjorde två mål. Men dom förlorade den andra matchen (2-1) tyvärr. Så William var...öööh...liiite tjurig. Men när han sedan fick veta att HFK vann hela turneringen jublade han. Pokalen är våran sa han! Och, javisst...nu tillhör den HFK. Och bara så att ni vet det Vimmerby, den är här för att stanna, nu får ni aldrig mer tillbaka den ;)
William hälsar på publiken innan matchen drar igång och sedan går han in och sätter två mål!
Edward och Wictor laddar upp hos mig innan dom ger sig ner på planen och kämpar hårt!
Edward och William levde sig in ordentligt i alla matcher!
Heja Felicia friskt humör, det är du som susen gör! Heja, heja, heja!
Hela familjen var med och tittade på turneringen. Min mamma var också med och hejade. Så min familj tog nästan upp en hel läktarbänk, men so what...jag är ju "Big Mama från Hultsfred"!
Det är ansträngande att sitta nästan en hel dag och heja på HFK, men kul är det, spännande är det och framför allt trevligt. Mycket trevligt faktiskt...pokalen är ju våran nu...jaaa, inte min personligen, men ändå min och alla andra HFK-are!
Pernilla och William hejar på HFK! Och jag hejar på MAC...öööh...jag menar bloggar på MAC :)
Träffade en barndomsvän från Pauliström på turneringen, fast han stod på fel sida! På Vimmerbys sida! Hans son spelar i Vimmerbys pojklag. Så jag fick stå på fel sida i typ en timme, men gud så trevligt det var...att vara på fel sida med rätt person. Tack för en trevlig pratstund min käre vän! Alltid lika trevligt med Pauliströmare, för vi är riktigt bra drömmare!
Nu ska jag bädda ner min lilla nyopererade sjukling och sedan ska jag krypa ner till sängs och drömma sött...typ att jag sätter en avgörande straff i VM-finalen ;)
PS!! Ett meddelande till min bloggvän Cecce! Jag kan inte kommentera på din blogg, får hela tiden upp... 502 Bad Gateway.
Tjinge-linge-ling!

Pernillas operation...


...var större än vad vi trodde. Det tog lite mer än två timmar att operera hennes näsa. Det hade vi inte räknat med. Och hon fick vara kvar över natten. Det hade vi inte heller räknat med. Så det fick bli snabbhandling på ICA-Maxi, tandborstar, tandkräm och hårborste. Lite godis, frukt och skvallertidningar. På sjukhuset i pressbyrån hittade jag Snuffe, ett sött litet gose-lamm, skön att krama när man har ont. Och ont hade hon Pernilla, så Snuffe fick mycket kramar.
Så fredagen tillbringades i Kalmar på sjukhuset, och lördag förmiddag också. Innan Pernilla blev utskriven fick hon ta ut låååååånga, tjocka bomulltoppsar som var upptryckta i näsborrarna. Så när läkarna pluggade ut bomullen släppte trycket i näsan lite, men bara lite.
Och tycker ni att bilderna ser otäcka ut, så ska jag tala om att hon ser mycket värre ut nu. Mycket värre. Hon är svullen och blå-gul i hela ansiktet. Hon har ont. Riktigt ont. Ögonen är så svullna att hon knappt kan se något. Näsan är svullen, och hon har svårt att äta, kan inte ens få i sig yoghurt. Usch! Hemskt! Och inga värktabletter hjälper. Och inga kramar hjälper. Känner mig så hjälplös, så maktlös. Hoppas att hon kan sova lite i natt, hoppas att hon mår mycket bättre i morgon. För hoppas kan man, jajamensan det kan man. Så det gör vi, hoppas, hoppas, hoppas!
Både Pernilla och jag vill också tacka alla snälla och gulliga vänner som har skickat en massa SMS till oss. Tack, det värmde verkligen när vi låg på sjukhuset och fick massvis av gulliga och roliga meddelanden. För vi fick ha mobilerna på! Tro det eller ej, men det fick vi.
Och så vill jag tacka mamma och pappa som kunde åka och hämta Felicia, Edward och William efter skolan i fredags och ta med dom hem till sig med så kort varsel. Patrik och jag hade ju liksom inte en aning om att vi skulle vara kvar på sjukan. Så tack mamma och pappa. Vet inte hur vi hade löst det utan er.
Ett gulligt MMS från Gabriel (min systerson)
Nu ska vi ha lite familjemys här hemma på Remstigen! Pernilla får ligga i 3-sitssoffan och vi andra sex får klämma ihop oss i 2-sitsen...men finns det hjärterum, finns det stjärterum! Och här finns massa hjärterum!
Ha en fin lördagskväll mina kära vänner!
Tjinge-linge-ling!

