Valborg!


Nu ska vi strax sjunga in våren...med en massa regn trummandes mot backen. Tråkigt vårväder, fast ska väl egentligen vara glad att det inte snöar. Och eftersom det regnar ute stannar vi inne. En sak som jag aldrig har förstått är ordspråket...det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Va menas med det..?? Det finns visst riktigt bra kläder och det finns visst riktigt dåligt väder...så det så!
Håller på med badrummsrenoveringen för fullt. Ut med det gammal för att ge plats åt det nya.
Det blev en smaskig rabarberpaj till eftermiddagsfikat.


Ett "kola-knäckigt" täcke över syrliga rabarber är riktigt gott. Serveras med vaniljsås!


William, Edward och Felicia skålar in våren med...


...blå-dårar och krus-brus....obs!..ej för vuxna ;)

Felicia fick tag i min kamera och "tvingade" Patrik att ställa upp som modell...och han gjorde det. Så nu har jag fått äran att som den första "bloggaren" få presentera modefotografens första (men absolut inte dom sista) bilder på den nya stora supermodellen Patrik Lyckman á la Tyra Banks ;)
Ja, vad ska jag säga...?? Hmm, det finns en..ööh..ljus..??..framtid för både Felicia och Patrik


Patricia hade haft en kanonbra födelsedag igår...trots att hon inte var hemma hos mig. Men jag är typ liiite smart och skickade med storasyster Pernilla presenter som hon skulle ge till Patricia på hennes födelsedagsmorgon. Så av oss här hemma fick hon ett presentkort på klipp-och-färg till salong Åbergs i Kalmar. Bokat och betalt. Bara att gå dit och njuta av behandlingen den 20 maj. Och så fick hon en Pilen Cykel (röd) men det visste hon om, eftersom hon var med och valde ut cykeln.
Patricia fick en kaononsnygg tröja av sin syster Pernilla i födelsedagspresent


Patricias pojkvän Oscar bjöd ut henne på restaurang och så fick hon en parfym av honom

Nu ska jag och "halva" familjen mysa framför TV:n och i morgon åker "hela" familjen till Eksjö. Min syster-yster's son, min gudson, Gabriel fyller 9 år! Kalas! Men innan kalaset ska min Felicia på talangläger för fotboll i Vimmerby. Håller tummarna att hon går vidare....höll tummarna förra året när hon var på talangläger i Södra Vi...och se, det hjälpte...hon kom ju vidare till Vimmerby.

PS! En vän till mig räknade ut att jag är 14 235 dagar UNG! De ni! :)
Och Patricia, ja hon är 6 205 dagar gammal! ;)

Tjinge-linge-ling...sköna maj!


Hipp, hipp hurra...


...för min Patricia som fyller 17 år idag! Tänk vad tiden går. Kommer precis i håg när hon föddes, min lilla dotter nummer två. Kolsvart tjockt hår och en liten knubbis (kan man inte tro idag) på
3 520 gram och 50 centimeter lång (eller ska man säga kort..??). Patricia föddes två veckor för tidigt, hon hade liksom bråttom ut i världen, ville ju inte gå miste om något. Så är hon även i dag...slänger sig ut i livet och tar för sig. Orädd och nyfiken. Precis som det ska vara.
Halv sju på kvällen den 29:e april 1993 på Eksjö BB, höll jag Patricia för första gången i famnen. Och nu, så här 17 år senare, håller jag henne fortfarande i famnen! Kanske inte lika ofta, men ändå.
Ett STORT GRATTIS Patricia på din 17-års dag!

Igår drog Edwards fotbollsträning igång, och som han har längtat. Efter träningen sa han att det här var den bästa dagen på länge. Härligt när barnen hittar fritidsaktiviteter som dom brinner för och älskar. Och jag är glad att mina små kycklingar älskar fotboll. Det liksom underlättar för mig...eftersom jag själv älskar fotboll. Jag kommer ihåg när Patricia inte var så gammal, runt 9-års åldern, och hon ville absolut börja rida. Rida! På stora djur, hästar. Aaah, det var bara att ställa upp trots att jag var LIVRÄDD och dessutom lite allergisk. Efter ridrutten skulle föräldrarna hjälpa sina barn med att ta in hästarna i deras "små rum" (det kanske heter boxar, ja vad vet jag, ingenting om hästar) och ja, det gick ju mindre bra. Patricia fick ta in hästen själv, för jag stod och tryckte bakom knuten svettig och livrädd. Men hon klarade det galant. Och på "föräldrardagarna" red jag...INTE. Men jag var med...och tittade på de andra duktiga och modiga föräldrarna.
Och ingen var gladare än jag när Patricia en dag kom hem och sa...nää, nu vill jag sluta med ridning och börja med skytte istället. Tjooohooo!
Halva gänget P-01 värmer upp. Edward i sin Man U dress (längst ut till höger)



Ett härligt gäng grabbar och ledare som alla har sett fram emot det gröna gräset

William följde med till Edwards träning fullt fotbollsklädd. Och i slutet på Edwards fotbollsträning, när det var matchdax frågade Edwards fotbollstränare om William ville vara med...och hur glad tror ni han blev..?? Ja just precis...superglad. Han gjorde hela 7 mål av 12. Och då är han ett år yngre. Och visst, det kanske inte är målen som räknas i den åldern, och det är inte det jag menar heller...utan att han är orädd. Kommer in som en liten plutt, kortare och yngre och tar för sig. Storlek har ingen betydelse...öööh...oftast ;)
Tack till tränarna Peter och Mats för att ni är så goa och tar med lille Wille, han var överlycklig igår efter träningen. Ni är kalasbra!
Jajamensan, här har vi en kommande Barcelonaspelare :)


Ett riktigt härligt föräldrargäng! Vi har alltid så otroligt roligt vid sidan av plan!

Jaa, och det gick ju åt skogen för Barcelona och Zlatan igår..tyvärr. Grattis till Inter då!
Men det gick desto bättre för Kalmar FF som vann med 4-1 mot Örebro. Härligt jobbat Kalmar...nu börjar vi klättra uppåt i tabellen...slutdestinationen är förstaplats när serien är slut.

Nähää...nu ska jag sluta fotbollsdrömma och gå tillbaka till verkligheten...som innebär badrumsrenovering. Riva, riva, riva...för att sedan bygga :)

Tjinge-linge-ling...att vinna betyder inte allt...men det betyder mycket!

En stolt son...


...hade jag här hemma i köket i går. Williams nya fotbollsskor kom med budbilen ett par timmar innan hans fotbollsträning började. Puuust för mig. Härligt för William. Han ringde till mig efter träningen...mamma, jag satte flera mål med mina bästaste fotbollsskor! Dom äger!
Hahahaha...mmm William, jag tror nog att det är DU som äger...skorna ;))
Stolt kille i sina nya fotbollsskor


Fotbollsskorna beställde jag i från Holland! William ville ha gula Nike!

Resan till Kalmar igår var kanon! Träffade döttrarna. Åt på nybyggda MC-Donalds vid Giraffen. Pernilla hade fotbollsträning så vi lämnade av henne och fortsatte våran shoppingtur till City Gross och ICA Maxi!
Måste ju passa på att fylla döttrarnas kyl och frys så att dom inte hungrar ihjäl i veckorna :)
"Finmiddag" med findöttrarna

Nu ska jag strax bege mig ner till Knektavallen och titta på Edwards fotbollsträning. Hack i häl har jag William. För han, som han säger själv, bara MÅSTE följa med. Givetvis med sina nya fotbollsskor och sin Barcelonafotboll. Han ska stå bredvid och trixa medan Edward tränar. Och i kväll gäller det...HEJA BARCELONA!!!...och givetvis...HEJA Kalmar FF!!!
Tjinge-linge-ling...äntligen grönt gräs!

Vårkänslor så det heter duga!


Igår hade jag en "fullt upp" dag. Planering för badrumsrenovering. Skojigt! Och snyggt kommer det att bli...tror jag, hoppas jag! Kommer att uppdatera med bilder om renoveringen när den drar igång. Vilket jag hoppas på blir i helgen. Nu ska jag åka till Kalmar. Träffa mina döttrar, ta en bit mat ute med dom och så en sväng till IKEA...igen. Ska också upp till skolan och lämna in lite arbeten! Fullt upp med andra ord. Precis som det ska vara. Det ska kännas att man lever, eller hur..?? ;)
Härliga vårfärger i mitt kök

Tjinge-linge-ling!

Back on track...