Usch va nervös jag är...


...jättenervös! Kommer inte att kunna sova i natt, inte en blund! Pernilla min stora fina dotter opererar sig i morgon. Näsan som är av på två ställen efter en fotbollsmatch för snart 10 månader sedan ska äntligen rättas till. Snart slipper hennes syster höra henne snarka på nätterna. Snart är näsan rak och fin. Snart kan hon andas normalt, genom två näsborrar. Men innan dess, innan morgondagen är över, innan operationen är över kommer jag att vara ett nervvrak. Jaaa, jag vet...jag ska inte vara nervös...men det är jag. Hade gjort vad som helst för att ta operationen åt henne. Hade gjort vad som helst för att ta hennes smärta som hon kommer att få efteråt. Vad som helst! Men det kan jag inte. Jag får snällt sitta och vänta i väntrummet med ett nervöst leende på läpparna! För givetvis kommer jag att följa med henne! Så det blir en tidig morgon, tidigare än tuppen och tidigare än Vimmerbytidningen...öööh...tror jag. Halv åtta opereras hon i alla fall.
Och eftersom jag är så nervös höll jag mig sysselsatt idag. Sorterade träningskläder med William. Jag packade ner och han packade upp...jag packade ner igen och han packade...på sig allt.
Fixade Ingers frilla och efteråt bjöd hon på semlor. Tack Inger, jag älskar semlor! Sen drog jag runt med dammsugaren och golvmoppen, bytte lakan i alla sängar, har ju bara 7 sängar att byta i. Och så bakade jag. Givetvis. Som vanligt. Jag älskar att baka, det får mig att koppla av, tänka på...öööh...andra bullar...vaniljbullar och kanelbullar...frysen full :)
Småttingarna sysselsatte sig med att äta bullar och testa min dator...igen. Favoriten Photo Booth gick för fullt. Massa kort finns nu på min dator. Vänta bara mina små kära barn...för den dagen ni tar studenten kommer ni att ångra er att ni knäppte en massa kort på min dator...hihihi :)
Nu ska jag duscha, lägga mig i en renbäddad säng och FÖRSÖKA sova ett par timmar.
Tjinge-linge-ling!
Och skänk en liten tanke till min dotter i morgon! Hon kan behöva det. Och jag med...ja just det...skänk en tanke till mig med, när ni ändå är i gång och skänker tankar :)

Wooohooo...


...va bra min dator är. Och nu är Photoshop och Office installerat! Finemang!
Den trådlösa musen, magic mouse är verkligen magic! Allt är kanonis!
Detta är mitt första inlägg med min nya dator, min Mac-Bok...mitt äpple!
Och kolla va cool skärm jag har fixat!
Och så var vi tvungna att testa Photo Booth! Så himla häftigt! Som att gå in i en gammal hederlig fotoautomat, 3, 2, 1...klick, klick, klick, klick...bilderna är klara. Häftigt värre! Roligt värre!
Testade med effekt, finns massa effekter att välja på...så nu ska här trixas och fixas! Och skrattas :)
PS! Funderar på att ha datorn i sängen och Patrik i soffan...hihihi...skojsar!
Tjinge-linge-ling!

Wooo-Hooo...