...jajamensan...nu är jag tillbaka efter en bloggfri helg! Och jag har haft abstinensbesvär kan jag lova (finns det plåster eller tuggummi mot det..??).
Men jag har bara INTE haft tid till min Mac och min blogg, faktiskt. Har haft fullt upp. Så här får ni en återblick på min helg i både bild och liiiite text ;)

FREDAG 23.e april!
Alla mina tre "små" kycklingar tog ledigt ifrån skolan och följde med till Kalmar för att umgås och shoppa. Hur mysigt och kul som helst. Pernilla slutade skolan tidigt så vi åkte och hämtade upp henne när vi kom fram till Kalmar runt tio tiden.
Äntligen framme i Kalmar! Edward och William väntar på Pernilla!


Patricia slutade skolan klockan tre så innan vi hämtade henne tog vi en fika på Holmgrens och sprang runt i centrum på jakt efter fynd! Vi hittade massvis inne på Intersport och Stadium.  Sedan styrde färden mot...tjooohooo...IKEA! Jag älskar att strosa omkring inne på IKEA. Testa soffor, hoppa i sängarna och trycka och klämma på precis allt...eller njaaa, nästan allt ;)
IKEA's testpanel :)


LÖRDAG 24:e april

Alla mina kycklingar är hemma, jaa och Oscar oxå, Patricias pojkvän. Åtta personer som äter frukost tillsammans! Kan det bli härligare...näää, knappast. Efter frukosten åkte Patrik, Patricia och jag till Vimmerby för att beställa hem en ny Pilen-cykel till Patricia (hennes blev stulen strax innan jul). Cyklen kommer om en vecka, Patricia valde en röd Pilen-cykel. När vi kom hem från Vimmerby hjälptes ALLA åt att storstäda HELA huset. Och som det gick undan, så rent det blev. Alla skåp, fönster och golv torkades av. Det byttes lakan i alla åtta sängar! Och altanen fick en ansiktslyftning!
Städpatrullsledarna Edward och Pernilla ;)



Fönsterputsarna Oscar och Patricia :)


Efter städningen tog vi oss ut till Pauliström, till Mamii och Papii, som bjöd på grillafton! Underbart!
Grillmästaren Papii är världens bästa grillare! Jag lovar!



Samlade runt bordet i det fina köket för att avnjuta Papii's smaskiga grillmeny!



Efter maten fixade jag en extra stark espresso till Papii och han tyckte det var supergott...öööh...eller..?



Vi äter inte bara onyttigheter. Nej, nej...vi äter också en massa...



...frukt! (Ja, kanske inte en massa, men lite frukt i alla fall)!



Fruktstund en lördagskväll...inte dåligt, inte dåligt alls!


SÖNDAG 25.e april

Oj, redan söndag! La oss sent, vaknade av att klockan ringde tidigt. Upp o hoppa klockan är åtta. Matchdag! Pernilla spelar sin första match efter sin näsoperation i Kalmar. Och motståndarna var dom som knäckte hennes näsa förra året, Ronneby. Ja, hela laget knäckte ju inte hennes näsa, men en av dom och Pernilla var laddad. Felicia spelar sin första seriematch för säsongen i Vimmerby. Skulle vilja se båda matcherna, men jag kan inte klona mig som dom i Star Wars kan, för hade jag kunnat det, ja då kan jag lova att jag hade gjort det :) Det fick bli Pernillas match som jag skulle se. Felicias pappa fick åka med Felicia.
Så efter min risgrynsgrötsfrukost åkte vi till Kalmar för att se Pernilla spela!
Oscars första MEN absolut inte sista damlagsmatch :)



IKF Kalmar (B) vann sin seriepremiärsmatch med 8-0...



...och Pernilla gjorde ett mål efter bara en minuts speltid!! Snacka om hämnd :)


Pernilla fick börja på bänk, och jag vet egentligen inte varför. Kanske för att dom ville vakta hennes näsa ett tag till. När det bara var en kvart kvar av matchen fick hon äntligen komma in...och som hon kom in! Typ som en tjur på tjurfäktning. Det nästan rök ur näsan på henne. Och pang! Efter bara en minuts speltid satte hon ett kanonfint mål! Hon är på gång nu, lilla Pernilla. Näsan är läkt...och hon är taggad! Ett stort GRATTIS till tjejerna i IFK Kalmar, som gjorde en kanonmatch. Efter matchen firade vi på pizzerian Viktoria i Kalmar.

Fick ett sms från Felicia när vi var på väg hem från Kalmar. Hennes lag (HFK F97) vann mot Vimmerby med 4-2! Och Felicia gjorde två mål! Mina nya Zlatanskor är kanon mamma, skrev hon! Jamenvisst, duger dom till Zlatan så duger dom till dig Felicia! Jag är en stolt mamma, stolt över mina små och stora fotbollsproffs! Mina målgörare!
Frågar man William vem som är världens bästa fotbollsspelare svarar han...det är jag och sedan kommer Zlatan! Snacka om att ha självförtroende, vilket jag tycker är bra, det skulle alla ha!
Så tro på dig själv, för det är inte säkert någon annan gör det.

En ny vecka inleds snart med mycket att se fram emot. Kan inte berätta om det just nu, men förhoppningsvis kan jag avslöja lite hemligheter om en vecka eller så :)

Nu ska jag nanagosa i sängen och drömma om sommar, sol och kort tajt kjol ;)

Tjinge-linge-ling...nya äventyr och utmaningar väntar runt hörnet :)

Vilken härlig dag!


Åkte ut till mamii och papii i Pauliström idag. Träffade min sötaste moster som bor i Tyskland och är på besök. Det blev mycket skratt och kramar...och givetvis mycket kaffe-latte.
Moster och jag letar smaskiga recept på internet :)

Vi blev bjudna på middag hos faster och farbror. Och vilken middag, typ tio-rätters middag. Så otroligt gott! Snacka om att jag var proppmätt när jag fram på kvällskvisten åkte hem.
Det bjöds bland annat på...ugnsbakad potatis, baguetter, tatziki, grillat kött...


...och en massa smaskigheter till efterrätt och till kaffet!


Hahahhaha...det blev lite maskerad framåt kvällen (farbror)


...med olika hattar, papii som nya yoghurtmannen..??..hahaha ;)


Härlig dag med mina nära och kära.

Jag känner mig lyckligt lottat som har en STOR och HÄRLIG familj!

I morgon åker familjen till Kalmar, tidigt på morgonen. Dom tre småttingarna har fått ledigt från skolan. Vi ska möta upp Pernilla och Patricia och bara umgås hela familjen...på...öööh...IKEA..??

Tjinge-linge-ling...jag älskar min stora familj

Coola grabbar, söt tjej :)


Fick åka in till Vimmerby för att hämta fotbollsskorna som jag köpte igår. Intersport i Vimmerby hade ju inte Williams skor hemma, utan dom fick beställa skorna ifrån Jönköping. Så jag tog med mig mina små fotbollsproffs och gasade iväg...till Intersport.
Kom igen nu morsan, så drar vi en reva till Vimmerby!

Fotbollskorna hade kommit! Tjoohoo..hurra...William superglad...tills han testade dom. Förstora! Aah, shit! Det skulle vara storlek 31, men det visade sig att storlek 1 i Nike fotbollsskor är lika med storlek 32. Och dom va inte lite stora...noop, typ 2 cm för stora. Fick åka hem med en lite ledsen William. För han vägrar att ha några andra skor än gula Nike fotbollsskor. Men han fick ett par nya Nike benskydd och en liten trixboll (Barcelona).
Nya benskydd...men dina knä syns ju inte William...vaa??..joohoo, det gör dom visst :)

Fick sätta mig vid min fina Mac och leta efter gula Nike fotbollsskor i storlek 31, och...jomenvisst...givetvis hittade jag ett par...i Holland! Si så där, nu är fotbollsskorna hemklickade och det bästa är att dom levererars inom 48 timmar! Det kallar jag service! Så senast fredag har William ett par grymma gula Nike fotbollsskor! Och William är superglad och tycker att jag är VÄRLDENS BÄSTA MAMMA! Dom orden värmer mitt hjärta!
Gula fotbollsskor i storlek 31, på väg till William från Holland


Felicia och Edwards fotbollsskor passade perfekt och Edward är superglad över den nya trixbollen (Man U)

Det har trixats förfullt i hallen! För ute går det ju inte att spela fotboll efter nattens snöoväder. Och bäst på att trixa är ju jag...not! Hur bra kan barn vara..?? Så snabbt dom lär sig! Jajaa, när dom sover som bäst i sängen ska jag minsann träna...hela natten, jajamensan! I morgon är jag trixdrottningen!
Jag flyttar snart till...typ...Afrika! Är trött på snö!


Chili con carne och ris till middag, citronkaka (från gårdagen) till efterrätt och chokladkaka till kvällskaffet, supergott.