...min Mac-Bok är bättre än bäst! Väntar nu bara på att Photoshop ska installeras. Klart om en si så där...femton minuter en kvart...hihihi ;)
Och så här fin är min nya dator, min Mac-Book, som jag har döpt till...öööh...Äpplet.

William sjunger Higher!


I dag har min så efterlängtade Mac-Bok kommit. Och den är kanonläcker, kanonsmart, kanonsnabb och MIN. Sitter och försöker att lära mig så mycket som möjligt...på mitt sätt, utan bruksanvisning...klicka hit och klicka dit...och det fungerar, faktiskt!
Och eftersom jag har fullt upp med min nyaste bästis står William för underhållingen ikväll.
Tjinge-linge-ling!

William sjunger Higher!


Idag har min nya dator kommit. Min Mac-book! Min Apple! Mitt...öööh...Äpple..??
Och jag kan tala om att den var värd allt väntande. Den är kanonläcker! Kanonsmart! Min nya bästis! Så jag hinner inte med bloggen idag, hinner inte med att underhålla er. Meeen min William ställer upp med lite underhållning, så håll till godo ;)

Recept på lax...


...på världens (okey, överdrev lite) godaste lax. Mitt egna recept, som gillas av ALLA (som har smakat). Fast det kan ju också vara så att ALLA ljuger...jaaa vad vet jag, ni får själva testa...för här kommer mitt enkla men ack så goda recept.
Köp färdiga bitar lax, fryst eller färsk. Lägg ut folie och placera varje bit lax på ett eget folie. Pressa en halv lime på varje bit, salta (med flingsalt) och peppra med citronpeppar. Knyt ihop till små foliepaket...och skjuts med dom in i ugnen på 200 grader i 20 - 30 minuter (30 min för fryst).

Under tiden laxen är i ugnen gör man en smarrig sallad.
En grekisk variant, min variant på grekisk variant.
Lägg blandsallad (finns färdigt i påse) i en skål, strimla rödlök och lägg i. Kvarta små mini-tomater och lägg i. Dela svarta oliver i pyttesmå bitar. Häll i ICA's fardigmarinerade fetaostbitar och skvätt på lite äppelcidervinäger och smula över lite flingsalt. Blanda. Klart. Färdigt. Bara att lägga upp lite snyggt och servera. Det är också gott med pressad potatis och någon god kall eller varm sås.  


Och vädret idag är ju sååå härligt...NOT! Nu räcker det med snö! Jag vill ha vår! Annars flyttar jag! Japp det gör jag, jag flyttar i protest, vart som helst där det finns sol och...öööh...internet och...mobilnät. Mmm, dit flyttar jag om inte snön flyttar snart, helst NU


Idag fick jag ett nytt leveransbesked på min efterlängtade dator. Min Mac-book. Den är påväg från Örebro och beräknas vara framme hos mig...I MORGON! Från Kina till Örebro till Hultsfred. Vilken berest dator jag kommer att äga! Har suttit och försökt att lära mig så mycket som möjligt på Apples sida om Mac-datorer och jag har typ lärt mig massvis...för en kort stund i alla fall...typ in i ena örat och ut i den andra. Och nej, de hjälper inte att täppa till det ena örat...för då bubblar det i hjärnan...kaos på hjärnkontoret.
Aaah, jag gör som jag alltid har gjort...lär mig av mina...öööh...misstag..?? Klickar på allt tills jag lärt mig hur allting fungerar, för jag tänker då INTE läsa några TRÅKIGA instruktionsböcker. Absolut inte. Vem läser dom (förutom Patrik) egentligen..?? Tjocka böcker med minimal text, utan bilder. Nää, usch och fy...tacka vet jag min metod...klick...oj vad hittar vi här...eller...klick...shiiit något hände, tryck Esc eller Ctrl+Alt+Delite, fungerar alltid ;)

Nu ska jag baka bullar till mina små kycklingar...och tuppen får också smaka (för jag kanske behöver hjälp med instruktionsboken imorgon, trots allt).

Tjinge-linge-ling!





RSS 2.0