Nu ska jag blippa lite på fjärrkontrollen och se om jag hittar något sevärt. Sedan blir det trixträning hela natten ;)

Tjinge-linge-ling...i dag är jag världens bästa mamma...en härlig känsla ;)



Och vinnaren i tävlingen är...


...MARTIN! Ett stort grattis till den fina vinsten från Ping Pong!


Martins "vinnande" kommentar: Vilka coola kläder!! Vi ska ha en liten tös i augusti som behöver lite kläder att växa i och eftersom storebror heter Alfons så är ju saken klar!! :-) Kram på dig

Och min motivering: Åå, självklart måste Alfons få ett gulligt Milla-set till sin lillasyster! Och vem vet...tösen kanske får namnet Milla! Visst skulle det vara coolt! Alfons och Milla! Ännu en gång ett stort grattis Martin och kram på dig!

Jag vill också passa på att tacka ALLA för dom fina kommentarerna till tävlingen. Jag hade jättesvårt att välja ut EN vinnare, helst skulle jag vilja ge ALLA ett babyset, men det tror jag inte Ping Pong skulle gå med på! Tyvärr! Tack för att ni var med och tävlade och kram på er alla!

Tjinge-linge-ling!

Fotbollsskor, fotbollsskor, fotbollsskor...


...jajamensan, äntligen! Nu har fotbollen dragit igång efter ett långt uppehåll. Ja, Pernilla har ju i och för sig inte haft uppehåll...men så är det när man är 19 år och spelar i div 1. Men mina tre "minstingar" har haft fotbollsuppehåll...men nu...nu så drar även dom igång. Så framöver blir det fotbollsmatcher att se fram emot varje helg! Härligt!
Åkte iväg till Vimmerby på förmiddagen för att pejla in fotbollsskor som nu måste inhandlas till dom små kommande fotbollsproffsen. Hittade massvis med olika modeller och färger.
Det blev dom lila Nike-skorna till Felicia...
Snygga Nike-fotbollsskor i många färger!

Killarnas fotbollsdojor :)

...och dom gröna Nike-skorna (som Rooney) till Edward och dom gula Nike-skorna (som Alves) till William. Dom är sååå söta, dom små gula skorna i storlek 31. Pyttesmå! Nöjda barn, nöjd mamma! Nu hoppas jag bara att Patricia, dotter nummer två, hittar fotbollsmotivationen som hon har tappat bort. Och vem vet, hon kanske hittar den bakom hörnet ;)

I helgen var Patricia hemma hos sin pojkvän Oscar på Öland. Och Oscar har en gullig hund. Den vill William ha. Kan du fråga Oscar om jag kan få hans hund mamma. Men William, det går ju inte. Varför..?? Jamen, han kan väl inte ge bort sin hund, bara så där. Ööh, varför inte...vi gav ju bort Patricia till honom...bara så där! Hahahaa...näää, det gjorde vi inte alls William, han "lånar" Patricia på obestämd tid. Jaha, men då kan jag låna hans hund på obestämd tid!
Så söt Oscars hund Eddie är. (Wachtel)

Nu ska jag strax ta ut min citronpaj från ugnen...och det doftar ljuvligt i mitt kök. Ja, jag vet...jag bakar typ jämt. Men så är det, så trivs jag...med vispen i ena handen, datorn i den andra, några fotbollar vid fötterna och en massa barn runt omkring :)
Åååh, jag skulle vilja öppna ett "rosa" café mitt i centrala Kalmar! Det skulle vara häftigt!

Japp, påminner igen om min tävling, sista dagen i dag...ett par timmar kvar att vara med i den superenkla tävlingen där priset är ett babyset från Ping-Pong! I morgon presenteras vinnaren här på min blogg :)

I kväll sitter familjen i samlad trupp framför tv:n och hejar på Zlatan och njuter av citronpaj som serveras med vaniljglass!

Tjinge-linge-ling...livet är målrikt och gött!

Sista tävlingsdagen...


...så glöm inte att vara med och tävla!
I morgon presenteras en vinnare! Tävlingen är superenkel!
Klicka här, lägg en kommentar och du har chansen att vinna dessa gulliga barnkäder från
Ping Pong...

Supersöta kläder från Ping Pong!

...som finns i storlek 60-86, och i två färger, rosa eller turkos!
Tjinge-linge-ling...lycka till!

Det blir en annan klänning!


Mmm, fick beställa en annan klänning till Pernillas student. Så surt! Fick ett mail från ASOS idag på morgonen...the dress is out of stock! PANIK! Vadå out of stock..?? Skickade ett mail för att fråga om klänningen skulle komma in igen...in stock, you know. Och svaret blev det jag misstänkte...att dom inte kunde garantera det.
Jaha, bara att börja leta efter en annan klänning, vilket i och för sig är kul...men både jag och Pernilla hade fastnat för klänningen från ASOS, så det kändes liksom lite svårt att tänka om och hitta en annan studentklänning....bara så där. Men det visade sig inte vara så svårt...faktiskt...för det finns massvis med snygga klänningar. Tack Gode Gud att Pernilla tar studenten på 2000-talet...och inte som jag...i slutet på 80-talet! Tack Gode Gud för internet! Hittade en klänning ganska så snabbt, en kanonfin klänning. Och innan jag tog ett glädjeskutt mailade jag till Nordstrom och frågade om klänningen fanns i Pernillas storlek och när den kan tänkas komma. Tjoohoo, den fanns och den skickas omgående! Bra! Kanon! Jättefin! Och Pernilla är supernöjd vilket är det viktigaste!
Den här klänningen blir Pernillas studentklänning!

Guldtext på mössan och gulddekoration på klänningen...fint!

Har varit småsjuk idag, huvudvärk och feber på förmiddagen. Men sen, mitt på dagen tyckte jag att jag piggnade till och drog igång att baka. Jordnötskakor! I morgon bakar jag en citronpaj...tror jag :)
Det går åt både jordnötssmör och massa jordnötter till kakan...


...och dom blev gudomligt goda!

Efter bakandet fick jag skynda mig ner till HFK's klubbstuga. Fotbollsmöte för mina smågrabbar. Härligt möte, härliga ledare, härliga föräldrar. Fotboll är härligt!
I sommar blir det både en hemmacup och en bortacup för killarna och tjejerna.
Tog med mig ett HFK-blad hem (klubbens tidning som delas ut till "ALLA" hushållen i Hultsfreds kommun). Jag skulle ha fått "bladet" i min postlåda förra veckan, men dom tycks ha missat min postlåda, trots att den är störst på gatan...dåligt faktiskt!
Men nu har jag hämtat mig ett eget HFK-blad...så det så!
Och Edward kommer att bli skitsur när han tittar i HFK-bladet, för hans lag är inte med på kort...och William, ja William kommer att retas med Edward för hans lag är med på kort.

Tänker inte nämna något om Kalmar FF's match mot AIK...tänker inte nämna något alls! Eller okey, jag nämner bara...jag är skitsur!

Påminner igen om min TÄVLING där priset är ett kanonfint babyset från PING PONG!

Tjinge-linge-ling...nu tar jag natten i handen och beger mig till drömmen :)

Som jag såg ut!


Min "gamla" vän från ungdomstiden Eva-Lena, som jag inte har träffat på evigheters evighet, hittade mig på Face-Book för ett par månader sedan. Jag är så otroligt tacksam att jag har Face-Book, trots att många anser det som löjligt och barnsligt. Och om så är fallet, ja då är jag en glad, löjlig och barnslig person...och en stolt sådan. Jag har hittat många av mina gamla vänner och dessutom funnit massvis med nya. Vänner får man aldrig för mycket av. Nooop, det får man inte. Och Eva-Lena, ja hon hittade ett kort från våran ungdomstid som hon la ut på Face-Book...och jag höll på att dö av skratt. Har förträngt kortet, kommer inte ens ihåg att jag har tagit det, men bilder ljuger inte och jag kan inte prata bort mig och förneka att det är jag...
Jahaa..hmm...det var så här jag såg ut någon gång för länge, länge sedan

Eva-Lena hade en bildtext också...
"Suzana var lika driftig då som nu. Snygg look, riktig cooling =)"
...den bildtexten tackar jag för! Gulligt...texten alltså!
Men vad i all fridens namn gör jag med munnen..?? Hmm, låt oss säga att det var på modet att göra så med munnen, precis som det är på modet att puta med munnen idag ;)
Och till min stora dotter Pernilla kan jag bara be om ursäkt...förlåt för att jag inte tyckte att hatten du köpte för något år sedan var fin och cool...men det bottnar nog i att jag själv har upplevt hattmodet...på 80-talet! Så förlåt Pernilla, jag tycker det är skitcoolt och kanonsnyggt med hattar...jajamensan det gör jag (fingrar i kors).

Min söndag har varit mindre trevlig! Har haft migrän hela dagen! Och fram på eftermiddagen blev det värre än värst. Får även som hjärtklappning, och då ingen kärlekshjärtklappning, vilket kan vara trevligt. Nej denna hjärtklappning är fruktansvärd. Varje gång hjärtat klappar "extra" så känns det som om huvudet ska sprängas i miljoner bitar. Måste ringa min husläkare i morgon, för detta börjar bli så för mycket och alldeles för ofta för att jag ska orka med det.

Filmen igår var läskig, riktigt läskig...men bra, riktigt bra! Berättar mer om den en annan gång...vem vet, kanske en annan gång är i morgon :)

Ha det så gött, själv ska jag ta en imigran-nässpray mot min envisa migrän och försöka sova bort smärtan.
Tjinge-linge-ling...hatt är huvudsak ;)

Och oj, höll på att glömma att ni inte ska glömma...tävlingen, min tävling, där priset är ett kanonläckert babyset från Ping-Pong! Sista tävlingsdagen är på tisdag, så skynda och lägg en kommentar så är du med i tävlingen :)

Så fruktansvärt!


I torsdags eftermiddag blev en 11-årig flicka våldtagen här i Hultsfred. 11-årig flicka!!!
Fyyy faaaan så hemskt! Jag mår så illa!!! Tycker så fruktansvärt synd om den lilla flickan och även hennes familj. Och samtidigt har jag en skräck inom mig, jag har ju tre döttrar. Pernilla (min äldsta dotter) ringde upp mig igår, skräckslagen hon också...Mamma, du får INTE låta Felicia vara ute själv. Nej svarade jag, jag lovar...Och mamma, hon får INTE cykla till kompisar och skolan själv. Nej, jag lovar Pernilla! Denna fruktansvärda nyheten skakade om oss rejält, ja hela Hultsfred blev ordentligt omskakat. Och gärningsmannen är fortfarande inte fast! Han är fortfarande på fri fot! Fick sätta mig och prata allvarligt med Felicia om vad som har hänt. Stackars Felicia, blev jätterädd och ledsen över vad som har hänt den lilla 11-åriga flickan.
Felicia har nu lovat mig att inte gå eller cykla ensam!
Vi lider med flickan och hennes familj! Vi tänker på flickan och hennes familj!

Och så har jag en vän som är med sin familj på Bahia Feliz och dom skulle ha kommit hem i fredags...men vulkanen på Island fortsätter att spotta ut aska och rök...så dom blev kvar och är kvar. Förhoppningsvis flyger dom till Barcelona i morgon och därifrån åker dom buss hem till Sverige.

Tog lite kort på min fotomodellsdotter Felicia...


...sååååh MAMMA...sluta...Hmm..okey, men jag älskar att vara lite paparazzi

Idag skulle jag ha fortsatt med att röja uppe på vinden, men det stannade vid tanken..och som jag brukar säga...det är tanken som räknas...så i tanken har jag röjt på vinden...duktiga jag ;)
Det blev mycket fotboll istället, Manchester United spelade på bortaplan mot Manchester City...och YEEEES...Manchester United vann med 0-1...på övertid. Härligt! Underbart! Och sedan spelade Tottenham mot Chelsea...och för första gången i mitt liv höll jag på Tottenham...och dom vann med 2-1! Underbart! Härligt! Nu knappar Manchester United in på Chelsea! Viktigt! Riktigt viktigt!
Och så har Pernillas lag, IFK Kalmar (div 1) haft sin seriepremiär hemma på Gröndal i Kalmar mot Dalsjöfors, matchen slutade 2-2. Så grattis IFK Kalmar till första poängen!
IFK Kalmar (Pernilla sitter 3:a från höger)

Felicia var ute och fotograferade med sin kamera idag...mmm...lik mamma...älskar att fotografera ;)
Ja hon är inte bara duktig som modell lilla Felicia, hon kan även fotografera minsann...


...jag tycker hon har fantasi på sitt fotograferande! Duktig! Och söt!

Ja, det har varit en händelserik fotbollsdag idag! Är helt slut, det tar på krafterna att vara fotbollssupport!
Nu ska min käre sambo och jag titta på en läskig film...vilket jag inte tycker om, för jag blir alltid så livrädd...och det tar på krafterna (reservkrafter) att "låtsas" att man inte är livrädd. Men jag vill ju inte vara en mes inför min sambo...jag menar...han tror att jag är typ som Rambo, fast en tjej...tuff utanpå, tuff inuti...och hörni...låt honom tro det...snälla ;)
Glöm inte min tävling, den håller på tills på tisdag...så lägg en kommentar och du kan vinna fina kläder från Ping Pong!
Tjinge-linge-ling...jag kommer garanterat att kika under sängen innan jag lägger mig ;)


Pastasallad och lax!


Jag vann idag! Det blev pastasallad och lax, trots lite motvilja hos barnen.
Fick "hota" barnen lite...lax och fredagsgodis eller taco...ni bestämmer...och de små kycklingarna valde ju givetvis godis...hihihi...fyyy så elak jag är ;)
Otroligt gott!!

Jag tänkte vara lite generös och dela med mig av en supergod pastasallad med ugnsbakadlax...
(4 pers)
Lägg en portionsbit lax på en bit folie (en lax i ett foliepaket = fyra foliepaket) och pressa lite citron över laxen. Salta med flingsalt och citronpeppar. Ställ in mitt i ugnen på på galler i 175 grader i 20 min.
Koka pastan ( 400 g penne) enligt anvisningen på paketet. Skölj pastan i kallt vatten och låt den rinna av. Förväll 1 ask sockerärtor och knippe grön sparris i ca 3 min i lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Hacka en knippe dill och en "kruka" basilika. Skiva en röd och en gul lök fint. Dela en ask minitomater på mitten. Lägg tillbaka pastan i grytan, ringla över lite olivolja och blanda i dill och basilikan. Lägg en påse blandsallad i en skål eller avlång form. Häll i pastan. Lägg i tomaterna, löken, sparris och sockerärter. Hyvla ca 2 dl parmesanost och lägg i salladen. Smaksätt med saften av en citron och salt och peppar, blanda runt. Ta ut de färdiga laxbitarna och lägg dom lite ljumna över salladen. Häll saften som finns i foliepaketen över laxbitarna. Klart! Gott!
Pastasallad med ugnsbakad lax serverade jag med en bit bröd och alkoholfri cider :)

Japp, nu har ni fått ett kanongott recept på pasta och lax. Hoppas ni testar och gillar det. Barnen gjorde faktiskt det...gillade laxen och pastan...jajamensan...eller nja, mindre gott kanske dom sa. Men det är ju nästan samma sak som att gilla ;)
Edward och William gick till skolan själva idag också! Duktiga "stora" grabbar jag har!

Edward har följt med sin kompis Gustav på fotboll. HFK-herrar har seriepremiär på hemmaplan. Heja HFK!
Och tack Anna (Gustavs mamma) som tar med sig min lille grabb och till och med erbjöd sig att ta med sig min lille Wille. Och Wille hade nog gärna följt med han också, men Wille hade sin kompisen Isak här och dom körde egen fotboll på baksidan.
Och imorgon har IFK-Kalmar seriepremiär, även dom på hemmaplan. Heja IFK-Kalmar! Heja Pernilla!
Nu ska familjen snart ta lite fredagsmys med en massa godis som jag lovat! Och givetvis tittar vi på "Så ska det låta" och sjunger med för fulla halsar!
Tjinge-linge-ling...godis är gott...fotboll är härligt!

Det är gott med jordgubbar...



Edward, William och Felicia älskar jordgubbar, glass och grädde

När solen är framme, kommer det fram en massa sommaraktiviteter...jaa, inte bad...inte än i alla fall. Fast under min tonårstid tog jag mig alltid ett dopp den 1:a april, oavsett hur kallt (eller varmt) det var ute...mmm...jag var nog en lite galen tonåring. Men det var som en tradition, och traditioner ska man ju hålla vid liv. Jag höll det vid liv från det att jag var tretton tills det att jag hade fyllt nitton...och sedan...hmmm...ja sedan var jag ingen tonåring längre, så det blev inga mer 1:a aprilbad. Vilken tur att mina barn inte följer mina tonårstraditioner.
Williams sommartradition...att spela kula...

...och att åka Rollerblades (men först lite träning i garaget)

Nu ska jag fixa lite fredagsmiddag. Det blir pastasallad och lax, tror jag. Har inte övertygat barnen än...för dom vill ha...fredagstaco. Men det vill inte jag...och jag bestämmer...tror jag ;)
Vill påminna om min tävling igen, där priset är ett kanonfint babyset från Ping Pong. Tävla vettja, det är superenkelt!
Tjinge-linge-ling...håll traditioner vid liv...ett tag i alla fall ;)

Pernillas studentmössa...


...har kommit. Fick MMS från henne med bilder på mössan. Och jag säger bara SÅÅÅ FIN!
Fotbollsgymnasiet, Idrott- o Samhällsmössan!


Och visst kommer mössan passa till klänningen, för Pernilla ville ha den! Så nu är den köpt på ASOS

När jag var inne på ASOS för att beställa Pernillas klänning hittade jag skor (som vanligt) och en väska (faktiskt ovanligt) som jag funderar på att köpa mig för mina födelsedagspengar som jag fick...
Skorna (Karen Millen) finns att "klicka" hem på ASOS...



...och en matchande väska (Karen Millen) kan man också "klicka" hem på ASOS

Felicia är fortfarande sjuk, feber och halsont. Så hon och jag seglade runt på ASOS hela förmiddagen i jakt på coola och snygga kläder till mig...och...hör och häpna...till henne. Jajamensan, damen börjar bli stor nu, tretton år om ett par veckor. Jag tyckte att hon kunde hitta sig någon söt klänning med volang och spets...men icke sade nicke...Tror du att jag är en bäbis eller..??..Jag är faktiskt stor nu. Öööh..skulle inte tro det Felicia, du är och förblir min "lilla" flicka...så fram med spets och volanger och söta knästrumpor och rosetter i håret ;)
Dessa kläder från ASOS (Miss Sixty) vill Felicia att jag köper till henne i födelsedagspresent

Och nej, jag får inte betalt från ASOS, tyvärr! Så ingen tror att jag liksom jobbar "undercover" för ASOS och tjänar en massa pengar...vilket i och för sig inte hade varit helt fel! Ville bara ha det sagt.
Fick ett mail från min kompis G igår och hon berättade om en sida med coola kläder till ungdomar...och nyfiken som jag är på kläder och skor "klickade" jag in på sidan och hittade...
...åååh, om jag hade varit typ 20, ja då hade jag definitivt köpt någon av dessa klänningar och stövlarna och sedan hade jag dragit några riktiga 70-tals moves på dansgolvet (för man kan ju inte sitta i klänningen). Kläderna finns på www.paulamyo.com för er som törs och vågar och givetvis kan 70-tals moves!

Nu ska jag ta mig lite mer av efterrätten...glass och jordgubbar...mumsigt!
Och ett PS idag...glöm inte min tävling...superenkelt och jättefint pris från Ping Pong
Tjinge-linge-ling!...solen är härlig :)

Pernillas studentklänning..??


Nu är det bara två månader och en dag tills min stora dotter Pernilla tar studenten. Tjoohoo...eller..? Förberedelserna är i gång. Lite jobbigt, lite nervöst. Restaurangen är bokad. Inbjudningarna gjorda, fast inte skickade än. Och så ska klänning och skor hittas...fast det är ju roliga förberedelser. Att leta kläder och skor alltså. Jojomensan...jag älskar att leta och hitta kläder till allt och alla. Letade lite kläder på internet...och hittade massvis, som vanligt! Bland annat hittade jag en klänning som jag tror skulle vara superfin på Pernilla till studenten. Fast hon har inte sett den än, så jag har inte klickat hem den...men om hon godkänner den kommer jag att köpa den till henne...
...denna supersöta klänningen till Pernilla hittade jag på ASOS

Jag hittade även kläder till...öööh...mig...som jag...öööh...klickade hem. Jag menar, jag fick ju faktiskt ett godkännande av...MIG!
En söt sommarklänning till mig från ASOS


T-shirt, jeans och skor (Miss Sixty) till mig från ASOS

Och så hittade jag en kanonläcker klänning till Patricia, fast den har jag inte klickat hem än...måste ju först få ett godkännande från henne också.
Tuff klänning på en tuff brud...Patricia! Skulle passa henne perfekt! Även denna från ASOS

Felicia har varit hemma ifrån skolan idag. Hon har feber och ont i halsen. Och Patricia ringde igår, även hon är sjuk, feber och halsont. Stackars mina småttingar, mina små kycklingar. Så idag gick Edward och William till skolan själva för jag kunde inte lämna febriga Felicia själv, även om det bara skulle vara för en kort stund. Fast Edward och William fixade det galant. Jag har gått med dom massvis med gånger, så dom kan vägen innan och utan. Och det är inte alls långt att gå.
Eftersom Felicia är sjuk fick hon bestämma middagen idag, och det blev...TACO. Mitt i veckan taco. Gott! Nästan godare än fredagstaco. Faktiskt. Och efter maten blev Felicia sugen på...sockerkaka...bara så där. Så jag fick baka en sockerkaka till min lilla sjukling.
Baka, baka liten kaka och skjuuuuuts in i ugnen


Nybakad sockerkaka är aldrig fel

Nu ska jag sätta mig med grabbarna och hjälpa dom med läxor. Och William ska läsa...en kvart...vilket i verkligheten alltid tar tre kvart. Han gillar inte att läsa...gillar det inte alls. Men allt här i livet är inte roligt lille Wille, bäst att du lär dig det redan nu ;)
OBS! Glöm inte att tävla på mitt förra inlägg om jättesöta kläder från Ping Pong!
Tjinge-linge-ling....nu ska Wille läsa och jag ska lyssna med en kopp kaffe i den ena handen och en sockerkaksbit i den andra :)


TÄVLING!!


Hej-hopp!
För bara något år sedan var jag inne på Ping Pong's hemsida på jakt efter häftiga barnkläder. Tyvärr var mina barn för stora för dessa kläder, hade dom inte varit det hade jag garanterat handlat. Men det var nästan så att jag klickade hem lite gulliga kläder till Felicias babyborndocka...men bara nästan, ja då förstår ni nog hur söta kläder dom har ;)
Och igår, bara så där, som en skänk från ovan, fick jag ett e-mail ifrån Ping Pong barnkläder, som erbjöd mig att ordna en tävling där dom står för priset. Kul eller hur? Jajamensan, superkul.
Den enda nackdelen är ju att jag själv inte kan vara med och tävla, för då minsann hade jag sett till att jag vann ;) Skämt åsido, jag är faktiskt superglad och jättestolt att kunna glädja någon läsare med en vinst från Ping Pong's barnkollektion. Och eftersom det är min tävling så fick jag bestämma vad priset skulle vara...och jag valde...
...snyggt va..??
Kläderna med Alfons Åberg (turkost) eller Milla (rosa) motiv finns i storlek 60-86.
Tävlingen är öppen för...ALLA!! Så du behöver inte ha barn för att vara med och tävla. Du kan vara mormor eller farfar eller mamma eller pappa, eller varför inte en syster eller bror. Eller så kanske du har en vän som har en liten "bebbe" eller "bebbelina" som du skulle vilja uppvakta med dessa coola kläder. Så va med vettja...tävla!
Och hur går då tävlingen till..??...Joo, det är hur enkelt som helst! Skriv bara en kommentar till detta inlägg om varför just du skulle vilja vinna detta klädpaket innehållande en body och ett par byxor i valfri färg och storlek. Enkelt, eller hur..?? Jomenvisst! Superenkelt!
Tävlingen kommer att hålla på i en vecka, så att så många som möjligt har en chans att delta.
Och efter en vecka drar jag en vinnare som jag kontaktar angående storlek, färg och adress. Sedan ser Ping Pong till att kläderna levereras hem till dig och dom står givetvis för frakten också!
Tjinge-linge-ling...lycka till!

Jag är så stolt över min lille Wille!


I dag, tidigt på morgonen begav vi oss till Oskarshamn för att träffa överläkaren Hammersjö. Wille har haft en "konstig" hosta i ett och ett halvt år nu. Vi har åkt till sjukhus massvis med gånger för att få bukt på hostan. I början misstänktes det att Wille hade astma, så han fick astmamedicin. Men det hjälpte inte. Höll på i nästan ett år med medicinen. Åkte till Västerviksjukhus för fler tester, andningstester framför allt. Men Willes andning var det absolut inget fel på. Nooop, bra lungor men en envis hosta. Wille har lungkapacitet som heter duga, vilket jag vet. För trots hostan så springer Wille på fotbollsplanen utan att bli andfådd...han kan springa i evigheter...utan att bli trött...som jag typ...eller nja, som jag en gång i tiden...för...öööh...länge, länge sedan ;)

På väg till Oskarshamns sjukhus tidigt på morgonen...och tjolahopp...framme



Wille visar vägen...och observera...det är vår, jag har mina converse ;)

Jag bara måste säga...jag är så stolt över min son! Han är så duktig! Gjorde andningstestet igen, utan problem. Fick tio stick i underarmen med tio olika allergikemikalier, och han sa inte ett pip. Han fick lämna blodprov, stick i fingret som klämdes på blod, fyllde två rör och han sa inte ett ord! Vilken kille han är min Wille! Mammas prins! Mammas tuffing! Mammas fotbollsproffs!


Stick i fingret och en apotekspåse med allergimedicin

Snabbtesterna visade att William har allergi! Hmm, ska inte säga vad va det jag sa...eller jooo...vad va det jag sa! Jag misstänkte allergi mot pälsdjur och testerna visade känslighet mot pälsdjur, så nu ska blodproverna visa hur allergisk William är och mot vilka djur. Men det jag inte misstänkte, det som inte fanns med i mina spekulationer var allergi mot Timotej...gräs! Och jag såg Willes reaktion...gräs..??..Hur ska jag nu spela fotboll..?? Puust, vilken tur att det finns medicin som hjälper och som gör att Wille kan spela fotboll utan att ens märka att han är allergisk mot gräs. Tack gode Gud! Eller tack alla forskningsexperter som har tagit fram medicinen! Och tack överläkare Hammersjö! Aaah, när jag ändå är i gång...tack hela universum för att Wille kan få hålla på med det han verkligen älskar...fotboll! Och så älskar han ju givetvis mig...vilken tur att han inte är allergisk mot mig...för jag undrar om det finns medicin mot det. Troligtvis inte ;)

Tatuering och laserring fick lille Wille av sköterskorna för att han hade varit så duktig

Japp, det blev en hel förmiddag på sjukhuset. Men när vi klev ut i den friska vårluften och den gassande solen kände vi oss nöjda, Wille och jag. Och mätta, för cafeterian på sjukhuset hade massa smaskigheter.
När vi kom hem tog Wille sin medicin. Tabletter, nässpray med kortison och ögondroppar...och sim-sala-bim...efter bara någon minut säger Wille: Det känns jättebra nu. Jag är inte allergisk längre...ska vi ut och spela fotboll nu..?? Hahaha...vilken sköning han är! Mitt fotbollsproffs ;)
När Patrik kom hem från sin första dag på det nya jobbet var han...snorig...och hade ont i halsen. Hmmm...stackars..?? Och ni som är lite (men bara lite) till åren kanske kommer ihåg reklamen..."Och ni tjejer snackar om att föda barn...ni ska bara veta hur det är när en kille är riktigt förkyld!" Jaaa, den reklamsnutten säger på ett ungefär hur Patrik mår och hur jag har det ;) Och ha då på minnet att jag precis har tillbringat en förmiddag med lille Wille på sjukhuset...utan något snyft och gnäll :)
Ha en riktigt fin och skön natt...och en kanonfin tisdag med mycket sol (hoppas vi) och mycket fotboll (vet vi).
Tjinge-linge-ling...och att föda barn gör ont...men det är det värt :)







Finbesök!..


...jajamensan. Det fick vi i dag. Syster-Yster och hennes son Gabriel kom på besök. Trevligt! Bakade gifflar som avnjöts till en kopp (snarare en kanna) kaffe.

Nybakade gifflar uppskattades av en hel hope barn...och....öööh...ungdomar..?

Syster-Yster och Gabriel stannade hela eftermiddagen. Tiden bara "sprang" i väg. Så är det när man har kul...swich...så är det kvällen. Bjöd på stuvade makaroner och köttbullar också. Till middag.
Efter maten tog vi oss en tur i BMW'n...finglid...lyxåk. Tyvärr inte min bil...fast nästan kanske..?? Syrrans grejer är väl mina grejer...jag menar så var det när vi var små...allt mitt är ditt...allt ditt är mitt...dela lika...låna av varandra. Jag kan inte minnas att vi har brutit den regeln...så den måste ju gälla än. SÅ...SYSTER-YSTER...kom hit med BMW'n...det är min tur att ha den en vecka nu ;)

Tulpaner = vårkänslor

Mmm...en heldag med syster är kanon. Och det är inte bara jag som har haft en syster på besök. Min Mamii har också en syster på besök...fast lite längre än vad jag hade min. Mamii's syster stannar i två veckor...min syster stannade "bara" i 5 timmar...orättvist..??

Bästaste Moster och bästaste Mamii

Såg på en kanonbra film i fredags...NOT!...The Box...sämsta filmen ever...eller så är jag knäpp! Och nej...hejda er...tänk inte ens tanken...jag är inte knäpp...filmen är knäpp...konstig...stupied!
Fast det är filmer som berör och upprör som egentligen är bra filmer enligt experter...eller..?? Och jag blev upprörd...så då...hmm...måste ju filmen ha varit...bra..?? Konstigt..??
Tur att jag inte är en expert...på filmer alltså.

William är i alla fall expert på fotboll...uppladdat till tänderna i lördags, när Barcelona spelade match mot Real Madrid...och en glad Barcelona-suport-kille la sig sent...men ack så lycklig...vinst!

I morgon bitti åker jag till Oskarshamn med lille Wille. Han ska träffa barnläkaren och han (och jag) hoppas på att få ett svar...varför Wille har lite astma liknande symtom...fast det inte är astma. Han har en lite konstig hosta och han har haft den i snart två år. Jobbigt för honom. Ingen astmamedicin har hjälpt, ingen penicillin och ingen hostmedicin. Fast jag undrar om Wille inte är allergisk...mot djur. Och har jag rätt i mina misstankar kanske jag skulle ta och skola om mig till  läkare, jag menar...hur svårt kan det va..??..Hosta = Allergi. Fast vid närmare eftertanke så kanske jag passar bättre som häxa än som läkare...så är det nog...sim-sala-bim :)

Jajamensan...det går att ha tuppkam i badet också...eller oj, vad säger jag...jag menar tuffkam...förlåt Wille, givetvis har du en TUFFKAM :)

Nähää...nu tar jag natten i handen och beger mig till drömmen!
Tjinge-linge-ling...sleep tight to night :)




En riktigt rolig lördag!


Det är så härligt när alla mina "små" och "stora" kycklingar är hemma. Det blir alltid mycket skratt, trams och larv. I går användes min Mac flitigt...till larveri, vilket i sin tur gav mycket skratt.
Smiiiiile....Pernilla, Oskar och Patricia

På Photo Booth kan man ta kort med effekter...en del värre än andra...och en del riktigt läskiga
Edward och...öööh...Patricia..??



I'm an alien....mohahahaha



Daughter of Big Mama..??..hihihi



Pernilla naffsar på Edward och Patricia smakar på William :)


Jaaa, det blev mycket skratt och skojsigheter framför datorn i går.
Men det hanns med en hel del annat också...fast det har jag inte tid att skriva om just nu...för just nu är min syster på väg från Eksjö till oss.
Så jag ska baka gifflar och bjussa på...nybakade gifflar och kaffe!
Ha en fin söndag!
Tjinge-linge-ling!

Rensa vinden...


..är ett av projekten som jag ska påbörja i morgon. Måste! Vill inte, men måste! Ibland har jag bara lust att bunta ihop alla måsten och skicka dom till...öööh...månen..?? Fast när alla måsten är gjorda, känns det skönt...och...öööh...nya måsten står på tur...hela tiden!
Men om jag inte tar tag i vindrensningen brakar nog taket igenom snart, och det kommer garanterat att vräka ner en massa "onödiga" saker.
Ska slänga, sälja och ge bort en hel vind...typ...eller nja, en halv i alla fall. För mina skor som tar upp halva vinden behåller jag...jajamensan...jag är en sko-oholic! Mmm, faktiskt!
Rensning på gång! Sälja, slänga och skänka!


Fast mina skor och...öööh...Baby Born-grejerna får vara kvar!

Har lite...jaaa okey dååå...suck...mycket leksaker som jag ska sälja och ge bort.
Inget fel på leksakerna egentligen...men döttrarna vill inte leka med dockor längre och inte vill dom klä ut sig till Askungen, Snövit eller Tinge-ling! Hmm...konstigt! ;)
Och grabbarna har tröttnat på lego..jaa, duplo-lego...stora bitar...och inte vill dom brumma runt med småbilar heller. Hmm..konstigt! ;)
Men jag hoppas att jag kan glädja några andra barn med lite fina leksaker och maskeradkläder!
Sedan ska det säljas lite lampor, mattor, serviser, glas, porslin, möbler...aaah...en massa grejer som är bra men som inte får plats på vinden...eller någon annanstans heller för den delen...jag måste ju göra plats för...öööh...lite mer skor :)
Och på tal om skor...Felicia fick ett par kanonfina Adidas-skor...guld-skor...av sin pappa igår! Synd att hon har en storlek mindre än mig...men nästa år får hon nog börja gömma sina dojjor för annars sitter dom på mina fötter...fast när jag tänker efter...hon är sko-galen hon med...så det kanske blir jag som får gömma mina skor framöver..??
Guldskor på Guldflickan...min Felicia :)

I kväll kommer min kära moster från Tyskland och hälsar på hos Mamii och Papii. Ska bli kul att träffa henne i helgen.
Och i kväll kommer mina kära stora döttrar, Pernilla och Patricia hem, från Kalmar. Patricia har med sig sin pojkvän, Oscar. Jag har inte träffat honom än, men jag gillar honom...han går bygg-gymnasiet. En hantverkskille.
Jag gillar hantverkare och byggarbetare...jajamensan...ni vet...jag har ett stort hjärta till renovering och...öööh..."Arga Snickar'n"!
Ha en trevlig fredagskväll!
Tjinge-linge-ling...och den som spar han har...alldeles för mycket ;)


Så fint det blev!


Åkte till Mamii och Papii igår eftermiddag.
Hjälpte dom med att städa huset och lägga den sista "touchen" på köket med mina magiska fingrar.
Ööööh...va är det här..??..En dammvippa Pernilla, en damvippa...Ööööh aha :/

Mamii och Pernilla fixade gillestugan och hallen. Pappi, Patrik och jag fixade köket, de små detaljerna som är så viktiga ni vet. Dom som gör den stora skillnaden. Och vi gjorde en STOR skillnad! Jaaa, okey dååå...Mamii och Pernilla gjorde också skillnad...STOR skillnad.
Mamii piskar mattor och Papii duttar färg

Och jag, jag sprang mest runt med min kamera i en handen och en kaffe-latte i den andra och manade på arbetarna...hihihi...skojsar. Jag duttade också på färg...väggfärg. Och så justerade jag skåpsluckorna...pilligt...riktigt pilligt...och ibland nästan lite frustrerande. Men det gick till sist. Skam den som ger sig...och jag har ingen skam...för jag gav mig inte ;)
Mina arbetsbänk...och tops är bra till mycket :)


Första middagen i det nya köket...pizza som Mamii och Papii bjöd på. Och för kännedom...det är INTE Papii's iPhone som ligger där, den ljusblåa saken, det är Pernilla's...för...ööööh...Papii vet inte ens vad en iPhone är för något, men han vet mycket annat ;)

Och efter pizzan kollade vi på fotboll. Manschester United, och den första halvleken såg riktigt bra ut. Dom hade semifinalbiljetten så gott som i handen...MEN...det sprack i den andra halvleken...tyvärr. Tycker att Sir "tugga-alldeles-förmycket-tuggummi" kan hälsa hem, han har tjagglat klart. Han kan gå hem och lära sig blåsa bubblor istället, stora bubblor. Och jag kan ta över hans jobb...jajamensan, jag klarar av det! Om inget annat så kan jag faktiskt tugga tuggummi mycket snabbare än han :)
Ja det är bara, trots att det tar emot, att gratulera Bayen till semifinalplatsen...öööh...grattis dååå.
Får trösta mig med att köket hos Mamii och Papii blev riktigt fint! Kanonfint! Superfint!

Riktigt fina och sköna stolar...eller vad säger du Papii..??..Made in Bosnien-Hercegovina :)


Finaste köket...


...och finaste dottern...min dotter :)

OCH...så har jag en annan riktigt rolig och trevlig nyhet!!
Patrik har fått jobb idag! Börjar på Rosenfors bruk på måndag! Tjooo-hooo! Nu slipper jag ha en liiite smått tjurig sambo i huset på dagarna ;)
I morgon kommer min moster från Tyskland, härligt!
Ska ta mig en liten promenad i det härliga vårvädret nu.
Tjinge-linge-ling!




Tröttare än tröttast...


...var jag igår. Det tar på krafterna att bli ett år äldre. Bara på en dag är man ett helt år äldre...inte undra på att man är helt slut i knopp och kropp. Det blev mest en slapp och vila dag igår.
William och Edward besökte leksaksaffären igår...



...dom hade lite påskpengar som dom ville göra sig av med...



...det blev varsin Bakugan!

Förstår mig inte på killsaker, Bakugan hit och Bakugan dit...Pokémon hit och Pokémon dit. Utvecklingar hit och dit, poäng hit och dit...och en massa konstiga figurer med ännu konstigare namn. Fattar nada, nothing, ingenting. Tur att vi har andra gemenskaper, grabbarna och jag, fotboll och PS-spel! Där är vi på samma nivå...än så länge ;)
La på ett paket på posten till lilla Ebba igår. Lambiz. Hoppas hon tycker om den.
Ett litet rosa paket till en söt liten flicka


Det hanns med lite bus igår också. Hoppa runt i sängar, till dansbandsmusik. Kul motionsform ;)
Felicia studsar runt i MIN säng ;)


Edward och William åkte till Kalmar med fritids idag, tidigt. 07.05 gick tåget. Besök på experimenthuset väntade fritidsbarnen.
Trötta, men glada killar kom hem till Hultsfred med tåget klockan två.
Glada killar hemkomna med tåget från Kalmar

Nu ska jag bege mig iväg till Mamii och Papii. Ska hjälpa Mamii med städningen. Hela huset ska städas, kan ju behövas efter köksrenoveringen. Och på fredag kommer min kära moster från Tyskland, hon ska stanna hos sin syster, min Mamii med andra ord, i två veckor. Det ska bli så roligt att träffa henne, har inte sett henne på många, många år. Och så ska jag givetvis dricka massvis med kaffe-latte mellan fönsterputsning, dammtorkning och golvskurning :)
Ha en riktigt fin dag!
Tjinge-linge-ling!

Min STORA dag!


Jajamensan, idag är det min dag...min födelsedag! Och det är en röd dag till och med! Ledighetsfärgen! Kärleksfärgen! Födelsedagsfärgen! Dagen började med att jag väcktes med kaffe och sång! Härligt, underbart...skulle vara så varje morgon...eller nja...en gång i veckan i alla fall. Sång och kaffe väckning varje söndag!
Mina underbara barn fixade en tårta...till mig...helt på egen hand...jättegod!
Godistårta till godismamma

Fick inte komma in i köket när tårtan gjordes, men jag bad Felicia att knäppa lite kort på hemligheterna.
Massa gotteli-gott-gott i tårtan


Bagerskorna fixar banan och marsán i tårtan


Se så fint det blir, så duktiga dom är!

Jag gömde mig hos Mac, och när det var färdigstökat med hemligheter i köket blev jag utsläppt. Bjuden på en fantastiskt god middag...lövbiffgryta, klyftpotatis och sallad. Tusen tack familjen! Det smakade helt underbart!

Patricia...bara så att du vet...om en si så där tjugo år ser du ut som jag ;) Och jag fick en vinstlott!

Och vad fick jag i present..??
I år hade jag inte önskat mig något...ingenting. Vilket INTE är vanligt! Nooop, faktiskt väldigt ovanligt för att vara jag. Fast jag tycker inte om när man köper saker för köpandes skull...typ...grattis här får du en kristallvas...öööh...tack då...tror jag. Och sedan funderar man vart i helsike man ska ställa den. Ja ni fattar nog vad jag menar.
Så i år hade jag ingenting på min önskelista, tyckte att jag hade allt. Behövde ingenting. Så familjen drabbades nog lite av panik...ingen önskelista..?? Ingen skolista..?? Ingen OddMollylista..?? Mamma...hallå..?? Men nooop, hade inget att önska, lite skrämmande faktiskt, så här i efterhand...för jag kunde ju ha fått en kristallvas att sätta...öööh...någonstans i något skåp med allt för många vaser i redan. Och sedan skrämdes jag av en annan tanke...jag kanske börjar bli gammal...ingen önskelista...har allt...livet är lagom...oj är det inte så man tänker när man börjar bli gammal...eller öööh...äldre än ung i alla fall..?? Oj! Kanske ska ta och önska mig massa saker nästa år! Jajamensan...nästa år kommer en låååång önskelista! Va så säkra! ;)


Felicia hade gjort en jättefin hare i träslöjden till mig! En stor bukett tulpaner från familjen!



Fick jättefina födelsedagskort som innehöll massa, massa pengar från Patrik och barnen, från Mamii och Papii! Och från syster-yster fick jag pussa grodan och önska mig något, jag önskade mig lotter...och sim-sala-bim...det låg lotter i kortet ;)


Hahaha...Papii testar...öööh...hjälmar..?? ;)

I det röda-grod-grattis-kortet hade barnen skrivit till mig...
Jag blev så otroligt rörd av de vackra orden som barnen skrivit till mig! Älskar dom mer än mest!

Och avslutningsvis vill jag tacka ALLA snälla människor världen över som idag har gratulerat mig på min dag! Tusen och åter tusen tack!
Fick över 160 grattishälsningar på Facebook, över 70 grattishälsningar på inkorg, över 40 grattishälsningar på e-mail och över 30 grattishälsningar på SMS och ett par stycken grattishälsningar på bloggen!
Jag är såååå glad och otroligt tacksam! Och framför allt mycket rörd av omtanken.
Lite över 300 personer har grattat mig på ett eller annat sätt idag. Och om alla lägger en minut på att skicka en hälsning, vilket innebär en tanke till mig, så har NI totalt lagt nästan 5 timmar tillsammans på att tänka på mig!! 5 timmar!! TACK ALLA NI!! Massa kramar till er alla!
Tjinge-linge-ling...nu ska jag se om det finns en bit tårta kvar ;)








Påskafton i Pauliström!


Lördagen tillbringades i Pauliström. Påskmiddag med familjen. Hela familjen, syskon med familj och Mamii och Papii. Mysigt! Började med en god påskmiddag. Massa smaskigheter.

Barnen mumsar i sig påskmaten.


Jag hade med mig laxcheesecake, lamracks och gubbröra



Efter maten var det dags för den traditionella leken...fotboll! Alla älskar vi fotboll, stora som små :)



Kenneth fixade kaffe, espresso, cappuccino och caffelatte i den nya kaffemaskinen! Supergott!



Efter kaffet var det dags att leta efter påskägg, som Pernilla och Patricia hade gömt i trädgården.



Oj, oj,oj vad mycket smaskigheter det fanns i påskäggen :)

Papii hade ordnat en tävling. I den första tävlingen deltog alla barnbarnen och i den andra deltog barnen (vi syskon) och föräldrarna (Mamii och Papii). Man skulle skjuta fotbollen på ett ganska långt avstånd i ett super-duper litet mål. Priser stod på spel! Viktigt med andra ord. Mycket viktigt!
Tävling på gång!

WILLIAM vann i barnbarnsklassen, och JAG vann i barn och föräldrarklassen!! JAG!!! Det var bara jag och William som fick bollen i mål!! Ja, ni ser vem William har fått sina fotbollstalanger ifrån!! Och priset var...100 kronor till ALLA barnbarn från den snälla påskharen morfar/farfar! Tack Papii!
De två segrarna springer ett segervarv :)

Påskafton avslutades i soffan med mer fotboll...matchen mella Barcelona - Athletic Bilbao.
Vinst till Barcelona...hurra, hurra, hurra...
...och hurra, hurra, hurra...i morgon fyller jag år!!
Tjinge-linge-ling!
PS!! Tack så jättemycket Mamii för dom jättefina glasen jag fick av dig! 70-tals glasen!
Passar perfekt till min Gröna Anna servis, och dom passar till 70-tals bruttan...mig ;))






Lambizar!


Coola, häftiga toalettpapper till "kids"...och...öööh...mig...eller okey...till alla!
Kanonfint papper och dessutom ingår en söt Lambiz att måla, för barn...och...öööh...mig...eller, hmmm...alla.
Efter mitt förra inlägg om Lambizar fick jag lite förfrågningar om vart man kan köpa dom. Jooop, det ska jag tala om för er...i alla välsorterade butiker, typ ICA, Konsum, Willy's. har ni det inte i eran butik, be dom ta hem det! Pappret heter Lambi-kids.
Lambiz is here! Tjoohoo va kul man kan ha på tjotahejti!


Tjugotre toalettrullar och en Lambiz innehåller paketet!

Dessutom finns det en liten folder inuti varje Lambiz med förslag hur man kan måla dom...och en webbadress där man kan måla sina Lambizar direkt på datorn. Superskoj för alla barn! Och vi är ju barn allihopa ;)
Ibland uppdateras sidan med lite olika tävlingar för barn...tur att jag har fem barn, för det ger oss fem chanser ;)
Webbadressen är... http://www.lambi.com/kids
Besök gärna sidan, stora som små! Köp pappret och måla era Lambizar, det ska jag göra!
Tjinge-linge-ling!
PS! Världens bästa papper är Lambi...för dom görs i Pauliström-allas dröm...jajamensan!


Och då är köket klart!


På två och en halv vecka har vi fixat köket hemma hos Mamii och Papii. Från att blåsa ut det gammal till att ställa upp det nya. Och nu är det klart. Skönt. Snyggt. Mycket snyggt! I fredags natt blev det klart. Brorsan kom med sin familj på fredagseftermiddagen och la en sista hjälpande hand. Brorsans fru och jag fick in grejer i skåpen också, så nu slipper köksprylarna stå ute på altanen.
När hann brorsan sitta vid datorn..??..hmm...måste ha varit när jag satte upp fläkten ;)
(skojsar bara, brorsan fixade musik för...with Music everything goes easy)


Diskbänkssidan blev klar på fredagsnkvällen...öööh...eller var det fredagsnatten..??

Grillen är på plats, och den fungerar, precis som spisen. Bänkskivor och golv i ek. Snyggt!


Helhetsbild på köket, bara städningen var kvar...men det fixade vi också, fram på småtimmarna :)

Jomenvisst, lite "update" på det färdiga köket. Igår firade vi påskafton hemma hos Mamii och Papii och invigde det nya köket. Mer om påskfirandet kommer lite senare...typ i kväll...öööh...tror jag ;)
Ha en fortsatt fin och härlig dag och en riktigt glad påskdag!
Tjinge-linge-ling!


Och vi målar...


...Lambizar! När alla andra målar påskägg, målar vi Lambizar! Så söta! Så gulliga! Felicia, Edward och William var överlyckliga över sina Lambizar. Man får ett paket med färg, pensel och en Lambiz när man köper taolettpappret Lambi-kids. Ett otroligt fint, gulligt och kanonbra papper, och det säger jag inte bara för att pappret görs i Pauliström...nooop, jag är ärlig. Kanske en skitsak för många, men skit ska också torkas...av bästa kvalité...jajamensan!
Bästaste pappret är och förblir...LAMBI.
Istället för en toarulle får man en Lambiz när man köper Lambi-kids toa-papper.


Man får med färg och pensel så att man kan skapa sin egna personliga Lambiz!


Det gäller att ha tungan rätt i mun när man målar


Och så här söta och fina blev William, Edward och Felicias Lambizar.

Jag ska också måla mig en egen Lambiz. Och så ska jag skicka upp en Lambiz till Patriks systerdotter Ebba som bor i Jönköping. Hon är duktig på att måla, lilla Ebba. Tror att hon kommer att gilla sin lilla Lambiz! Och jag hoppas att jag får en bild på skapelsen när den är klar.

Igår gjorde jag klart kaklet i Pauliström. Fogade. Pilligt, men roligt. Och snyggt blev det! Jaaa, det tycker den som har gjort det i alla fall...jag!
Ja ni ser ju skillnaden när fogen är på plats...hoppas jag! Och visst blev det fint..??

Idag blir det en tur till Pauliström igen. Ska fortsätta med köket. Lister ska sättas på plats och Papii ska fixa elen och vattnet. Snart är köket klart! Innan lördag hoppas jag. För då kommer syster-yster, bröderna-grym med sina familjer. Påsk på gång. Det blir mycket mat och givetvis den traditionella leta-påskägg-leken för barnen...och...ööööh...mig..??...
Och så har det blivit lite ändring i planeringen...mina stora kycklingar kommer inte hem i kväll, dom ska ut på partaj med sina kompisar. Så Pernilla och Patricia....ha roligt, ta det lugnt och gör inget jag inte skulle göra Vi syns på fredag...det kommer blir en låååång fredag ;)
Tjinge-linge-ling! GLAD PÅSK ÖNSKAR JAG ER ALLA!
PS! Snygga mål av Zlatan igår, men vad tänkte Pep på när han bytte ut honom..??.. Hmmm, tror jag skiter i "Arga Snickar'n" och blir ett dream-team med Pep istället...känner att han kan behöva mig...Suzana-Pep!
Och ett PS till...hmmm, Theodor i Alvin och gänget är en ekorre och inte en hamster som jag trodde, tack Krillan för informationen ;))  Men William och Edwards hamster heter Theodor ändå, namnet passar på hamstrar oxå ;))
Och ett tredje PS...GRATTIS till min söta kusin Emira som fyller år idag!! Många grattiskramar!
Sååå...nu är det slut med PS...tror jag ;))





RSS 2.0